Το «Κατάστρωμα» του Μαραβέγια στο Passport

Για πότε βγήκαμε από το ρόλο των θεατών και μπήκαμε σε αυτό των συντελεστών του Live ούτε που το καταλάβαμε!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πολλές φορές μου έχουν πει φίλοι το πόσο καλά πέρασαν σε Live του Κωστή Μαραβέγια και η αλήθεια είναι πως πήγα με κάποιες προσδοκίες να τον δω στο Passport. Δεν ξέρω για εσάς αλλά σε μένα το σύνηθες είναι όταν πηγαίνω κάπου περιμένοντας κάτι… συνήθως το αποτέλεσμα είναι κάτω των προσδοκιών μου. Ευτυχώς ωστόσο στο Passport Κεραμεικός upstairs δε συνέβη το… αναμενόμενο!

Η δυναμική του φάνηκε από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στη σκηνή. Απλός, ευχάριστος, με απίστευτη ενέργεια που ήταν αποφασισμένος να μας μεταδώσει και να μας κάνει να περάσουμε καλά από την αρχή μέχρι το τέλος.

Για πότε βγήκαμε από το ρόλο των θεατών και μπήκαμε σε αυτό των συντελεστών του Live ούτε που το καταλάβαμε αν και έπρεπε να το περιμένουμε αφού ο Κωστής Μαραβέγιας έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του. Τραγουδήσαμε, χορέψαμε, κρατάγαμε ρυθμό, συζητάγαμε μαζί του και όλα αυτά σε μία διάθεση σα να είχαμε πάει σε ένα πάρτυ με φίλους.

Η πολύ ενδιαφέρουσα 4μελής μπάντα του (αιφνιδιάστηκα με την επιλογή του να υπάρχει τρομπόνι στη σκηνή) έπαιζε κυριολεκτικά τα πάντα και τα έπαιζε υπέροχα! Μη βιαστείτε να αναρωτηθείτε αν μια μπάντα με 4 άτομα έδινε ολοκληρωμένο αποτέλεσμα γιατί δεν έχετε υπολογίσει τον πέμπτο της μπάντας (το Μαραβέγια) που ήταν από μόνος του το παιδί ορχήστρα. Έπαιξε συνθεσαϊζερ, πιάνο, κρουστά κιθάρα, ακορντεόν και πάνω από όλα «έπαιζε» τον κόσμο.

Ενδιαφέρουσα στιγμή ήταν όταν προσκάλεσε στην σκηνή τη Μαρίζα Ρίζου να μας τραγουδήσει την επιτυχία της «Πετάω», τραγούδι που έπαιξαν χωρίς να το έχουν προβάρει όπως οι ίδιοι τουλάχιστον ομολόγησαν ωστόσο το κέφι τους και οι ετοιμοπόλεμοι μουσικοί δεν άφησαν να φανεί κάτι το «απροβάριστο».

Ο Κωστής Μαραβέγιας κάνει κάτι το μοναδικό. Έχει εντάξει στο πρόγραμμά του -ενίοτε και στους δίσκους του, κομμάτια «παλιά», σχεδόν κλασσικά του Χιώτη, του Χατζιδάκι κ.α και τα έχει κάνει τόσο «δικά» του και «φρέσκα» που ξαφνιάζεσαι όταν συνειδητοποιείς πως διασκεδάζεις με ακούσματα που όταν βγήκαν ήσουν αγέννητος!

Αντί επιλόγου μια σκηνή που είδα και μου έκανε εντύπωση: κάποια στιγμή έπεσε το μάτι μου στον ηχολήπτη ο οποίος χόρευε και λικνίζονταν στο ρυθμό μαζί μας. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν αν δε μπορεί να αντισταθεί στο φαινόμενο Μαραβέγια ένας άνθρωπος που εργάζεται εκεί και βλέπει το ίδιο πράγμα κάθε βράδυ πώς να του αντισταθούμε εμείς;

Να πάτε! Θα περάσετε υπέροχα!
maravgiaskostis.jpg
ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ
Κατάστρωμα: Όλοι Πάνω!
Παρασκευή και Σάββατο 27 & 28 Ιανουαρίου και 3 & 4 Φεβρουαρίου στο Passport Κεραμεικός - Upstairs

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!