«Το Ταξίδι» του Σταύρου Ξαρχάκου στη Ρόδο

(VIDEO & PHOTOS) Ηρώ Σαΐα, Θοδωρής Βουτσικάκης & Πάνος Μπούσαλης, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου, «ταξίδεψαν» το έργο του στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.
«Το Ταξίδι» του Σταύρου Ξαρχάκου στη Ρόδο Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μουσική & τραγούδια από τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση, αλλά και το συνολικότερο έργο του Σταύρου Ξαρχάκου παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου της Ρόδου, το βράδυ της Τετάρτης 17 Αυγούστου 2016, στα πλαίσια της περιοδείας του συνθέτη, με τίτλο «Το ταξίδι».

Το αεράκι φύσηξε - θα μπορούσαμε να είμαστε και στη Βενετιά με τέτοιο περιβάλλοντα χώρο -, το φεγγάρι ήταν σχεδόν γεμάτο ένα βράδυ πριν την Πανσέληνο του Αυγούστου και το κοινό κατέκλυσε το πανέμορφο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», το οποίο βρίσκεται μέσα στην τάφρο που περιβάλλει τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, για να τιμήσει το συνθέτη και τους ερμηνευτές του, Ηρώ Σαΐα, Θοδωρή Βουτσικάκη & Πάνο Μπούσαλη.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, αεικίνητος και συγκλονιστικός όπως πάντα, γοήτευσε τόσο με την παρουσία του ως διευθυντής της ορχήστρας, όσο και με το τεράστιο έργο του, «το ταξίδι» στο οποίο απέδειξε για άλλη μια φορά πως «είν’ αρρώστια τα τραγούδια», όπως πολύ εύστοχα έγραψε ο Μάνος Ελευθερίου, πόσο δε μάλλον, όταν αυτά «έχουν αίμα και καρδιά», όπως του Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος και μελοποίησε το συγκεκριμένο στίχο το 1980 και στη συναυλία τραγούδησε για μας η Ηρώ Σαΐα.

Η ίδια, εγκυμονούσα και γι’ αυτό ακόμα πιο όμορφη & λαμπερή, σταθερά στο πλευρό του Σταύρου Ξαρχάκου εδώ και πολλά χρόνια, αναμετρήθηκε με δημιουργίες του που σφραγίστηκαν από μεγάλες φωνές, όπως «Νυν και αεί», «Το δίχτυ», «Μπουρνοβαλιά», «Καίγομαι» κ.α. και τα κατάφερε. Οι νεότεροι της παρέας, Θοδωρής Βουτσικάκης & Πάνος Μπούσαλης, καθένας με το δικό του, προσωπικό στιλ, νομίζω πως αποδεικνύονται επίσης άξιοι της εμπιστοσύνης του Σταύρου Ξαρχάκου, αποδίδοντας με σεβασμό τραγούδια του, όπως τα «Έβαλε ο Θεός σημάδι», «Αυτόν τον κόσμο τον καλό (Ράβε ξήλωνε)» κ.α.

Πολύ ενδιαφέρουσες και πετυχημένες ήταν οι διφωνίες ή και τριφωνίες των τραγουδιστών στα τραγούδια που επέλεξαν να ερμηνεύσουν παρέα, ενώ το δικό του λιθαράκι στο ερμηνευτικό σκέλος έβαλε και ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, τραγουδώντας ένα ντουέτο με την Ηρώ Σαΐα, το «Μάτια μπλε» σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και το «Πρακτορείο» σε στίχους Νίκου Γκάτσου.

Το παρατεταμένο χειροκρότημα των Ροδίων στο τέλος της βραδιάς, που επανέφερε τους συντελεστές δύο φορές επί σκηνής, ήταν αδιάψευστος μάρτυρας της επιτυχίας, αλλά και της αγάπης του κόσμου για τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου.

Στην ορχήστρα έπαιξαν οι μουσικοί:


Νεοκλής Νεοφυτίδης: πιάνο
Βασίλης Δρογκάρης: ακορντεόν
Ηρακλής Ζάκκας: μπουζούκι, μαντολίνο
Φίλιππος Τσεμπερούλης: πνευστά
Δημήτρης Σιάμπος: κιθάρες
Παντελής Τζιάλας: κιθάρες
Τάκης Βασιλείου: ντραμς, κρουστά
Χάρης Κελλάρης: μπάσο
Ilya Algaer: μπάσο

Επόμενος σταθμός η Πάτρα, που υποδέχεται το Σταύρο Ξαρχάκο & την παρέα του την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου. Ως τότε, μια μικρή γεύση από τη συναυλία της Ρόδου, μέσα από βίντεο & φωτογραφίες.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!