Κυριακάτικα μεσημέρια με Μανώλη Λιδάκη & Γιάννη Κότσιρα! (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(VIDEO & PHOTOS) «Τις Κυριακές για μας δεν είναι αργία, είναι ευκαιρία να καθίσουμε μαζί, να δούμε όνειρα να πιούμε τις χαρές μας και τις πληγές μας να τις κάνουμε κρασί»
Κυριακάτικα μεσημέρια με Μανώλη Λιδάκη & Γιάννη Κότσιρα! (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ) Φωτογραφία: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
έγραφε το 2008 ο Γιάννης Κότσιρας, δημιουργώντας ένα υπέροχο τραγούδι που ερμήνευσε ο ίδιος, σε ντουέτο με το Δημήτρη Μητροπάνο, στο δίσκο «Στη Διαπασών» του δεύτερου. Φέτος, το τραγούδι αυτό το «σκίζει» με έναν άλλο σπουδαίο ερμηνευτή, το Μανώλη Λιδάκη και οι στίχοι του «παίρνουν σάρκα και οστά», καθώς το πρόγραμμά τους παρουσιάζεται στο Levare, εκτός από Σάββατο βράδυ και τις Κυριακές τα μεσημέρια.

Ήμασταν εκεί και την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή. Οι δυο τους, χωρίς να έχουν πλέον τίποτα να αποδείξουν, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα όπως το επιθυμούν, με τραγούδια που αγαπούν. Ο Μανώλης Λιδάκης βρίσκεται στα καλύτερά του και «παίρνει κεφάλια», ενώ ο Γιάννης Κότσιρας καθηλώνει, όπως πάντα. Το ταίριασμά τους, αν και ίσως αμφισβητήθηκε από μερίδα κοινού, προσωπικά το βρίσκω ολοφάνερο. Φαίνονται να διασκεδάζουν τη συνεύρεσή τους κι αυτό μεταφέρεται στο κοινό, που γεμίζει το χώρο κάθε Σαββατοκύριακο. Είχατε ξαναδεί Μανώλη Λιδάκη & Γιάννη Κότσιρα να στροφάρουν επί σκηνής σε ρυθμό ζεϊμπέκικο; Θα το δείτε στο Levare! Πάνω απ’ όλα, όμως, θα ακούσετε μεγάλα τραγούδια σε σπουδαίες ερμηνείες, με ενδιαφέρουσες διφωνίες και θα διασκεδάσετε ή μάλλον θα ψυχαγωγηθείτε με τη σωστή έννοια του όρου – εκτός αν δεν έχουμε συνεννοηθεί ως προς το τι είναι ποιοτικό.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος απαρτίζεται κυρίως από στιγμές της μεγάλης, προσωπικής δισκογραφίας και των δύο, με ενδιάμεσα διαλείμματα που καλύπτει η Χριστίνα Παπατριανταφύλλου. Το δεύτερο μέρος, εκτός απ’ τα δικά τους σε λαϊκότερο ύφος, περιλαμβάνει στιγμές από το ευρύτερο, καλό λαϊκό, αλλά και ρεμπέτικο ρεπερτόριο. Χαρακτηριστικό κομμάτι του δεύτερου μέρους, το σημείο όπου στη σκηνή εμφανίζεται τραπεζάκι με δυο καρέκλες, μετατρέποντάς τη σε λαϊκό πάλκο. Ο Μανώλης Λιδάκης παίζει μπουζούκι και λαούτο σε πολλά τραγούδια, ενώ ο Γιάννης Κότσιρας μπαγλαμαδάκι, συνοδεύοντας την έτσι κι αλλιώς πλήρη και εξαιρετική 9μελή ορχήστρα.

Πολύ όμορφο στιγμιότυπο, ένα ποτ πουρί με αρκετά τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου που ακούσαμε τη δεύτερη Κυριακή από το Γιάννη Κότσιρα, χωρίς άμεση αναφορά στο όνομά του, που θα ήταν έτσι κι αλλιώς περιττή, όπως επίσης και η σπουδαία ερμηνεία του Μανώλη Λιδάκη στον «Ηθοποιό» του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά κι ένα ακυκλοφόρητο, νέο τραγούδι του, που μπορείτε να ακούσετε εδώ

Για τη μουσική, φροντίζει μια εννεαμελής ορχήστρα μουσικών που συναντάμε σταθερά στο πλευρό των Μανώλη Λιδάκη & Γιάννη Κότσιρα. Είναι οι: Άκης Γαβαλάς στα τύμπανα, Γιάννης Άννινος στο μπάσο, Κώστας Μιχαλός & Σπύρος Δέλτα στις κιθάρες, Βασίλης Ραψανιώτης στο βιολί, Γιώργος Σπηλιόπουλος & Βαγγέλης Μαχαίρας στο μπουζούκι, Άκης Κατσουπάκης στο πιάνο, τα πλήκτρα και τις ενορχηστρώσεις και Νίκος Παπαναστασίου στα πλήκτρα, ακορντεόν και ενορχηστρώσεις.

Να αναφερθεί πως την πρώτη εβδομάδα το πρόγραμμα παρακολούθησαν η Γιώτα Νέγκα, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Αντώνης Μιτζέλος, ενώ τη δεύτερη ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Μιρέλα Πάχου. Όσο για το μαγαζί, παρά το κάπως ανορθόδοξο, με βάση τα συνηθισμένα, σχήμα του, διαθέτει καλή ορατότητα στη σκηνή, όπου κι αν κάθεσαι και, κυρίως, ευγενικό προσωπικό.

Ώρα έναρξης: Σάββατο στις 22.30 και Κυριακή στις 14.30
Είσοδος: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο μπαρ | 15 ευρώ με ποτό
Τιμή φιάλης: 120 ευρώ, κρασί 60 ευρώ
Κυριακές: Οι ισχύουσες τιμές για ποτό - πλήρες μενού και απεριόριστο κρασί με 30 & 35 ευρώ/ άτομο

Levare Music Theater | Ιερά Οδός 76 & Σπύρου Πάτση (είσοδος από Κασσάνδρας 23)
Τηλ.: 210 3412 622 | 6974 488 403 | www.levare.gr

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!