24ωρη απεργία την Πέμπτη - Ποιοι κλάδοι κατεβάζουν ρολά

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σε 24ωρη απεργία προχωρά αύριο, Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ και άλλα εργατικά σωματεία που διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το ΠΑΜΕ καλούν για την ίδια ώρα στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Από τα μέσα μαζικής μεταφοράς τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία οι οποίοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και απο τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Πρακτικά τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Στην απεργία αποφάσισε να συμμετάσχει και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία έχουν ανακοινώσει ότι θα λάβουν μέρος, επίσης, και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας αλλά και οι ναυτεργάτες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το εργατικό κέντρο Πειραιά.

Λόγω της κινητοποίησης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας αναμένονται αλλαγές σε πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών οι οποίες σε προηγούμενες αντίστοιχες απεργίες ενημέρωναν επιβάτες με εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονταν με μήνυμα από την εταιρεία ή από τα αντίστοιχα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω των οποίων προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους. Για την ώρα, πάντως, δεν υπάρχουν ανακοινώσεις από Aegean και Olympic Air,

Στην απεργία έχουν δηλώσει συμμετοχή ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, τα συνδικαλιστικά σωματεία καθηγητών γυμνασίων-λυκείων και δασκάλων.

Στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αλλά και οι νοσοκομειακοί γιατροί καθώς ΠΟΕΔΗΝ και ΕΙΝΑΠ συμμετέχουν στην απεργία με το επιχείρημα ότι «το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!