5 τρόποι να διατηρήσετε δροσερή την αναπνοή σας

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε, ώστε να μη διαμαρτύρονται οι συνομιλητές σας!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η επίμονη κακοσμία του στόματος, γνωστή στον ιατρικό χώρο ως χαλίτωση, είναι εξαιρετικά δυσάρεστη, ιδιαίτερα για τον συνομιλητή μας. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από εμάς την αντιμετωπίζουμε κάποια στιγμή.

Από πού προέρχεται η κακοσμία;


Σχετίζεται με τα βακτηρίδια. Τα στόματά μας είναι το τέλειο περιβάλλον γι’ αυτά.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Πέντε τρόποι για την καταπολέμηση της κακής αναπνοής:


- Ένα φυσικό «εμπόδιο» στην κακοσμία είναι το σάλιο. Χωρίς αυτό, έχουμε ξηροστομία και το ξηρό στόμα είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτήρια που την προκαλούν. Η λύση; Νερό, πολύ νερό. Όσο πιο ενυδατωμένοι είστε, τόσο το καλύτερο.

- Η τσίχλα είναι η πιο κλασική και δοκιμασμένη λύση για δροσερή αναπνοή. Φροντίστε να μην έχει ζάχαρη, καθώς τα βακτήρια του στόματος τρέφονται από αυτή, παράγοντας οξέα που ευθύνονται για την κακοσμία και παράλληλα φθείρουν το σμάλτο των δοντιών. Δεν θα λυθεί το πρόβλημα, αλλά τουλάχιστον οι φίλοι σας δεν θα διαμαρτυρηθούν.

- Τρίτο στη λίστα, το πράσινο τσάι, το οποίο είναι ιδανικό για την αναπνοή και την υγεία σας. Οι αντιμικροβιακές ουσίες στο πράσινο τσάι λειτουργούν σαν αποσμητικό. Είναι ένα φυσικό απολυμαντικό που μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις δυσάρεστες ενώσεις θείου που προκαλούν κακή αναπνοή.

- Δοκιμάστε τη ξύστρα γλώσσας. Με την ξύστρα γλώσσας επιτυγχάνουμε τη μηχανική απομάκρυνση των βακτηρίων που συσσωρεύονται στη γλώσσα κι ευθύνονται για την κακοσμία. Οι ξύστρες είναι σχεδόν 7% πιο αποτελεσματικές από τις οδοντόβουρτσες.

- Η πρώτη αιτία κακής αναπνοής είναι η κακή στοματική υγιεινή. Βουρτσίστε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα και χρησιμοποιήστε το νήμα, καθώς κι ένα αντισηπτικό διάλυμα στοματικής πλύσης τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να αφαιρέσετε την πλάκα και τα βακτήρια από τα δόντια και τα ούλα σας.

Έτσι, έχετε πέντε εύκολους τρόπους να κρατήσετε την αναπνοή σας δροσερότερη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!