Οι γειτονιές τραγούδησαν στο «Χυτήριο» (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Μια όμορφη παράσταση έλαβε χώρα την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο Θέατρο «Χυτήριο». Ο Νίκος Αβαγιανός παρουσίασε τραγούδια που αφορούν τις γειτονιές…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

τραγούδια τα οποία θυμίζουν χαμόγελο, ξεγνοιασιά και υπέροχες αναμνήσεις από την παλιά Ελλάδα. Τότε που ο ένας γνώριζε τον άλλον και που μαζεύονταν όλοι οι γείτονες στις αυλές, στα μπαλκόνια και στα δρομάκια προκειμένου να πουν τα νέα τους, να κουτσομπολέψουν, να γελάσουν, να κλάψουν και γενικά, να επικοινωνήσουν.

Μαζί με τον Νίκο Αβαγιανό ήταν η Λυδία Σέρβου, η Ελένη Τσέτη, η Λένα Φίλιππα και ο Αλέξανδρος Γιαννούσης, ενώ ο άνθρωπος – ορχήστρα Γιώργος Τσοκάνης και ο άψογος Παναγιώτης Μπουζέας ήταν οι δυο μουσικοί που έφεραν εις πέρας αυτή την ιδιαίτερη παράσταση. Γιατί, όμως, ήταν ιδιαίτερη; Γιατί, πέρα από την πλειάδα των τραγουδιών που απαιτούσαν πολλή δουλειά, όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν την ψυχή τους ώστε να προσφέρουν στους θεατές ένα σχεδόν τετράωρο πρόγραμμα μέσα στο οποίο χάθηκαν ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ο χρόνος σταμάτησε στην εποχή που πάνω από όλα ήταν η ανθρώπινη επαφή. Τραγούδια του Χατζιδάκι, του Ξαρχάκου, του Τσιτσάνη, του Ζαμπέτα και άλλων συνθετών παρουσιάστηκαν με μια απόλυτη μεταξύ τους σύνδεση, δημιουργώντας μέσα στο θέατρο ένα θερμό κλίμα, το οποίο νίκησε την εξωτερική χαμηλή θερμοκρασία του Δεκέμβρη.

Ο Νίκος Αβαγιανός στην παράσταση αυτή έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Έχοντας παρακολουθήσει κάποιος τις πέντε εμφανίσεις του που έγιναν με μεγάλη επιτυχία κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους στο

«Χυτήριο», μπορεί με το χέρι στην καρδιά να πει ότι αυτή ήταν η καλύτερή του. Ίσως γιατί η θεματική της βραδιάς ήταν τέτοια που επέτρεψε στον κόσμο να σιγοτραγουδήσει όλα τα τραγούδια, τα οποία ήταν πασίγνωστα, αλλά ταυτόχρονα παραμελημένα από άλλους καλλιτέχνες. Ίσως πάλι επειδή ο Αβαγιανός – σύμφωνα πάντα με την επίσημη δήλωσή του αποφάσισε να αποσυρθεί οριστικά από τις καλλιτεχνικές αίθουσες κι έτσι με τα «Τραγούδια της γειτονιάς» μας χάρισε το τελευταίο κέρασμά του.

Στα «Τραγούδια της γειτονιάς» ο Νίκος Αβαγιανός και οι συνοδοιπόροι καλλιτέχνες που τον πλαισίωναν κατέθεσαν με προσοχή, φροντίδα και καλή διάθεση– χωρίς υπερβολές – ένα πρόγραμμα το οποίο αξίζει πολλά. Το τραγούδι για μία ακόμα φορά απόδειξε περίτρανα ότι ενώνει τους ανθρώπους, έστω και αν αυτοί προέρχονται από διαφορετικές γενιές, διαφορετικές συνήθειες και διαφορετικά γούστα.

Φωτογραφίες: Ναταλία Ρίζου


 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!