Στις πρόβες με το Σωκράτη Μάλαμα!

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Βρεθήκαμε στην «Άνοδο» για να παρακολουθήσουμε το Σωκράτη Μάλαμα και τους συνεργάτες του σε…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

στιγμές δημιουργικής δράσης ενόψει της Σαββατιάτικης πρεμιέρας τους. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ετοιμαζόμαστε να «ξαναπάμε» στην πρόβα τζενεράλε που θα κάνουν. Εκεί ο Μάλαμας θα παρουσιάσει μεταξύ των γνωστών και αγαπημένων καταθέσεών του και ένα «δείγμα» από τα καινούρια τραγούδια που αυτόν τον καιρό ηχογραφεί στο studio. Aναμένονται οι κυκλοφορίες των νέων «προσεγγίσεων» δυο παλαιότερων δίσκων, «Ασπρόμαυρες ιστορίες» και «Άδειο δωμάτιο» με νέες ηχογραφήσεις και εξώφυλλα όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας.

Η «Άνοδος» είναι διαφορετική από το «Σταυρό του Νότου» που κατά μία έννοια έχει ταυτιστεί με τις αθηναϊκές εμφανίσεις του Μάλαμα εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι πιο μεγάλη, σαν χώρος, και φιλοδοξεί -αλλάζοντας τα μέχρι πρότινος δεδομένα της- να μεταμορφωθεί σε ορμητήριο του καλού τραγουδιού. Μετά το Μάλαμα προγραμματίζονται εκεί εμφανίσεις των Μυστακίδη, Κούτρα, Ρίζου κ.ά. Ευρύχωρο μαγαζί με πολύ καλή οπτική από κάθε γωνιά του, ακόμα και από το θεωρείο (πατάρι).


Η Λαμπρινή Καρακώστα που συντροφεύει το Μάλαμα στο τραγούδι είναι καταπληκτική. Ταιριαστή με το ρεπερτόριο και το ύφος του, δίνει στα τραγούδια ένα «φρέσκο» νεύρο φωτίζοντας «κρυμμένες» πτυχές τους. Θετικότατες εντυπώσεις αφήνει και η Λυδία Μάλαμα, κόρη του Σωκράτη, με τη στάση της στη σκηνή και τις ερμηνείες της.
Πλαισιώνονται από μια «δοκιμασμένη» ομάδα εξαιρετικών μουσικών, που «εγγυάται» ξεχωριστές «βραδιές – στιγμές» με ρoκ διάθεση, λαϊκή βάση, παραδοσιακά αλλά και «έντεχνα» ηχοχρώματα.

Αναλυτικότερα, μαζί με το Σωκράτη Μάλαμα είναι οι:

Λαμπρινή Καρακώστα & Λυδία Μάλαμα - τραγούδι
Νίκος Μαγνήσαλης - τύμπανα
Γιάννης Παπατριανταφύλλου - κοντραμπάσο
Νίκος Παραουλάκης - νέυ, κιθάρα
Φώτης Σιώτας - βιολί, βιόλα
Κυριάκος Ταπάκης - λαούτο, μπουζούκι
Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Γιάννης Ρούσσος
Φωτισμοί: Χρήστος Λαζαρίδης, Βασίλης Πουφτής
Επιμέλεια σκηνής: Δημήτρης Κατέβας

Ώρα έναρξης: 22:30 | ΑΝΟΔΟΣ Live Stage | Πειραιώς 183 & Πάλλαντος 38, Αθήνα
Τηλ. κρατήσεων: 210 34 68 100 | Είσοδος 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί | Τιμή φιάλης κομπλέ: 120 ευρώ

Φωτογραφίες: Yiannis Margetousakis Photography


 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!