Παρουσίαση δίσκου & ένα αποκαλυπτικό live

(PHOTOS) Η «Άγνωστη Πορεία» του Αποστόλη Αρμάγου σε στίχους του Μάρκου Κρητικού με ερμηνευτή το Νίκο Βενετάκη & guests τον Θοδωρή Κοτονιά και την Καίτη Κουλλιά!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την περασμένη Τρίτη κατηφόρισα προς το Νέο Κόσμο για να ακούσω στο Club του Σταυρού του Νότου την παρουσίαση του νέου cd «Άγνωστη Πορεία» του Αποστόλη Αρμάγου σε στίχους του Μάρκου Κρητικού με ερμηνευτή το Νίκο Βενετάκη.

Είχα ακούσει στον Μελωδία το «Θα ‘θελα να ‘μουνα πουλί» που με συγκίνησε με τον λυρισμό του και είπα να το ακούσω κι από κοντά.

Στην πόρτα του Club ήταν ο Βενετάκης και υποδεχόταν όλο τον κόσμο. Φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι δεν «γλύτωναν» από την θερμή του χειραψία και τα πειράγματά του.
1
Στη σκηνή ανέβηκε μια εξαιρετική ομάδα μουσικών (Καψοκαβάδης, Αρβανίτης, Τσολάκη, Νικόλης) με τον συνθέτη που κάλεσε τον στιχουργό Μάρκο Κρητικό. Τις υπόλοιπες συστάσεις τις ανέλαβε με τον αυθορμητισμό που τον διακρίνει ο Βενετάκης: «Πέρασε ένας χρόνος από τότε που γνωριστήκαμε», είπε και συνέχισε «ήταν Άνοιξη όταν πήγα σπίτι του Αποστόλη για να μου παίξει τα τραγούδια. Πάει λοιπόν ένας χρόνος και από αύριο θα ανησυχούμε για την επόμενη μέρα... αλλά δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε!».
2
Η παρουσίαση

Η παρουσίαση ξεκίνησε. Τα τραγούδια πότε λυρικά κι ευαίσθητα σαν εξομολογήσεις ή σαν μελωδικές προσευχές και πότε ρυθμικά και εξωστρεφή με λυτρωτική διάθεση. Ο Αρμάγος κάλεσε την Ξένια Ροδοθεάτου για να πουν το ντουέτο με τον Βενετάκη και μας αποκάλυψε ότι εκτός από το εντυπωσιακό εξώφυλλο η Ξένια έκανε τις βασικές γνωριμίες με τον Βενετάκη αλλά και με τον Άγγελο Σφακιανάκη από τον Μικρό Ήρωα που εξέδωσε το cd.
3
Το live

Όταν τελείωσε η παρουσίαση στην σκηνή έγινε μετακόμιση. Έφυγαν τα αναλόγια και ανέβηκε άλλη ορχήστρα (Γεωργουσάκης, Παπανικολάου, Μαρίνη, Μάκος) που είναι συνεργάτες του Βενετάκη. Ξεκίνησε ένα αποκαλυπτικό γλέντι με διασκευές, με παραδοσιακά και με νεώτερα Κρητικά. Ο Βενετάκης πήρε το λαούτο του κι έγινε από ερμηνευτής, ένας εξαιρετικός «διασκεδαστής». Με φλόγα και πάθος στο λαούτο και στη φωνή είπε ότι Κρητικό και ότι έντεχνο έχουμε αγαπήσει. Το πρόγραμμα είχε και άλλες εκπλήξεις. Ο Νίκος ξεκίνησε ένα Ριζίτικο και λέγοντας την πρώτη στροφή είπε «δικό σου». Το ριζίτικο το πήρε μια αντροπαρέα λεβεντοκρητικών κάνοντας ισοκρατήματα και με μιάς το Club έγινε σπηλιά στον Ψηλορείτη.
4
Guests

Αμέσως μετά o Βενετάκης μας διηγήθηκε πως φοιτητής ακόμα είδε στην τηλεόραση την Καίτη Κουλλιά και είχε μαγευτεί και πως δύο χρόνια αργότερα βρέθηκε στο σχήμα της να παίζει λαούτο και να τραγουδά. Η Κουλλιά ευχήθηκε «Καλοτάξιδο το cd!» και επαίνεσε το Νίκο και ξεκίνησαν αντάμα να τραγουδάνε. Σε λίγο ο Βενετάκης είπε κάπου πήρε το μάτι μου τον Θοδωρή Κοτονιά και τον ανέβασε επί σκηνής.
5
Ο Κοτονιάς είπε πόσο τον αγαπά και τον εκτιμά και είπαν μαζί το «Ναυαγό». Το γλέντι φούντωσε και με τους τρείς πάνω στη σκηνή. Το φιλόξενο Club του Σταυρού του Νότου γέμισε από μουσικά κύματα χαράς.

Όταν πήγα να τον συγχαρώ μου απάγγειλε τον στίχο από το cd «Όποιος τα κύματα κοιτά, βγάζει στους ώμους του φτερά και ταξιδεύει κι όποιος στο στρώμα του γυρνά, βλέπει τον χρόνο να περνά και δεν σαλεύει...».

Έφυγα με μια ευχή μέσα μου για το μέλλον αυτού του φλογερού τραγουδιστή να ξεδιπλωθεί γενναιόδωρο όπως γενναιόδωρα κι απλόχερα μοιράζει το ταλέντο του…

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!