Vinyl Is Back – Ημέρα 2η (ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ)

(ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ) Την τιμητική της έχουν σήμερα οι γυναικείες φωνές στο Vinyl Is Back καθότι οι…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

περισσότεροι πωλητές έχουν αναρτήσει δίσκους τραγουδιστριών ! Γεμάτη βινύλια η Τεχνόπολις από εξώφυλλα κολλημένα στους τοίχους που απεικονίζουν την Τάμμυ, τη Χριστίνα, την Μίλλη, την Ελπίδα, την Μαρίνα, την Μαρίζα Κωχ, την Μαρινέλλα, την Αρλέτα, την Κλειώ Δενάρδου, τη Νάντια Κωναταντοπούλου, την Βίκυ, την Καίτη Χωματά και την Μαριάντζελα ! Η γυναίκα γιορτάζει σήμερα κι έχει την τιμητική της στην μεγάλη γιορτή του βινυλίου από την οποία δεν λείπει και το τρολλάρισμα καθώς βλέπουμε στον τοίχο κι ένα δίσκο της συμπαθούς ηθοποιού Νατάσσας Γερασιμίδου το «Θες ;». Επίσης κι ένα δίσκο του αείμνηστου Λάκη Αλεξάνδρου να παίζει ηλεκτρική κιθάρα λόγω της μόδας στα τέλη του ’60 – καμιά σχέση το παίξιμο μέσα στο δίσκο – με το  αυτοκόλλητο που μπερδεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα καθώς γράφει «punk rock» !

Το χιούμορ περισσεύει στο Κτήριο «Μηχανουργείο» καθώς υπάρχει πολύς κόσμος που ψάχνει και αγοράζει βινύλια, ευδιάθετα πρόσωπα, οι πωλητές είναι χαρούμενοι, όπως και οι πελάτες που βρίσκουν δίσκους σε λογικές τιμές, ενώ ευχαριστημένοι είναι και οι πιο απαιτητικοί αγοραστές που καταφθάνουν στο χώρο με λίστες στο χέρι για να βρουν πιο σπάνια lp. 

Ευτυχής ο άνθρωπος που βρήκε το «Θησέα» του Γιάννη Μαρκόπουλου, το πρώτο του άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1963 στην Philips, σε στίχους Δημήτρη Χριστοδούλου και τραγούδι η Μαίρη Δαλάκου. Αριστερά του στο κενό που άφησε ο δίσκος αυτός στον τοίχο παραμένει το «Ο Μίμης Πλέσσας παίζει Philicorda», δεξιά ο δίσκος της Καίτης Χωματά του Γιάννη Σπανού και παραδίπλα το Pop Festival ’73, από τα πιο δυσεύρετα σήμερα άλμπουμ. 

Πήρα μεγάλη χαρά που βρήκα το δεύτε«Στις Αποδημίες»ρο άλμπουμ των Spinhx «Επτά Διαστάσεις» (1981) με τον κιθαρίστα α λα McLaughlin Λάκη Ζώη να έχει προστεθεί σαν μέλος του θρυλικού jazz συγκροτήματος των Μάρκου Αλεξίου, Γιώργου Τρανταλίδη και Γιώργου Φιλιππίδη. Η τιμή του 18 ευρώ με την έκπτωση. Πολύ καλή έτσι ; Σε ένα άλλο πάγκο το είδα 30 ευρώ κάτι που επαληθεύει το νόμο περί καλού ψαξίματος των τιμών κάθε δίσκου. Επίσης βρήκα το δεύτερο άλμπουμ του ελληνικού prog/rock σχήματος των Apocalypsis (Minos, 1981) στην τιμή πολύ καλή τιμή των 30 ευρώ καθώς μην σαν εκπλήσσει αν το βρείτε στη διπλάσια και βάλε τιμή !

 Η τρίτη και…φαρμακερή αγορά που μου έδωσε χαρά ήταν το «Pax Spray» του Λουκά Σιδερά (RCA, 1975), σόλο δουλειά του ντράμερ των Afrodite’s Child. Η αρχική τιμή του 40 ευρώ, σε μέτρια κατάσταση. Ενδεικτικά αναφέρω τις αρχικές τιμές των άλλων δίσκων που έβαλα στην τσάντα μου, αν δεν είναι καιροί για πολλά ανοίγματα...Επίσης βρήκα τους δίσκους : Πασχάλης -«Φίλοι και Αδέρφια» (Philips, 1973), το πρώτο σόλο άλμπουμ του ποπ τραγουδιστή που περιέχει και το πρώτο σινγκλάκι του «Πατέρας και γιος», ένα από τα καλύτερα τραγούδια του (βιωματικό) αλλά και αγαπημένο του ιδίου, 10 ευρώ, Μάρκος Αλεξίου - «Flying To The Unknown» 5 ευρώ και το άλμπουμ του Ντέμη Ρούσσου, που μου λείπει, «My Only Fascination» (Philips, 1974), επίσης 5 ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε οι τιμές ποικίλλουν και μπορεί κανείς ακόμη και με λίγα λεφτά – αν βέβαια μπορεί να κρατηθεί, εγώ δεν μπορώ το ομολογώ – να πάρει μερικούς δίσκους που θα του αλλάξουν την διάθεση και θα «ταΐσουν» αυτό το αχόρταγο…θηρίο που υπάρχει στο σπίτι του, η δισκοθήκη του. 

Για να μην νομίσετε όμως ότι τα πράγματα είναι εύκολα θα μαρτυρήσω ότι ο «Θησέας» πουλήθηκε 100 ευρώ, το δεύτερο των Charms στοιχίζει 200 ευρώ και…περιμένει, το Εν Πλω…250 και ο δίσκος του Μάικ Ροζάκη 300 (και λίγα είναι για την σπανιότητά του…).

Στα «διαμάντια» του Vinyl Is Back που επιζητούν τον αγοραστή τους εντοπίσαμε το πρώτο των Olympians, την «Μυθολογία» (πρώτη κόπια του 1966) με τον Γιώργο Ρωμανό, τους Νοστράδαμος (πρώτη κόπια 1972), «Ο Τροπικός της Παρθένου» σε μουσική Χριστόδουλου Χάλαρη, στίχους Γιάννη Κακουλίδη και τραγούδι : Ν. Ξυλούρης, Δάφνη Ζούνη, Χρ. Χάλαρης. Επίσης Ανδρέας Θωμόπουλος «Τραγούδια του Δρόμου» (πρώτη κόπια, γαλλική), PLJ Band, Μαρινέλλα «Όταν Σημάνει ο Εσπερινός», Μαρίζα Κωχ «Μια Στο Καρφί Και Μια Στο Πέταλο», «Γιάννης Μαρκόπουλος από το Επιχείρηση Απόλλων», Λίνου Κόκοτου – «Οι Ώρες», Γιώργος Κατσαρός - «Ο Δρόμος Στα Κύθηρα» με τους Δημήτρη Μητροπάνο – Χριστιάνα, «Γύφτισσα Μέρα»» με τους Γ. Πουλόπουλο – Ρ. Κουμιώτη – Μ. Δουράκη – Δ. Ζευγά, «Το Σαββατόβραδο» των Γιάννη Σπανού – Λευτέρη Παπαδόπουλου, «Mariangela arranged and produced by Vangelis Papathanasiou», Ψαραντώνης απ’ τ’ Ανώγεια – «Εκτός Εαυτού» στον Σείριο, Σωκράτης Μάλαμας – «Λαβύρινθος». Και μερικά ακόμη ετερόκλητα : Το Ψυγείο Ψυγείο (90ς θορυβώδες !), Whipping Post – «Live» (blues – rock, Ελβετοί), Soma και το Μαγικό Βοτάνι. 

Κι ένα 45άρακι που μου έκανε εντύπωση «Ο Πενηντάρης» του Γιώργου Ζαμπέτα που ποζάρει με το μπουζούκι μπροστά σε μια άσπρη Rolls- Royce, εξώφυλλο που επηρέασε τον Ζωρζ Πιλαλί στο ομώνυμο δίσκο του το 1986 και όλους ο Screaming Lord Sutch στο δίσκο τους «…and Heavy Friends». 
Τελικά ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος νομίζω ότι είναι ο Νίκος Κοντογούρης,  ιδιοκτήτης του δισκάδικου «Art Nouveau» που δήλωσε προ καιρού ότι «έκλεισα από δίσκους, τους έχω όλους όσους θέλω». Ωστόσο μια φήμη που κυκλοφορεί λέει ότι πρόσφατα το διέψευσε…

Αύριο τελευταία μέρα του Vinyl Is Back με τις πόρτες να ανοίγουν στις 11 το πρωί και να κλείνουν στις 9 το βράδυ, ώρα που θα κληρωθεί ένα πικάπ Pro-ject από την εταιρία east electronics γι’ αυτό όσοι βρεθείτε στο χώρο να γράψετε μια αίτηση στο περίπτερο 7 για να μπείτε στην κλήρωση… 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!