Το ρεκόρ των Slipknot στο Release Athens 2022

H τελευταία μέρα του φεστιβάλ που έκανε τη διαφορά φέτος το καλοκαίρι
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
25/07/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ρεκόρ προσέλευσης στο Release Athens 2022 σημειώθηκε το Σάββατο, την 12η και τελευταία μέρα του φεστιβάλ που έκανε τη διαφορά φέτος το καλοκαίρι. Περισσότεροι από 20.000 κόσμος κατέκλυσαν την Πλατεία Νερού στο Δέλτα Φαλήρου, σημειώνοντας μεγάλη προσέλευση από νωρίς το απόγευμα, στις 5, που άνοιξαν οι πόρτες, παρά τον καύσωνα. Ήταν η μέρα των Slipknot και των Sepultura.

To πλήθος που συγκεντρώθηκε ήταν περισσότερο και από εκείνο των Judas Priest, αλλά και του Nick Cave που είχε την μεγαλύτερη προσέλευση, 15.000 κόσμος έως το Σάββατο 23 Ιουλίου, όπου περισσότεροι από 18.000 κόσμος, σύμφωνα με το Release Athens, ένας άλλος κόσμος αυτός του μεταλλικού ροκ, αποθέωσε αρκετά αγαπημένα του γκρουπ (κατά σειρά εμφάνισης) από τις 5.15 : Project Renegade, Maplerun,Vended, Jinjer, Sepultura, Slipknot.
SLIPKNOT SKHNIKO
Να σημειωθεί ότι οι Βραζιλιάνοι θρύλοι του μέταλ, Sepultura, εμφανίστηκαν χωρίς τον ορίτζιναλ κιθαρίστα τους Andreas Kisser γιατί έχασε τις μέρες αυτές τη γυναίκα του Patricia Perissinoto Kisser που πέθανε στα 52 της χρόνια από καρκίνο. Έτσι τον αντικατέστησε ο Jean Patton των Project 46 στην συναυλία στην Αθήνα που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο κοινό των Sepultura στις συνθήκες αυτές που ήθελαν διακαώς να σουν τον Kisser.

Η συμμετοχή του κοινού στο live τους ήταν συγκλονιστική.
SEPULTURA THE CROWD
Οι Slipknot στο 80λεπτο σετ τους χάλασαν κόσμο. Το κοινό τους αποθέωσε και η συμμετοχή του ήταν επίσης το κάτι άλλο. Βγήκαν με μάσκες ως συνήθως κι έπαιξαν το γνωστό θορυβώδες τους σετ τους. Στο τελευταίο κομμάτι του live τους, το Spit It Out ο κόσμος υπακούοντας τον τραγουδιστή Corey Taylor κάθισε κάτω και τινάχθηκε κάποια στιγμή με μεγάλη ορμή επάνω, κραυγάζοντας στο κλου της βραδιάς. Στο encore έπαιξαν άλλα δύο κομμάτια κι έγινε πανηγυρικό φινάλε. Η Πλατεία Νερού κυριολεκτικά στον αέρα !
SLIPKNOT WATER
Slipknot - Spit It Out

Να σημειωθεί ότι o Corey που ακουμπούσε το πόδι του πιθανώς σε ένα ενισχυτή με το πέταγμα που έκανε κι αυτός ίσως να το στραμπούληξε γιατί στο encore κούτσαινε!

Αλλά δεν ήταν το μόνο ατύχημα μέλους των Slipknot καθώς όπως έγραψε στο instagram ο ντράμερ τους Jay Weinberg χτύπησε με την μπαγκέτα στο μάτι λίγο πριν βγουν στην σκηνή !
SLIPKNOT GUITAR
«Αστεία ιστορία. Πέντε λεπτά πριν τη συναυλία, ενώ ζεσταινόμουν με τους υπόλοιπους, χτύπησα κατά λάθος δυνατά στο μάτι μου με τη μπαγκέτα και δεν έβλεπα καλά για λίγο. Μετά από μερικά τραγούδια ευτυχώς η όραση μου καθάρισε, έτσι σας ευχαριστώ για τα καλά vibes που σίγουρα βοήθησαν» έγραψε ο Jay μαζί με ένα βίντεο από την έναρξη της συναυλίας.
SLIPKNOT VARELI
*Φωτογραφίες : Θωμάς Δασκαλάκης

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!