Μικρούτσικος, Κότσιρας & Αντωνοπούλου στο Θέατρο Πέτρας (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(VIDEO & PHOTOS) «Θρίαμβος υπό βροχήν» για το Θάνο Μικρούτσικο, το Γιάννη Κότσιρα & τη Ρίτα Αντωνοπούλου που έδωσαν την πρώτη μεγάλη, επί αθηναϊκού εδάφους, καλοκαιρινή συναυλία τους,
Μικρούτσικος, Κότσιρας & Αντωνοπούλου στο Θέατρο Πέτρας (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ) photo: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
στο Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης, την Παρασκευή 20 Ιουνίου.

Και, όντως, περί θριάμβου πρόκειται, καθώς πάνω από 4500 κόσμου αψήφησαν τις προβλέψεις του καιρού, γεμίζοντας το θέατρο. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε κανονικά, οι τρεις καλλιτέχνες αποθεώθηκαν και η βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα δεν ήταν αρκετή να χαλάσει διαθέσεις, αντιθέτως συνέβαλε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Όπως είπε κι ο Γιάννης Κότσιρας «Αυτό που συνέβη ήταν απίστευτο. Σε όλη σχεδόν την Αθήνα έριχνε έντονη βροχή. Στο θέατρο το ψιλόβροχο, άρχισε σχεδόν με την έναρξη της συναυλίας. Λίγο περισσότερο κάποιες στιγμές, λίγο λιγότερο κάποιες άλλες. Κι όμως. Εσείς εκεί. Με απίστευτο πάθος, με τόσο δυνατές φωνές που δεν επιτρέψατε στα σύννεφα να σταθούν πάνω από το θέατρο».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το καινούριο «Αυτός ο ήλιος» του Γιάννη Κότσιρα, από τη νέα δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζει με το Θάνο Μικρούτσικο & τον Οδυσσέα Ιωάννου και κινήθηκε περίπου στα ίδια πλαίσια με το χειμερινό στο Σταυρό του Νότου, προσαρμοσμένο, όμως, στις συναυλιακές «ανάγκες», με τους τρεις καλλιτέχνες να εναλλάσσονται επί σκηνής και κάποιες προσθαφαιρέσεις. Ακούσαμε δύο ολοκαίνουρια τραγούδια, ένα από τη Ρίτα Αντωνοπούλου σε στίχους & μουσική Γιώργου Ανδρέου, το «Έχεις πού να πάς» κι ένα από το Γιάννη Κότσιρα, το «Σ’ αγαπάω μόνο», μια ακόμα δημιουργία από τον επερχόμενο δίσκο, που μπορείτε να βρείτε στο βίντεο και φυσικά, πολλά υπέροχα τραγούδια από τα ρεπερτόρια και των τριών.

Τη μαγεία, όμως, στη συναυλία έδωσε ο παλμός του κόσμου που δε σταμάτησε να τραγουδά & να χειροκροτεί, παρά τις αντίξοες συνθήκες, ενώ αυτές έγιναν και η αφορμή να… μάθουμε ένα νέο όργανο, το «σκεπαστό πιάνο», όπως ονόμασε, αστειευόμενος, ο Θάνος Μικρούτσικος το πιάνο του και του Άκη Κατσουπάκη, που οι τεχνικοί είχαν σκεπάσει με νάιλον για να τα προστατέψουν από το νερό. Μαζί τους έπαιξαν (και βράχηκαν) οι Θύμιος Παπαδόπουλος: πνευστά, Άκης Γαβαλάς: τύμπανα, Γιάννης Γρυπαίος: μπάσο, Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι & Κώστας Μιχαλός: κιθάρα.

Περιττό να αναφερθώ και πάλι στο ταλέντο και τις ικανότητες της Ρίτας Αντωνοπούλου και του Γιάννη Κότσιρα, πόσο μάλλον του Θάνου Μικρούτσικου. Η παράστασή τους θα περιοδεύσει αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα, επομένως αναζητήστε τους και είναι σίγουρο πως δε θα χάσετε. Δείτε τους επόμενους σταθμούς ΕΔΩ κι ως τότε, απολαύστε τις φωτογραφίες!

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!