Αλκυονίδες: Λιακάδα και άνοδος της θερμοκρασίας

Δεν θα διαρκέσει για πολύ
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/02/2024

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ελένη Αντωνίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μετά από μία σύντομη ψυχρή εισβολή που θύμιζε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα ο καιρός, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται να είναι καλός σήμερα με τις Αλκυονίδες ημέρες να φέρνουν λιακάδα και άνοδο της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή σε επίπεδα υψηλότερα για την εποχή κατά 5 με 6 βαθμούς. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Έρχεται ψύχος από τη Ρωσία
Αν και τις επόμενες μέρες ο Φερβρουάριος θα θυμίζει Άνοιξη καθώς διανύουμε τις Αλκυονίδες μέρες, αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ, καθώς σύντομα η «πύλη του ψύχους» από τη Ρωσία θα επηρεάσει και την Ελλάδα, όπως αναφέρει το meteology.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αναμένεται να σχηματιστούν υψηλές πιέσεις στη βορειοδυτική Ευρώπη και τον βόρειο Ατλαντικό, ανοίγοντας εκ νέου, την «πύλη του ψύχους» από την Ρωσία προς την Ευρώπη. Η ροή αυτή, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται πως θα διοχετεύεται τουλάχιστον ο κύριος όγκος της, προς την δυτική Ευρώπη και την κεντροδυτική Μεσόγειο.

«Αυτό σημαίνει, πως η Μεσόγειος, από ένα καθεστώς αδράνειας, θα μπει σε μια εξαιρετικά δραστήρια περίοδο διαδοχικών κυκλογενέσεων και σημαντικών κακοκαιριών» σημειώνει το meteology. Παράλληλα, πολλές περιοχές της Ευρώπης, θα δουν ένα διάστημα με πολύ κρύο καιρό και χιονοπτώσεις, κυρίως προς τα τέλη του μήνα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!