«Η ζωή ξεκινάει από τώρα» με το Βασίλη Προδρόμου

(VIDEO & PHOTOS) Ο Βασίλης Προδρόμου παρουσίασε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.
«Η ζωή ξεκινάει από τώρα» με το Βασίλη Προδρόμου Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Η πρώτη δουλειά σε μαγαζί... Αλώνι, Σίφνος 2002. Σχεδόν 15 χρόνια μετά (δεν αργήσαμε, ε;) η πρώτη δισκογραφική δουλειά…» σημειώνει ο Βασίλης Προδρόμου, που, το βράδυ της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου, στο Κελάρι του Ωδείου Athenaeum, παρουσίασε τη δουλειά αυτή, με τον μάλλον σημαδιακό -για την καλλιτεχνική του ζωή- τίτλο «Η ζωή ξεκινάει από τώρα», στο ένθετο της οποίας αναφέρει: «Και ό,τι μας έδωσε το παρελθόν, κοσκινισμένο ώστε να μείνουν μόνο τα όμορφα, συνοψίζεται σε μιαν ευχή. Να έρθουν καλύτερες μέρες».

Ο δίσκος περιλαμβάνει 11 καινούρια τραγούδια, εκ των οποίων 4 σε μουσική & στίχους του Βασίλη Προδρόμου, ενώ τα υπόλοιπα 7 «μοιράζονται» οι: Τάκης Μπουρμάς, Δημήτρης Σίντος, Dasho Kurti, Κωνσταντίνος Πλούσιος, Κική Πέιου & Βάνα Μάη. Το τρίτο τραγούδι του δίσκου, το «Ζωή», είναι μια εξαιρετική μελοποίηση του Δημήτρη Σίντου σε ποίηση του Γεώργιου Βιζυηνού. Η Σοφία Κουρτίδου συμμετέχει στο ντουέτο «Τα δικά σου τα φιλιά», αλλά και στα φωνητικά σε τρία ακόμα τραγούδια.

Να σημειώσουμε πως το τραγούδι «Για τον Βασίλη Κ.» είναι αφιερωμένο στον παππού του Βασίλη Προδρόμου και πως το ρολόι που κοσμεί το γραφιστικό του πολύ όμορφου εξωφύλλου αποτελεί λεπτομέρεια του ομώνυμου γλυπτού έργου του Τάκη Μπουρμά.

Ο Βασίλης Προδρόμου, στο πρώτο μέρος, παρουσίασε ζωντανά όλα τα τραγούδια του δίσκου, μαζί με την εξαιρετική Σοφία Κουρτίδου, αλλά και τη μπάντα του -που λειτούργησε και ως ξεχωριστή χορωδία στα φωνητικά- και αποτελούνταν από τους Θάνο Τσελεμπή - τύμπανα, Δημήτρη Σίντο - πιάνο & μπάσο, Dasho Kurti - ακορντεόν, Νίκο Σαμαρά - τρομπέτα, Διονύση Θεοδώση - κλαρίνο.

Ο Νίκος Οικονόμου, της Protasis Music, είπε λίγα λόγια σχετικά με τη γνωριμία του με το Βασίλη Προδρόμου και το δίσκο και ακολούθησε ελεύθερο μουσικό πρόγραμμα, με πολλές εκπλήξεις από συναδέλφους του, όπως Σοφία Παπάζογλου, Γιώργο Μεράντζα, Θοδωρή Κοτονιά, Ευτυχία Μητρίτσα, Ασπασία Στρατηγού & Τάκη Μπουρμά, που ήταν εκεί και τραγούδησαν για να τον τιμήσουν. Ιδιαίτερο στιγμιότυπο της βραδιάς, οι μουσικοί «διάλογοι» του μπουζουκιού του Γιώργου Ρόκα με το Βασίλη Προδρόμου.

Όσον αφορά στα τραγούδια, σ’ αυτή την πρώτη ακρόασή τους, μπορώ να πω ότι έχουμε να κάνουμε με μια πραγματικά ξεχωριστή και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση, που στις μέρες μας «λείπει». Ο Βασίλης Προδρόμου, που ως τώρα είχα συναντήσει στις συνεργασίες του με τη Γλυκερία, την Ελένη Βιτάλη κ.ά. να τραγουδά ζωντανά τραγούδια άλλων και σ’ ένα μόνο δισκογραφημένο τραγούδι που συμπεριλήφθηκε στο δίσκο «Οι φωνές σ’ αυτή την πόλη», εμφανίζεται διαφορετικός σ’ αυτή την παρθενική, προσωπική δισκογραφική του καταγραφή, που δεν περιλαμβάνει μπουζούκι, παρά μόνο λίγο μπαγλαμά σε ένα τραγούδι και άρα διαθέτει εντελώς διαφορετικό, πιο ηλεκτρικό ήχο, αλλά και ιδιαίτερη θεματολογία. Τα τραγούδια πραγματεύονται κυρίως κοινωνικά θέματα, καθώς και τον έρωτα, με μια ιδιαίτερη, ως και χιουμοριστική προσέγγιση, ενώ ο ίδιος παρεμβάλει εύστοχα και σημεία πρόζας. Ξεχώρισα το «Σ’ αγα…πώς;» και γενικότερα τις ενορχηστρώσεις που έκαναν ο Βασίλης Προδρόμου, μαζί με τους Δημήτρη Σίντο & Dasho Kurti. Με λίγα λόγια, «Η ζωή ξεκινάει από τώρα» είναι μια δουλειά που προσωπικά θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα και θεωρώ πως θα συζητηθεί και θα ακουστεί, αν βρει το δρόμο προς τα ‘κει που πρέπει.

Στην παρουσίαση, εκτός των προαναφερθέντων, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των ΜΜΕ και καλλιτέχνες, όπως ο Πέτρος Δραγουμάνος, ο Γιώργος Τσάμπρας, ο Κώστας Μπαλαχούτης, η Μαίρη Φασουλάκη, οι τραγουδίστριες Κατερίνα Τσιρίδου, Άννα Μπουρμά & Τέτη Ρενέζη και μουσικοί, όπως ο Δημήτρης Ρέππας. Το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος του Ogdoo Music Group, στιχουργός και επιχειρηματίας Νίκος Αναγνωστάκης.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!