Ρόζα Εσκενάζυ - «Η βασίλισσα του ρεμπέτικου» επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη

Ο μύθος της θρυλικής Ρόζας επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για λίγες παραστάσεις
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τη Δευτέρα 8 Μαΐου στο κατάμεστο θέατρο Σοφούλη στην Καλαμαριά πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της μουσικοθεατρικής παράστασης «Ρόζα Εσκενάζυ – Η βασίλισσα του ρεμπέτικου», πάνω σε κείμενο του Παναγιώτη Μεντή, σκηνοθεσία του Αντώνη Λουδάρου, με πρωταγωνίστριες την Παυλίνα Χαρέλα, που ενσαρκώνει τη θρυλική Ρόζα, μεταφέροντας στο θεατρικό σανίδι την περιπέτεια της ζωής της και την Αποστολία Γκούτη, που τραγουδά τα μεγάλα τραγούδια της, με τη συνοδεία του Γιώργου Ματθαίου στο λαούτο και την κιθάρα και του Γιώργου Ψάλτη στο βιολί.

02.ROZA SOFOULI
Ακούγονται επίσης οι ηθοποιοί: Γιάννης Στάνκογλου, Φάνης Μουρατίδης, Παύλος Ορκόπουλος, Θανάσης Κουρλαμπάς και Θοδωρής Μπουζικάκος. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Γωγώ Μαρινάκου, τα σκηνικά επιμελήθηκε η Ειρήνη Παπιδά, τα κοστούμια ο Αντώνης Λουδάρος, τους φωτισμούς ο Ανέστης Ατακτίδης και τα γραφιστικά ο Αριστοτέλης Σομπότης.

03.ROZA SOFOULI

Όσοι τυχεροί βρεθήκαμε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο επίσης γεμάτο θέατρο Σοφούλη, απολαύσαμε την υπερβατική, σε πολλά σημεία ή με το απαραίτητο χιούμορ, σε κάποια άλλα, ερμηνεία της Παυλίνας Χαρέλα, που, σε συνδυασμό με την θαυμάσια απόδοση της Αποστολίας Γκούτη και των δυο μουσικών στα απαιτητικά τραγούδια της σμυρνέικης σχολής του ρεμπέτικου, που πρωτοτραγούδησε η Ρόζα, ενθουσίασε το κοινό, που συμμετείχε μαζί τους σε κάθε τραγούδι.

04.ROZA SOFOULI
Ο «Κοκαϊνοπότης», η «Δημητρούλα», το «Χαρικλάκι», το «Καναρίνι», το «Από το βράδυ ως το πρωί», το «Ραμπί, ραμπί», η «Λιλή η σκανταλιάρα», τα περισσότερα από αυτά του Παναγιώτη Τούντα, αλλά και η περίφημη η «Ρόζα η ναζιάρα» του Γιάννη Μαρκόπουλου και του Μιχάλη Φακίνου, είναι κάποια από τα τραγούδια αυτά, που ταξίδεψαν τους θεατές σε μερικές από τις πόλεις που έζησε η Ρόζα, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Θεσσαλονίκη, η Νέα Υόρκη, το Βουκουρέστι και η Αθήνα.

05.ROZA SOFOULI
Οι παραστάσεις στο θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5) θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Μαΐου στις 9 το βράδυ. Προπώληση εισιτηρίων στην τιμή των 12€ στο ταμείο του θεάτρου Σοφούλη, μέσω viva.gr και τηλεφωνικά στο ταμείο του θεάτρου: 2310 423925

06.ROZA SOFOULI


-Ευχαριστούμε την φωτογραφική ομάδα Photoglobe για τις ξεχωριστές φωτογραφίες από την παράσταση (Κατερίνα Γκεσούλη & Στέλιος Γρίμπας).



01.ROZA SOFOULI ΚΕNTRIKI 1


07.ROZA SOFOULI

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!