Patti Smith στο Ηρώδειο: «Γίνετε δημιουργοί, γίνετε ελεύθεροι, ο λαός έχει τη δύναμη»

(VIDEO) «Μπορεί να μην κερδίζουμε πάντα τις μάχες, αλλά πρέπει να συνεχίζουμε τον αγώνα. Υπάρχουν δυσκολίες στη χώρα σας, αλλά βοηθώντας ο ένας τον άλλον…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
24/06/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Κέρκης

ανταλλάσσετε ενέργεια, που σας κάνει δυνατούς. Τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη. Φροντίστε τον εαυτό σας, πίνετε νερό, τρώτε ψωμί και λαχανικά, πλένετε τα δόντια σας, γίνετε δημιουργοί, γίνετε ελεύθεροι», βροντοφώναξε το Σάββατο στο Ηρώδειο η αντισυμβατική μουσικός και ποιήτρια Patti Smith . Μηνύματα που άλλωστε η «ιέρεια» της ροκ έχει περάσει στα τραγούδια της με κορωνίδα το περίφημο «People have the power».

«Είναι απίστευτο να βρισκόμαστε αυτή τη φωτεινή νύχτα εδώ, σε αυτό τον χώρο με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Υπάρχει τόση νέα ενέργεια και υπέροχη ιστορία σε αυτό το μέρος, όπου τραγούδησαν η Μαρία Κάλλας και ο Παβαρότι. Είμαι τόσο ευτυχισμένη» συνέχισε η Patti Smith που δεν δίστασε να προσθέσει για την περίσταση στο διάσημο άσμα της «Land» στίχους που μιλούν για αρχαία αγάλματα, ναούς, θεότητες και για την Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και το μόνο που σήμερα αποζητά είναι να ελευθερωθεί. Η Patti Smith ένωσε το χτες της με το σήμερα. Παρουσίασε τραγούδια από το ιστορικό «Horses» του 1975 μέχρι το πρόσφατο «Banga» (2012). Στάθηκε εμπνευσμένα στο «Summertime blues» του Έντι Κόχραν και αφιέρωσε το «This is the girl» στην χαρισματική αλλά «καταραμένη» Έιμι Γουάιχνάουζ που χάθηκε πρόωρα.

Στο φινάλε το Ηρώδειο σείστηκε από τις φωνές των θεατών που μαζί με την «κυρία» τραγούδησαν με ένα στόμα το «People have the power» που έγραψε το 1988 μαζί με τον σύζυγό της, τον κιθαρίστα Φρεντ Σόνικ Σμιθ που «έφυγε» το 1994, στον οποίο αφιέρωσε και το κλασικό χιτ «Because the night». Η βραδιά έκλεισε με τα μέλη της μπάντας της -στην οποία συμμετείχε και η κόρη της- να χαρίζουν στο κοινό άσπρα τριαντάφυλλα, της ομορφιάς, της ειρήνης, της ελπίδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, iefimerida

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!