Νίκος Γκάτσος: «Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως»

(VIDEO & PHOTOS) Στις πρόβες της παράστασης του Δημήτρη Παπαδημητρίου με τη Φωτεινή Δάρρα και τον Θανάση Αλευρά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 παρουσιάζεται στο Παλλάς η παράσταση «Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως» με επίκεντρο τον λόγο του Νίκου Γκάτσου και την μελοποίησή του από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Κορμός της παράστασης το έργο «Η παγωμένη θεατρίνα», το τρίτο κατά σειρά έργο του Νίκου Γκάτσου που μελοποιεί ο συνθέτης, ενώ έχουν προηγηθεί το «Λουλούδι στη φωτιά» και οι «Μέρες Επιταφίου».

Την παράσταση συνυπογράφει, μαζί με τον Παπαδημητρίου, η Φωτεινή Δάρρα που με τη σειρά της έχει ξεχωριστούς δεσμούς με το έργο του Γκάτσου Στο "Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως" συμμετέχει και ο ηθοποιός Θανάσης Αλευράς.

Παρακολουθήσαμε την πρόβα του Δημήτρη Παπαδημητρίου με την ορχήστρα και τους ερμηνευτές στο Studio Β της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Όμορφος, ευρύχωρος και ψηλός χώρος με κατάλληλες υποδομές που εξυπηρετούν διεργασίες αντίστοιχου επιπέδου και πολυπλοκότητας.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, γλυκός και μειλίχιος άνθρωπος, στην πρόβα μεταμορφώνεται σε λιοντάρι. Όχι αιμοβόρο και δεσποτικό, αλλά αρχοντικό και απαιτητικό… Επαναλαμβάνει κάθε μικρή λεπτομέρεια προκειμένου να έχει το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα. «Δεν τη λέει» στους συνεργάτες του, αλλά δεν κάνει πίσω στα «πιστεύω» του… και «πάμε ξανά απ’ την αρχή!».

Την ίδια ώρα όμως δε διστάζει, όποτε το κρίνει σωστό, να έρθει σε διάλογο μαζί τους, ακόμη και να δεχτεί και να εφαρμόσει προτάσεις τους.

Στο video που ακολουθεί Παπαδημητρίου, Δάρρα και Αλευράς «κεντράρουν» με σαφήνεια την προσωπικότητα και τη γραφή του Γκάτσου ενώ οι ερμηνευτές στέκονται και στην προσέγγιση του συνθέτη στο έργο του ποιητή!

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!