37% των Βρετανών υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών

Άμεσοι υπήρξαν οι καρποί της άφιξης της Αμάλ Κλούνεϊ στην Ελλάδα για την υπόθεση του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
 37% των Βρετανών δηλώνουν «ναι» στην επιστροφή των Γλυπτών στη χώρα μας, σε γκάλοπ που πραγματοποίησε μεταξύ 16ης και 17ης Οκτωβρίου η εταιρεία YouGov, σε δείγμα 1.966 Βρετανών.

Μόλις 23% υποστηρίζουν την παραμονή των Γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο. Αναποφάσιστοι και αδιάφοροι δήλωσαν το 32%, ενώ το 7% δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν και δεν ψηφίζουν. Το 36% των ερωτηθέντων από όσους ψήφισαν υπέρ του επαναπατρισμού έφερε ως βασικό επιχείρημα την επανένωση των Γλυπτών, το 34% ότι ανήκουν στην Ελλάδα, καθώς αποτελούν αναπόσταστο κομμάτι της εθνικής κληρονομιάς της χώρας. Το 23% όσων ψήφισαν υπέρ της παραμονής των Γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο ως βασικό επιχείρημα προέβαλε τη νόμιμη κατοχή των Γλυπτών από τον Έλγιν μέσω της Οθωμανικής Πύλης. Εξ αυτών που υπερθεμάτισαν για την παραμονή των Γλυπτών στη Μ. Βρετανία το 9% υποστηρίζει ότι ακόμα και αν έφτασαν στη Μ. Βρετανία παράνομα, πρέπει να παραμείνουν σε αυτή αφού παρήλθαν 200 χρόνια.

Πηγή: www.enet.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!