«Κωνσταντινούπολη, η Πατρίδα μου» μια ξεχωριστή παράσταση

(PHOTOS) Συγκίνηση & ψυχαγωγία με πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Νταραβάνογλου, τη μουσική του Μανώλη Καρπάθιου και την… Πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μια ξεχωριστή εμπειρία βιώσαν οι φίλοι του καλού τραγουδιού στη μουσική σκηνή Σφίγγα στην παράσταση «Κωνσταντινούπολη, η Πατρίδα μου».

Πρωταγωνιστές ο Κωνσταντινουπολίτης καλλιτέχνης Γρηγόρης Νταραβάνογλου, Πρωτοψάλτης και Χοράρχης διεθνούς φήμης, ο προικισμένους μουσικός και ενορχηστρωτής Μανώλης Καρπάθιος και οι εξαίρετοι μουσικοί της «φυσικής» ορχήστρας του.

Μια παράσταση που σε ταξίδεψε με τραγούδια και αφηγήσεις στο σεργιάνι του Νταραβάνογλου, στην Πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε και αναγκάστηκε λόγω των γνωστών γεγονότων -αρκετά χρόνια μετά το ’55- κάποια στιγμή να την εγκαταλείψει… δίχως όμως να την απαρνηθεί ποτέ.

Ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου κουβαλά την πόλη μέσα του, στις μνήμες, στην ψυχή, στο είναι του. Με το φωνητικό του εκτόπισμα και τα ποικίλματα του μετάλλου του συγκίνησε βαθιά το κοινό που γέμισε κάθε γωνιά της Σφίγγας. Παραδοσιακά, πολύτιμα διαμάντια του μουσικού μας πολιτισμού, αλλά και «κοινά» τραγούδια μαζί με χαρακτηριστικά τούρκικα που λατρεύτηκαν στον τόπο μας από μια ορχήστρα αξιώσεων.

Μπροστά στα μάτια σου ξεδιπλώνονταν η Αγιά Σοφιά, ο Βόσπορος, Το Μπλε Τζαμί, το Πέραν, οι μεϊχανέδες, το ψαλτήρι.

Απ’ το «Στο ‘πα και στο ξαναλέω» και το «Έχε γεια πάντα γεια» στο «Μπεγκλεντίμ ντα γκελμεντίν» και πάλι στο «Τρεχαντηράκι», στο «Σαν τα μάρμαρα της Πόλης» αλλά και «Τεριρέμ».

Θερμή υποδοχή είχε και το ακυκλοφόρητο τραγούδι «Συγγνώμη, Πόλη μου» σε μουσική του Καρπάθιου και στίχους του συγγραφέα και διευθυντή του ogdoo.gr Κώστα Μπαλαχούτη. Ο τελευταίος λειτούργησε στην παράσταση ως αφηγητής, με χαρακτηριστικά κείμενα του - γέφυρες στο σεργιάνι στην Κωνσταντινούπολη.

Η παράσταση «Κωνσταντινούπολη, η Πατρίδα μου» θα επαναληφθεί την Πέμπτη 9 Μαρτίου και πάλι στη μουσική σκηνή Σφίγγα.

Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής (Πεζόδρομος Κιάφας 13)
Τηλέφωνα: 211-4096149 & 6987-844845

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!