«Ροκ» απόδραση στον Πειραιά με Μαχαιρίτσα & Κότσιρα!

(VIDEO & PHOTOS) Μια συναυλία με ροκ άρωμα, γεμάτη κυρίως προσωπικές επιτυχίες τους,
«Ροκ» απόδραση στον Πειραιά με Μαχαιρίτσα & Κότσιρα! Φωτογραφία: Μαρία Φιλιππάκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
που όμως ξεκίνησε και τελείωσε με δύο «ιστορικά» τραγούδια, τα «Ποιος τη ζωή μου» των Μίκη Θεοδωράκη & Μάνου Ελευθερίου (1974) και «Ήτανε μια φορά» των Σταύρου Ξαρχάκου & Κώστα Φέρρη (1973). Το «σμίξιμο» του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με το Γιάννη Κότσιρα γι’ αυτό το καλοκαίρι, απαιτούσε ροκ ήχο για να «δέσει» κι αυτό ακριβώς ακούσαμε το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιουλίου 2015, στο sold out Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, όπου οι δυο τους έπαιξαν, παρά τις αντίξοες πολιτικές συνθήκες, για να ενισχύσουν τους σκοπούς της ΑΚΤ - ΕΙΝ.

Έχοντας συνεργαστεί μεταξύ τους αρκετές φορές στο παρελθόν, έχω την αίσθηση πως δε δυσκολεύτηκαν να «το βρουν», με το Λαυρέντη να κινείται στα γνώριμα & συνήθη μονοπάτια του και το Γιάννη να υιοθετεί ελαφρώς διαφορετικό ήχο, απ’ αυτόν που τον είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον, στις προσωπικές του εμφανίσεις.

Πότε μαζί, πότε καθένας χωριστά, έπαιξαν και τραγούδησαν κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. «Αλεξάνδρεια», «Αυτός ο ήλιος», «Για σένα», «Και πάλι παιδί», «Σ’ αγαπάω μόνο», «Τα μικρόβια», «Τερατάκι τσέπης», «Ο σουλτάνος της Βαβυλωνίας», «Μικρός τιτανικός», «Ένας Τούρκος στο Παρίσι», «Παλιός στρατιώτης», «Διδυμότειχο μπλουζ» και πάρα πολλά άλλα, που πραγματικά ξεσήκωσαν το κοινό.

Όταν ήρθε η σειρά του «Ρίξε κόκκινο στη νύχτα», ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είπε: «Αφιερωμένο στην αντίδραση των καιρών. Είμαστε χαρούμενοι που είστε εδώ, όχι επειδή ήρθατε να δείτε εμάς, αλλά γιατί εξακολουθείτε να βγαίνετε έξω. Δε θα πεθάνουμε ποτέ!», ενώ, όπως πάντα, δεν παρέλειψε να αφιερώσει το «Φλασάκι» στο Σάκη Μπουλά, καθώς και το «Με το ίδιο μακό» στον Αντώνη Μιτζέλο.

Μαζί τους ήταν οι μουσικοί: Άκης Κατσουπάκης (πιάνο), Άκης Αμπράζης (μπάσο), Κώστας Μιχαλός (κιθάρα), Βαγγέλης Μαχαίρας (μπουζούκι), Φίλιππος Σπυρόπουλος (τύμπανα), Άκης Γαβαλάς (τύμπανα) & ο Steve Tesser που έπαιξε κιθάρα, έκανε φωνητικά, αλλά και συνόδευσε το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, κυρίως στα τραγούδια του Ιταλού τραγουδοποιού Λούτσιο Μπατίστι, που ο Λαυρέντης έχει, κατά καιρούς, διασκευάσει και αποδώσει με ελληνικούς στίχους, ενώ, όπως μας είπε, «τον θεωρεί μέντορά του».

Η κοινή περιοδεία των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα & Γιάννη Κότσιρα συνεχίζεται σε διάφορους χώρους ανά την Ελλάδα.

Φωτογραφίες: Μαρία Φιλιππάκη

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!