Αμφίπολη – Το εντυπωσιακό video και όσα έρχονται μετά!

(VIDEO)Σαρώνει τα viewsτο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά από το υπουργείο Πολιτισμού και καταγράφει με λεπτομέρεια τις λεπτές εργασίες
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
των αρχαιολόγοι στο εσωτερικό του μνημείου. Το ντοκουμέντο αυτό όπως και οι φωτογραφίες από τα τμήματα των φτερών των Σφιγγών εντείνουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον γύρω από τον τάφο και τα ευρήματά του, ιντριγκάροντας ακόμη περισσότερο για τον «ένοικό» του.

«Η υπόθεση εργασίας που είχε λεχθεί, βάσει γεωλογικής και σπηλαιολογικής έρευνας, ότι υπάρχει πιθανόν θύρωμα εντός του τρίτου θαλάμου-τέταρτου χώρου- 0,96 πλάτους, δεν επιβεβαιώνεται από την ανασκαφική εργασία. Η λαθεμένη εντύπωση, δόθηκε καθώς στο σημείο αυτό έχει αφαιρεθεί μαρμάρινος ορθοστάτης. Επομένως, δεν υπάρχει θύρωμα στον τρίτο θάλαμο-τέταρτο χώρο» αναφέρει χαρακτηριστικά με ενημερωτικό σημείωμα το ΥΠΠΟ.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υπογράμμισε ότι στον τάφο υπάρχουν εμφανή σημάδια ανθρώπινης παρέμβασης, δηλαδή το μνημείο έχει συληθεί.

Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η συστηματική αφαίρεση του αμμώδους χώματος που βρίσκεται στον τρίτο θάλαμο ενώ συντάσσεται σχέδιο μεσοπρόθεσμου προγράμματος των απαραίτητων εργασιών και μελετών για τη συντήρηση και «ενίσχυση» του μνημείου.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!