O Σταμάτης Κραουνάκης δεν θ’ αφήσει κανέναν χωρίς ζευγάρι!

(VIDEO & PHOTOS) Λίγο τα λαϊκά τραγούδια, λίγο τα ντέφια που μοιράζονται, λίγο το ποτό και πολύ περισσότερο οι χαρισματικοί καλλιτέχνες, η κατάλληλη συνθήκη δεν αργεί να δημιουργηθεί.
O Σταμάτης Κραουνάκης δεν θ’ αφήσει κανέναν χωρίς ζευγάρι! Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
15/11/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κίκα Α. Ρόκα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σταμάτης Κραουνάκης & Σπείρα Σπείρα παρουσιάζουν και φέτος την παράσταση «Φίλα με», ανανεωμένη κι ενισχυμένη, στη Μουσική Σκηνή Γραμμές, στο Γκάζι.

Αυτή τη φορά όμως, φαίνεται πως ο Σταμάτης Κραουνάκης έχει ένα σκοπό: Να μην υπάρχει κανένας χωρίς ζευγάρι! Η ατάκα αυτή, που προέρχεται από το νέο του τραγούδι με τίτλο «Μαύρα μάτια» κυριαρχεί στο σκηνικό, την ώρα που μπαίνεις στις «Γραμμές», που έχουν ανακαινιστεί και κοσμούνται από γλυπτά του Κωστή Γεωργίου.

Για να τον πετύχει, επιστρατεύει τραγούδια λαϊκά -δικά του ή άλλων- λουλούδια, ακόμα και πιάτα, «επαναπροσδιορίζοντας στην καρδιά των ανθρώπων το τρυφερό παραμύθι της συλλογικής διασκέδασης».

Η Σπείρα Σπείρα, που απαρτίζεται από πραγματικά ταλαντούχες μονάδες, τραγουδά, χορεύει και «παίζει» ταυτόχρονα. Αξιοθαύμαστη και ιδανική ομάδα για να φέρει σε πέρας κάτι τόσο απαιτητικό όπως αυτό που καλείται να κάνει και μάλιστα για τρεισήμισι ώρες ασταμάτητα.

Το στοίχημα κερδίζεται στην πληθωρική προσωπικότητα του Σταμάτη Κραουνάκη και το μοναδικό χάρισμα που έχει να επικοινωνεί την πρόθεσή του μέσω της τέχνης του, με έξυπνες κινήσεις και πραγματικά φροντισμένες επιλογές, από τον ήχο, τα φώτα και το σκηνικό, ως τα τραγούδια, τα λόγια και τις ερμηνείες.

Ανεβαίνει στη σκηνή μέσα από το κοινό, τραγουδώντας Καζαντζίδη και λίγο αργότερα, δε διστάζει να σκαρώσει επί τόπου τραγουδάκι, για να τιμήσει τους παραβρισκόμενους. Μέσα σ' όλα, έχει και τη συνταγή για να ξορκίσουμε το δυσοίωνο...

Λίγο τα λαϊκά τραγούδια, δηλαδή αυτά που στοχεύουν στην καρδιά και το συναίσθημα του κόσμου, λίγο τα λουλούδια, λίγο τα ντέφια που μοιράζονται στα τραπέζια για να μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε, λίγο το ποτό και πολύ περισσότερο οι χαρισματικοί καλλιτέχνες επί σκηνής, η κατάλληλη συνθήκη δεν αργεί να δημιουργηθεί, αν όχι για να βρεις ζευγάρι, τουλάχιστον για να θυμηθείς πως είναι να γίνεσαι μια παρέα με τους διπλανούς ή και να έρθεις πιο κοντά στη δική σου παρέα.

Ααααα να μην υπάρχει κανένας χωρίς ζευγάρι
Ααααα να μην υπάρχει κανένας μονάχος…

Συμπρωταγωνιστούν:

Χρήστος Γεροντίδης: φωνή, καχόνε
Σάκης Καραθανάσης: φωνή, κιθαρόνι, καχόνε
Κώστας Μπουγιώτης: φωνή, καχόνε
Βασίλης Ντρουμπoγιάννης: πιάνο
Βάιος Πράπας: φωνή, κιθάρες, μπουζούκι
Νίκος Σταδιάτης: φωνή, ακορντεόν
Γιώργος Στιβανάκης: φωνή, μαράκες, ντέφι
Γιώργος Ταμιωλάκης: τσέλο

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!