Ανακαλούνται οι άδειες των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς - Αύξηση δρομολογίων

Συναγερμός για τον επικίνδυνο συνωστισμό
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
31/07/2020

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τις άδειες των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανακαλούν οι διοικήσεις των εταιριών, προκειμένου να σταματήσει ο επικίνδυνος συνωστισμός, λόγω της εφαρμογής του θερινού ωραρίου.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών επισημαίνει  ότι «οι εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μάς προβληματίζουν όλους και τα παράπονα πολιτών είναι δικαιολογημένα».

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα στην ΕΡΤ, ο οποίος σημείωσε με νόημα ότι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η διασπορά του ιού προσθέτοντας ότι για το λόγο αυτό σχεδιάζεται η άμεση πύκνωση των δρομολογίων, ενώ προς το σκοπό αυτό έχει ξεκινήσει ήδη η ανάκληση των θερινών αδειών των εργαζομένων.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είναι σε συνεχή συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων και τους έχει ζητήσει να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν είναι τα εξής:

- Από χτες το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.

- Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

- Εντός της ημέρας ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο.

Σημειώνεται πάντως ότι παρά τις δυσκολίες, οι θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. το υπουργείο υπενθυμίζει για άλλη μία φορά ότι πρέπει πάντα να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης – ιδίως η χρήση μάσκας – και οι οδηγίες των ειδικών. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!