Σωκράτης Μάλαμας στο Σταυρό του Νότου (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ) Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Σωκράτης Μάλαμας επανεμφανίζεται στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, τα…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

social media «πήραν φωτιά» καθώς η «επιστροφή» του ανέσυρε από τη μνήμη δυνατές και συγκινητικές στιγμές από βραδιές, που μόνο ο Μάλαμας ξέρει να στήνει.

Οι Δευτέρες απέκτησαν άλλο νόημα καθώς αποτελούν αφορμή για ξενύχτι, ποτό και πολύ καλό τραγούδι, με ένα Σωκράτη σε μεγάλα κέφια. Παρατηρείται το φαινόμενο καθιστοί και όρθιοι να γίνονται ένα και όλοι μαζί, διονυσιασμένοι να απολαμβάνουν από την αρχή μέχρι το τέλος ένα πρόγραμμα με ροή και κέφι.

Τέλη καλοκαιριού ανακοινώθηκε ότι ο Μάλαμας αλλάζει ύφος και μικραίνει το σχήμα, επιλέγοντας τους έγχορδους Φώτη Σιώτα, Κυριάκο Ταπάκη και Γιάννη Παπατριανταφύλλου για τις χειμερινές εμφανίσεις του. Οι αντιδράσεις ήταν ποίκιλες. Άλλοι ενοχλήθηκαν για την απουσία στα τύμπανα και την ηλεκτρική κιθάρα καθώς και του νέι και άλλοι ανακουφίστηκαν που θα ανανεώσει επιτέλους το πρόγραμμα. Υπήρχαν και οι μουδιασμένοι που ανέμεναν στωικά το αποτέλεσμα. Εντέλει, ο Σωκράτης αποδείχθηκε σωστός καθώς ανακατανεμήθηκαν τα γνωστά τραγούδια, προστέθηκαν ορισμένα που έχουν παιχθεί λιγότερο, καθώς και καινούρια από το τελευταίο δίσκο «Πέρασμα», ενώ οι ενορχηστρώσεις δεν απογοήτευσαν.

Βιολί, βιόλα, λαούτο, κιθάρα και κόντραμπάσο γεμίσαν τα τραγούδια και δεν υστερούσαν από τη γνωστή full band του Σωκράτη. Η μόνη γκρίνια αφορούσε τον δεξιοτέχνη Νίκο Παραουλάκη, το παίξιμο του οποίου στο νέι θα ταίριαζε και μας έλειψε. Η playlist ήταν ρευστή γιατί κάθε Δευτέρα κρύβει και μία έκπληξη, τραγούδια σταθερά , τραγούδια απρόσμενα, εμπνεύσεις της στιγμής, όπως συνέβη με το «Πιθάρι και το Λυχνάρι», το οποίο παίξανε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, χωρίς να το έχουν προβάρει, μεταφέροντας μία γλυκιά γεύση σπιτικής συνταγής λίγο πριν κλείσει η βραδιά.

Παρότι δεν το συνηθίζει στις Αθηναϊκές του εμφανίσεις, ήταν άκρως ομιλητικός και καυστικός, έκανε χιούμορ, αναφέρθηκε στην παρούσα κατάσταση της χώρας, επιδόθηκε σε ένα λογοπαίγνιο με το ποτό και το τσάι και φαινόταν ότι το διασκέδαζε αρκετά. Με το γνωστό του πάθος ερμήνευσε τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του, έχοντας στο πλάι του τη Μαρίνα Δακανάλη η οποία ωρίμασε ερμηνευτικά και με δωρική διάθεση πλησίασε τα τραγούδια, στοχεύοντας στο συναίσθημα του καθενός και ωθώντας και τους μη καπνιστές, να ανάψουν τσιγάρο.

«Ευτυχείς λυπημένοι και πότες», «Λάσπες», «Του ασώτου», «Κοντραπούντο», «Καλημέρα» , «Έρωτες», «Το χρόνο να λαβώσω», «του χρόνου τα σκυλιά», «Οι μύστες της ερήμου», «Θαύμα», «Λένε», «Τα μεταξωτά», «Τσιγάρο Ατέλειωτο», «Διόδια», «Τα πάγια», «Δυο-Τρεις κουβέντες», «Διάφανος», «Τειρεσίας», «Κοιλάδα των Τεμπών», «Χαμένο Ρούχο», «Αμερική», «Πετάω πέτρες», «Έπιασε βροχή», «Άσε τα ψέματα», «Μαύρο Φως», «Μια βόλτα στα βαθιά», «Κι ό, τι ψάχνω», «Ποντίκια στην Αγορά» , ήταν ορισμένα μόνο από τα τραγούδια του μουσικού καμβά που ζωγράφισε για το κοινό ο Σωκράτης, ενώ δεν έλειψε και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών όπως «Στο Θολωμένο μου μυαλό» του Άκη Πάνου, η «Μολυβιά» του Λευτέρη Ζέρβα και του Ανδρέα Σπυρόπουλου (πρώτη εκτέλεση Μανώλης Αγγελόπουλος), «Όσοι έχουνε πολλά λεφτά» και «Νόστιμο, τρελό, μικρό μου» του Μάρκου Βαμβακάρη, «Γράμμα σε ένα ποιητή» του Δημήτρη Ζερβουδάκη (ποίηση Νίκος Καββαδίας), «Μπαλάντα του Κυρ Μέντιου» του Λουκά Θάνου και του Κώστα Βάρβαλη (σε πρώτη και απαράμιλλη εκτέλεση από τον Νίκο Ξυλούρη), «Ο Μέρμηγκας» του Μάνου Λοΐζου και «Απόψε σιωπηλοί», της Βάσως Αλαγιάννη (πρώτη εκτέλεση Νίκος Παπάζογλου).

Εν ολίγοις πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δεν απογοητεύει κανέναν, αντίθετα θέτει ψηλά τον πήχη ακόμα και για τον ίδιο τον Μάλαμα. Λόγω της μαζικής εισροής κόσμου, καλό είναι να προνοήσετε για την έγκαιρη προσέλευση σας στην είσοδο του Σταυρού του Νότου, αλλά και για την κράτηση τραπεζιού.

Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή
τηλ. κρατήσεων: 2109226975
Ώρα προσέλευσης: 21.30

Είσοδος (με ποτό στο bar): 15 €
Δεύτερο ποτό 8€ (6€ αν είναι κρασί ή μπύρα)
Φιάλη ποτού ανά 4 άτομα : 130 € (κομπλέ)
Μπουκάλι κρασί ανά δύο άτομα: 65€ (κομπλέ)

Φωτογραφίες: Ανδρέας Τσάπαλος

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!