Π. Παπαδοπούλου, Δ. Μπάσης & Β. Σκουλάς στο TAS Stage (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) (Ξανα)βρεθήκαμε εκεί Κυριακή μεσημέρι. Είναι ένα από τα σχήματα που κρατούν ψηλά τον πήχη της διασκέδασης για τους…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 


φίλους του καλού, λαϊκού τραγουδιού. Η κυρία Πίτσα Παπαδοπούλου, το βαρύ πυροβολικό της κλασικής σχολής, ο Βασίλης Σκουλάς, γνήσιος εκπρόσωπος της κρητικής και παραδοσιακής μας μουσικής και ο Δημήτρης Μπάσης, άξιος συνεχιστής των αυθεντικών λαϊκών τραγουδιστών, κάθε Σάββατο βράδυ & Κυριακή μεσημέρι ενώνουν τις φωνές και τα ρεπερτόριά τους με αυτά των προγενέστερων.

Το πρόγραμμα ανοίγει με τους τρεις μαζί επί σκηνής, για να συνεχίσει καθένας με
τις καλύτερες στιγμές της προσωπικής του δισκογραφίας, να ξαναβρεθούν όλοι μαζί, να κορυφώσουν με αγαπημένα τραγούδια από το λαϊκό μας πλούτο και να ολοκληρώσουν παρέα. Μια διαδρομή που περιλαμβάνει από μαντινάδες & κρητικά, κλασσικά ζεϊμπέκικα και χορευτικά μέχρι ακουστικά κομμάτια, όπως το «Μιλάω χρόνια» της Βάσως Αλλαγιάννη & του Νίκου Μωραΐτη που ερμηνεύει συγκινητικά ο Δημήτρης Μπάσης. Ένας σύγρονος ερμηνευτής με τη στόφα του βάρδου, με μεγάλη τραγουδιστική κουλτούρα και ξεχωριστά στοιχεία που λίγοι πια κατέχουν και διαθέτουν στις μέρες μας.

Μοναδικό στιγμιότυπο, όταν ο Βασίλης Σκουλάς με τη λύρα του
τραγουδά: «Στο μετερίζι τσ’ ανθρωπιάς και στση τιμής το χρέος, εκειά θα στέκομαι εγώ κι ας είμαι ο τελευταίος» και παίρνοντας ανάσα συμπληρώνει: «Χέρια που δεν αρπάξανε ξένο ψωμί να φάνε, αυτά κρατάνε την τιμή, όσο βαριά και να ΄ναι…».

Για τη μοναδική Πίτσα Παπαδοπούλου τι να γράψει κανείς. Κάθε μέρα που περνάει καταλαβαίνουμε πόσο πολύτιμη και ξεχωριστή ερμηνεύτρια είναι και θαρρείς πως όσο κυλάει ο καιρός γίνεται ακόμη πιο σπουδαία. Κυριολεκτικά ομορφαίνει τις στιγμές μας, αγγίζεις τις καρδιές, γιατρεύει τις πληγές.

Αν σας δοθεί η ευκαιρία, μην αμελήσετε να πάτε στο TAS Stage, θα είναι σίγουρα μια έξοδος που θα απολαύσετε.

Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!