Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου «άνοιξε» το Θέατρο Βράχων!

(VIDEO & PHOTOS) Με Θανάση Παπακωνσταντίνου & Ματούλα Ζαμάνη σήκωσε δυναμικά αυλαία το Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων».
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου «άνοιξε» το Θέατρο Βράχων! Φωτογραφία: Μαρία Φιλιππάκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το βραδάκι της Τετάρτης 3 Ιουνίου, το Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» γέμισε από νωρίς με κόσμο, που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει την πρώτη συναυλία της σαιζόν στο συγκεκριμένο χώρο. Η προσέλευση δε σταμάτησε ακόμα και κατά τα πρώτα τραγούδια, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που αρκέστηκαν στον ήχο και παρακολούθησαν εκτός θεάτρου τη συναυλία, που ξεκίνησε ακριβώς στην ώρα της.

Το κοινό προθέρμανε η Ιταλίδα τραγουδοποιός, συνθέτρια και μουσικός Mila Trani τραγουδώντας, με το ιδιαίτερο, μουσικά πολυπολιτισμικό της στυλ και με τη συνοδεία ηχογραφημένων ηλεκτρονικών ήχων, δικά της κομμάτια στα Ιταλικά, δεχόμενη θερμή υποδοχή.

Σύντομα, λίγο πριν τις δέκα, επί σκηνής βρέθηκε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου κερδίζοντας ήδη από το πρώτο τραγούδι, τον «Ελάχιστο εαυτό», τους θαυμαστές του, που εκτός των θέσεων γέμισαν και την πλατεία. Το μουσικό πρόγραμμα ξεκίνησε χαλαρά, όπως είπε και ο ίδιος, και σταδιακά «φούντωσε», με αποκορύφωμα στο τέλος τον «Πεχλιβάνη», συνεπαίρνοντας τον κόσμο που με τα χέρια ψηλά τραγούδησε μαζί του.

Ο Θανάσης, πράος αλλά και παθιασμένος σε στιγμές, ερμήνευσε τις δημιουργίες του, έχοντας στο πλάι του την πληθωρική Ματούλα Ζαμάνη. Η «ξυπόλητη diva», όπως ο ίδιος την αποκάλεσε, με περίσσια ενέργεια και πάθος τραγούδησε τόσο μαζί του όσο και μόνη, συμπληρώνοντας ιδανικά την ατμόσφαιρα, ενώ τα ντουέτα τους απέπνεαν μέσα από το «εκδηλωτικό» της Ζαμάνη και το «συγκρατημένο» του Παπακωνσταντίνου την πλήρη αρμονία.

Κάποιες στιγμές ο Θανάσης χαμογελούσε ενώ έπαιζε, ενώ πολλές ήταν αυτές που ανάμεσα στους στίχους «χανόταν» στη μελωδία. Δεν παρέλειψε και να μας προτείνει να δούμε την ταινία «Το αλάτι της γης», που, χαρακτηριστικά ανέφερε, δείχνει πόσο άγριο θηρίο είναι ο άνθρωπος. Το πρόγραμμα γέμισαν τραγούδια από το «Βραχνό Προφήτη», που κυκλοφορεί ξανά σε remastered έκδοση και πωλούνταν στην έξοδο, από το πρόσφατο «Πρόσκληση σε δείπνο κυανίου» και άλλες δουλειές του, ενώ ακούστηκε και «Η ουρά του αλόγου» από τον Αλέξανδρο Κτιστάκη.

Το παζλ ολοκλήρωναν οι σπουδαίοι, μόνιμοι συνεργάτες του μουσικοί: ο Δημήτρης Μυστακίδης κιθάρα, λαούτο και φωνή, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος τρομπέτα και φλικόρνο, ο Σωτήρης Ντούβας τύμπανα, ο Κώστας Παντέλης ηλεκτρική κιθάρα, ο Κωστής Χριστοδούλου πλήκτρα, ο Αντώνης Μαράτος ηλεκτρικό μπάσο, ο Γιάννης Αντωνιάδης κλαρίνο και ο Αλέξανδρος Κτιστάκης κιθάρα και τραγούδι.

Ήταν ένα αναμφίβολα δυναμικό και ζεστό ξεκίνημα τόσο για το πολλά υποσχόμενο, φετινό Φεστιβάλ «Στη σκιά των βράχων», όσο και για την προσωπική, καλοκαιρινή περιοδεία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, που θα συνεχιστεί με επόμενο σταθμό της την Πάτρα.

Φωτογραφίες: Μαρία Φιλιππάκη

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!