Ο Παντελής Θαλασσινός στις Σέρρες!

(VIDEO & PHOTOS) «Να ‘μαστε πάλι εδώ… στα Σέρρας» μας είπε ο πάντα χαμογελαστός και με χιούμορ Παντελής Θαλασσινός,
Ο Παντελής Θαλασσινός στις Σέρρες! Φωτογραφία: Κατερίνα Κουτρούλη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
αμέσως μόλις ανέβηκε στη σκηνή του ΕΚΚΟ Live, στις Σέρρες, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015, αποσπώντας τα χαμόγελα και το θερμό χειροκρότημα του κοινού! Ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία τους στο μαγαζί και συνέχισε με τις συστάσεις των μουσικών και λοιπών συνεργατών του που τον συνοδεύουν τα τελευταία χρόνια σε κάθε του συναυλία και που είναι οι: Γιώργος Μακρής - πνευστά, Δημήτρης Γάσιας – βιολί, Φίλιππος Λευκαδίτης – τύμπανα & κρουστά, Πέτρος Βαρθακούρης – μπάσο, Γιάννης Βιλιώτης - μπουζούκι και οι Διαμάντης Μυλωνάς στα φώτα & Ευτύχης Γιαννακούρας στον ήχο.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τρία ακυκλοφόρητα, όχι όμως άγνωστα σε όλους εμάς που τον παρακολουθούμε συστηματικά, τραγούδια που δεν ήταν άλλα από το «Φονικό» σε στίχους του Κώστα Φασουλά, το «Τσίρκο Μεντράνο» σε στίχους του αείμνηστου Ηλία Κατσούλη και το «Στα βάθη της Σελήνης» σε στίχους του Βαγγέλη Βελώνια!

Στη συνέχεια ακούστηκαν δύο από τα «10 τραγούδια της Ελπίδας», έναν από τους τελευταίους δίσκους του Παντελή, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2013 και αγαπήθηκε από το κοινό, πολύ πριν κυκλοφορήσει! Το «Δικός μου Θεός» σε στίχους της Μαρίας Φασουλάκη και το «Χαλάλι σου» σε στίχους της Χρυσάνθης Τουφεξή, καθώς και παλιότερες επιτυχίες, κάποιες από τις οποίες συμπεριλαμβάνονται στην «Ανοιχτή Ακρόαση», έναν επίσης πρόσφατο δίσκο του Παντελή που ηχογραφήθηκε παρουσία κοινού και κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2013.

Δεν έλειψαν φυσικά ο «Ιανουάριος» και ο «Φλεβάρης» από το αγαπημένο μας «Καλαντάρι».

Ένα μέρος του προγράμματος περιλάμβανε κάποια πολύ παλιότερα τραγούδια σπουδαίων δημιουργών, αντιπροσωπευτικά όμως της εποχής που διανύουμε, όπως το «Τα λόγια και τα χρόνια» σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου και μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου, το «Η φάμπρικα» σε στίχους του Γιώργου Σκούρτη και μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου, καθώς και το «Μην ακούς» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου και μουσική του Μιχάλη Τερζή, που για πρώτη φορά ακούσαμε ζωντανά από τον Παντελή εδώ στις Σέρρες. Ξεχωριστή η ερμηνεία του και σε αυτά τα τραγούδια, που πραγματικά τα αγκαλιάζει με μοναδική σεμνότητα και σεβασμό - βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του - και τα κάνει «δικά του» με έναν ιδιαίτερο τρόπο, προσδίδοντάς τους την προσωπική του γνώριμη σφραγίδα!

Ακούστηκαν επίσης τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, πιο σύγχρονα, όπως οι «Μέλισσες» σε στίχους της Ελένης Φωτάκη και μουσική του Γιώργου Καζαντζή και τα «Διόδια» σε στίχους του Πόλυ Κυριακού και μουσική του Σταύρου Σιόλα.

Τα παιδιά της ορχήστρας έκλεψαν για ακόμη μία φορά την παράσταση με το κέφι, το χιούμορ και τις χορευτικές τους «παρεμβάσεις», ενώ εντύπωση έκανε ο Γιώργος Μακρής, που ερμήνευσε ένα υπέροχο τραγούδι με τη συνοδεία πάντα του μαγικού ήχου της γκάιντας!

Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν δυο φίλοι του Παντελή, ένας εκ των οποίων ήρθε από Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει τη συναυλία και ο Παντελής με τη σειρά του, τους προσκάλεσε να ανέβουν στη σκηνή να τραγουδήσουν, πράγμα που έκαναν με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω πως ζήσαμε μια ακόμη υπέροχη βραδιά παρέα με τον Παντελή, που το κοινό των Σερρών έχει αποδείξει πως τον αγαπάει και τον έχει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του, αλλά δε μπορώ να μην επισημάνω και ένα αρνητικό, που δεν είναι άλλο από τη φασαρία που έκανε ένα μέρος του συνόλου και που, κατά την προσωπική μου άποψη, δείχνει μόνο έλλειψη σεβασμού στον καλλιτέχνη, που εκείνη την ώρα καταθέτει την «ψυχή» του, καθώς και στον υπόλοιπο κόσμο που θέλει να ακούσει και να απολαύσει το πρόγραμμα. Άλλωστε είμαι της άποψης πως σε μια συναυλία πηγαίνουμε για να ακούσουμε τον καλλιτέχνη και όχι για να μας ακούει αυτός.

Όλοι εμείς, λοιπόν, που πήγαμε για να ακούσουμε τον Παντελή, θέλουμε να του πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» κι ευχόμαστε να ξαναβρεθεί σύντομα κοντά μας!

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!