Ο Παναγιώτης Στεργίου στο Θησείο

(VIDEO & PHOTOS) Μια λαϊκή βραδιά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ηλίας Κλωναρίδης, Μαρία Σπυροπούλου, Λίλυ Ριτσώνη, Γιώργος Γιαννιώτης & Θωμάς Στεργίου ερμήνευσαν τα δεξιοτεχνικά, λαϊκά τραγούδια που επέλεξε να παρουσιάσει ο Παναγιώτης Στεργίου τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, σε μια βραδιά στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Όταν κοιτάς Ανατολή» που διοργανώνει ο Πάρης Μήτσου στο «Στάβλο» του Θησείου. Ακούστηκαν γνωστά, αλλά και πολύ ιδιαίτερα κομμάτια που σφράγισαν με τα παιξίματά τους κορυφαίοι δεξιοτέχνες του μπουζουκιού όπως Χιώτης, Σπόρος, Μπέμπης, Ζαμπέτας, Τσιτσάνης κ.α. και που δύσκολα παίζονται σε μουσικές παραστάσεις λόγω των υψηλών, δεξιοτεχνικών ικανοτήτων που απαιτούν, όπως «Το γκαρσόνι» που ερμήνευσε η Λίλυ Ριτσώνη και το «Φέρε παιδί μου» που ακούσαμε από τη Μαρία Σπυροπούλου - και τα δύο συνθέσεις του Μανώλη Χιώτη.

Ο Παναγιώτης Στεργίου παρουσίασε και αρκετά σόλο, οργανικά κομμάτια. Ο κ. Πάρης Μήτσου χαρακτηριστικά ανέφερε στον πρόλογό του: «Ο Στεργίου είναι ένας από τους λίγους δεξιοτέχνες που μπορούν να υποστηρίξουν με σεβασμό κι αξιοπρέπεια τα θρυλικά σόλο των «μεγάλων» του παρελθόντος» και είναι ενδεικτική η παρουσία πολλών άλλων δεξιοτεχνών του μπουζουκιού στις βραδιές αυτές μεταξύ του κοινού. Στη συγκεκριμένη βραδιά ήταν εκεί ο Δημήτρης Κορδατζής, ο Άρης Κούκος, ο Θανάσης Καρακώστας κ.α. Όλοι οι ερμηνευτές απέδωσαν εξαιρετικά τα κομμάτια τους, ενώ ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του Ηλία Κλωναρίδη που ερμήνευσε διάφορα λαϊκά, αλλά και τα δικά του «Θάλασσες» και «Αυγερινός» συνοδευόμενος, μάλιστα, στο μπουζούκι από το φίλο του, ερασιτέχνη παίχτη κ. Δημήτρη Ράδο. ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ

Η Μαρία Σπυροπούλου & η Λίλυ Ριτσώνη, γνήσιες λαϊκές φωνές, προσέφεραν τον απαραίτητο γυναικείο τόνο στη βραδιά, ο Γιώργος Γιαννιώτης, παλιός τραγουδιστής των μπουάτ, έδωσε κέφι τραγουδώντας κυρίως κομμάτια πρωτοειπωμένα από το Γρηγόρη Μπιθικώτση και ο νεαρός της παρέας Θωμάς Στεργίου, γιός του Παναγιώτη, απέδειξε πως το καλό, λαϊκό τραγούδι εξακολουθεί να «μιλάει» και στις τάξεις της νεολαίας. Τον Παναγιώτη Στεργίου & τους ερμηνευτές του συνόδευσαν ο Δημήτρης Ρέππας στο μπουζούκι, αλλά και στο τραγούδι, ο Κώστας Τσεκούρας στην κιθάρα και ο Τάσος Κάντας στο ακορντεόν.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!