Ο Αντώνης Καλογιάννης τιμήθηκε για την προσφορά του

(VIDEO & PHOTOS) Είναι όμορφο να τιμώνται οι καλλιτέχνες εν ζωή!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Δήμος Περιστερίου διοργάνωσε μια εκδήλωση προς τιμήν του σπουδαίου Αντώνη Καλογιάννη, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του τιμώμενου, αλλά και πλήθους επισήμων, το βράδυ της Δευτέρας 6 Ιουνίου 2016, στο πανέμορφο Άλσος Περιστερίου, που κυριολεκτικά κατακλύστηκε από κόσμο.

Την εκδήλωση προλόγισε δημοσιογράφος & προσωπικός φίλος του Αντώνη Καλογιάννη κ. Γιώργος Λιάνης και ο Δήμαρχος Περιστερίου, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης. Ο Γιώργος Λιάνης, μάλιστα, διάβασε κι ένα μήνυμα που απέστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης από τα Χανιά:

«Αγάπησα τον άνθρωπο και τον καλλιτέχνη Αντώνη Καλογιάννη. Η φωνή του μαγεύει. Όπως και η ψυχή του μαγεύει. Τα δυο αυτά τον κάνουν μοναδικό. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που ανακάλυψα τον Αντώνη Καλογιάννη, αλλά τον θεωρώ και τυχερό για τη συνεργασία, η οποία ήταν παραγωγική. Δημιουργήσαμε μαζί ένα έργο που πιστεύω ότι θα συγκινεί πάντα τους ευαίσθητους Έλληνες και όλο τον κόσμο. Αντώνη, σε αγαπώ και χαίρομαι γι’ αυτή την εκδήλωση, που σου αξίζει απολύτως»
.

Μίκης Θεοδωράκης

Χανιά

Το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων και προβολές υλικού του Αντώνη Καλογιάννη, για να θυμόνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, ξεκίνησε με την παιδική χορωδία του δήμου. Τις μεγάλες επιτυχίες του Αντώνη Καλογιάννη τραγούδησαν, εκτός από τον ίδιο, οι φίλοι και συνεργάτες του: Ελένη Βιτάλη, Βάλια Βρεττού, Πέγκυ Ζήνα, Γιάννης Θωμόπουλος, Αφοί Καραβιώτη, Τζίνα Καλομοίρη, Γιάννης Κότσιρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Μπέκας, Πένυ Ξενάκη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης & Βαγγέλης Ρεπούσης (αλφαβητικά), με τη συνοδεία της ορχήστρας του Ανδρέα Μπουτσικάκη. Προς το τέλος της βραδιάς στη σκηνή ανέβηκε και η κυρία Λιζέτα Νικολάου.

Όλοι οι καλλιτέχνες απηύθυναν το χαιρετισμό και τις ευχαριστίες στους στον Αντώνη Καλογιάννη, τόσο για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι, όσο και για τη συνεργασία ή τη σχέση τους μαζί του. Κάποιοι τραγούδησαν τραγούδια δικά του κι άλλοι δικά τους, με τον ίδιο να τους καταχειροκροτεί από τη θέση του.

Ο Αντώνης Καλογιάννης που έδειξε να ευχαριστιέται ιδιαίτερα τη βραδιά, τραγούδησε επίσης, είτε μόνος, είτε με την Πένυ Ξενάκη και προς το τέλος με μια μικρή χορωδία αποτελούμενη από φίλους συναδέλφους του, ενώ δε δίστασε να καλέσει την 7χρονη εγγονή του επί σκηνής, να τον συντροφεύσει στο πιάνο σε ένα τραγούδι. Ζήτησε, επίσης, ένα χορό από τον κ. Φώτη Μεταξόπουλο, ο οποίος και δεν του αρνήθηκε.

Ο Αντώνης Καλογιάννης συγκινήθηκε και συγκίνησε, με αποκορύφωμα τα από καρδιάς λόγια του στο φινάλε της βραδιάς, που μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω βίντεο.

Τελικά, είναι όμορφο -και μάλλον προτιμότερο- να τιμώνται οι καλλιτέχνες όσο βρίσκονται εν ζωή. Ένας λόγος παραπάνω, όταν η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με την προτροπή προσφοράς. Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν χθες θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Περιστερίου, μια πράξη, που όπως μας είχε ενημερώσει το δελτίο τύπου της εκδήλωσης, επικροτεί και ενθαρρύνει ο Αντώνης Καλογιάννης. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες.

Η ορχήστρα του Ανδρέα Μπουτσικάκη


Μπουζούκι: Θεόδουλος Παρασκευαΐδης & Άρης Κούκος
Πιάνο: Ανδρέας Μπουτσικάκης
Κιθάρα: Μανώλης Ανδρουλιδάκης
Πλήκτρα: Γιώργος Τσοκάνης
Ντραμς: Χρήστος Αλεξόπουλος
Κιθάρα, φωνητικά: Γιάννης Μπέκας
Μπάσο: Πόλυς Πελέλης

Με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου έπαιξε πιάνο ο Ανδρέας Αποστόλου & βιολί η Μαίρη Μπρόζη, ενώ μπουζούκι με την Ελένη Βιτάλη ο Δημήτρης Λάππας.

Ευχαριστώ τη φίλη Κατερίνα Πειρασμάκη για τις φωτογραφίες. Δείτε περισσότερα βίντεο στην playlist μας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!