25 φωτογραφίες από το τελευταίο αντίο στη Μαίρη Χρονοπούλου

Η τελευταία παράσταση της μεγάλης πρωταγωνίστριας
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
13/10/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στα λευκά, όπως ήταν η επιθυμία της, η Μαίρη Χρονοπούλου ταξίδεψε στην τελευταία της κατοικία. Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες τη συνόδευσαν στην τελευταία της παράσαση, στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας. 

Το πρωί της Παρασκευής η Μαίρη Χρονοπούλου πέρασε για τελευταία φορά από το σπί της, στην οδό Αληθείας 10 στην Παιανία, όπου έγινε μια σεμνή τελετή αποχαιρετισμού.

Στον κήπο της, γύρω από την πισίνα και κάτω από τις ελιές, είχε τοποθετηθεί catering, με γαρίδες, άφθονο κρασί και γλυκίσματα.

Η σορός παρέμεινε στο σπίτι μέχρι τις 14:00, προτού μεταφερθεί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας. Στις 15:30 έγινε αποχαιρετισμός στην αίθουσα του αποτεφρωτηρίου και στις 16:25 η σορός αποτεφρώθηκε.

Το πλήθος έφτασε στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο, για να τιμήσει τη μνήμη της. Ιδιαίτερα συγκινημένοι στην αποχαιρετιστήρια γιορτή για την ηθοποιό ήταν ο Σπύρος Μπιμπίλας και ο Μάκης Δελαπόρτας.



«Μιλάμε για έναν πολύ σοβαρό άνθρωπο, έναν άνθρωπο που αφήνει ένα στίγμα για την ίδια την κοινωνία, έναν αγωνιστικό άνθρωπο. Θα ξαναπώ ότι εγώ τη Μαίρη τη γνώρισα σε μια διαδήλωση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μία πρωταγωνίστρια είχε κατέβει στους δρόμους για να διεκδικήσει τα δικαιώματα των ηθοποιών. Και μου είχε πει ότι αν χρειαστεί θα ξανακατέβει στους δρόμους για να μπορέσετε να ζήσετε καλύτερα από εμάς. Αυτό κάτι δείχνει, τι σημαντικός χαρακτήρας ήταν», δήλωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.



Ανάμεσα σε όσους έδωσαν το «παρών» στον αποχαιρετισμό ήταν οι Λίνα Νικολακοπούλου, Βασίλης Ζούλιας, Σάσα Σταμάτη, Αλκίνοος Μπουνιάς, ο πρώην σύντροφός της Νίκος Σταγόπουλος, ο Γιάννης Στάνκογλου, αλλά και ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού», καθώς η κατοικία της έγινε δωρεά στο ίδρυμα. 



Η Μαίρη Χρονοπούλου, που άφησε το στίγμα της στην χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, έπειτα από ατύχημα που είχε στο σπίτι της. Νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Φωτογραφίες NDP

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!