Η συναυλία του Γιώργου Καζαντζή στο Επταπύργιο της Θεσσαλονίκης

(VIDEO & PHOTOS) Τραγούδησαν: Νταλάρας, Λέκκας, Πρατσινάκης, Θαλασσινός, Καλημέρη, Βελεσιώτου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Αφιέρωμα στον Θεσσαλονικιό δημιουργό Γιώργο Καζαντζή

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ξεκίνησε από φέτος τη διοργάνωση της εκδήλωσης «Βραδιά – αφιέρωμα σε Θεσσαλονικιούς δημιουργούς».

Η αρχή έγινε την Τετάρτη 28 Ιουλίου με μια εφ’ όλης της ύλης συναυλία του Γιώργου Καζαντζή, που πραγματοποιήθηκε, όπως όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, στον υπέροχο χώρο του Φρούριου του Επταπυργίου, που τα τελευταία χρόνια διαμορφώθηκε ανάλογα.

Τραγούδησαν έξι ερμηνευτές που συνεργάστηκαν στη δισκογραφία αλλά και σε συναυλίες με τον Γιώργο Καζαντζή από το 1985 μέχρι σήμερα. Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Λέκκας, ο Κώστας Πρατσινάκης, ο Παντελής Θαλασσινός, η Λιζέτα Καλημέρη και η Φωτεινή Βελεσιώτου.
02.Kazantzis eptapyrgio
Ο Βασίλης Λέκκας είναι ο ερμηνευτής της τελευταίας δισκογραφικής δουλειάς του Καζαντζή, που κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο από το Ogdoo Music Group, με τίτλο «Κατάρτι κι ατμός», ενώ πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις ενός κύκλου καινούργιων τραγουδιών του Γιώργου Καζαντζή σε στίχους Κώστα Φασουλά, με ερμηνευτή τον Παντελή Θαλασσινό, τρία από τα οποία ακούστηκαν στη συναυλία της Τετάρτης. Μετά την πρόβα της περασμένης Δευτέρας, είχα τη χαρά και την τιμή, να πάρω μια μεγάλη γεύση από τα καινούργια τραγούδια, παρακολουθώντας τις ηχογραφήσεις της φωνής του Παντελή Θαλασσινού στο studio Polytropon του Γιώργου Καζαντζή στο Καραμπουρνάκι. Αν και το φανταζόμουν, μπορώ να γράψω πλέον με βεβαιότητα, ότι πρόκειται για μια σειρά ξεχωριστών τραγουδιών, που θα κερδίσουν την αγάπη του κοινού. Ειδικότερα οι «Δείκτες», που ακούστηκαν και στο Επταπύργιο, νομίζω πως είναι ένα τραγούδι που θα κάνει, αυτό που λέμε, κατάσταση.
03.Kazantzis eptapyrgio
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε, πως μετά το δίσκο με τον Παντελή Θαλασσινό, θα ακολουθήσει ένας δίσκος του Γιώργου Καζαντζή με στιχουργούς τους Ελένη Φωτάκη, Ναντίνα Κυριαζή, Ιωάννη Πανουτσόπουλο, Σάννυ Μπαλτζή και Διονύση Καρατζά, ερμηνεύτρια τη Λιζέτα Καλημέρη και τίτλο «Γυναίκα της πόλης».
04.Kazantzis eptapyrgio
Η ολιγόλεπτη διακοπή του ρεύματος, που συνέβη την ώρα που ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδούσε το «Τρένο παλιό», δεν φάνηκε να πτοεί τους θεατές, που επιδόθηκαν σε μικρούς, αλλά απολαυστικούς διαλόγους με τον ερμηνευτή, ο οποίος στη συνέχεια, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα όργανα των δυο μπουζουξήδων, του Παύλου Παφρανίδη και του Γιώργου Καραμφίλλη.
05.Kazantzis eptapyrgio
Επίσης, όπως ανέφερε ο Βασίλης Λέκκας, λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο πρόγραμμά του, η παρουσία του στο Επταπύργιο, του θύμισε τα εφηβικά του χρόνια, που τραγουδούσε στην «Χαραυγή», μια ταβέρνα της περιοχής, που δεν υπάρχει πλέον.
06.Kazantzis eptapyrgio
Στα αξιοσημείωτα της συναυλίας θα έβαζα οπωσδήποτε και την a capella ερμηνεία του Κώστα Πρατσινάκη, με τη συνοδεία του κοινού, στον «Χειμωνανθό», μετά το φινάλε του τραγουδιού.
07.Kazantzis eptapyrgio
Το κοινό, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, συνόδευσε ένθερμα τη Φωτεινή Βελεσιώτου, όταν εκείνη τραγούδησε τις «Μέλισσες», ένα από τα ωραιότερα τραγούδια και παράλληλα μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τελευταίας δεκαετίας και όχι μόνο…
08.Kazantzis eptapyrgio
Έπαιξαν οι μουσικοί: Παύλος Παφρανίδης (μπουζούκι), Γιώργος Καραμφίλλης (μπουζούκι, τζουρά), Κώστας Νικολόπουλος (ακουστική κιθάρα), Κώστας Τσούγκρας (ακορντεόν), Θάνος Καζαντζής (τύμπανα), Δημήτρης Γουμπερίτσης (κοντραμπάσο), Κώστας Ματσίγκος (κλασική κιθάρα, μαντολίνο), Στέφανος Σεκέρογλου (α’ βιολί), Στέφανος Σάτσκωφ (β’ βιολί), Δήμητρα Κατιώνη (βιόλα), Εύη Καζαντζή (τσέλο), Γιώργος Καζαντζής (πιάνο). Τον ήχο επιμελήθηκαν ο Αντώνης Ζαχόπουλος και ο Βαγγέλης Κουλούρης.

Το πρόγραμμα της συναυλίας

1) Το βαλς της ουτοπίας – Ορχηστρικό
2) Σαν καταιγίδα (στίχοι: Γιώργος Καζαντζής) Λιζέτα Καλημέρη
3) Ο πολεμιστής (Ναντίνα Κυριαζή) Λιζέτα Καλημέρη
4) Η πανοπλία που φοράς (Μάνος Ελευθερίου) Φωτεινή Βελεσιώτου
5) Τι ξέρεις για τα όνειρα (Μάνος Ελευθερίου) Φωτεινή Βελεσιώτου
6) Μόνοι σαν χαράζει (Γιώργος Αθανασόπουλος) Παντελής Θαλασσινός
7) Και πάλι ναι (Κώστας Φασουλάς) Παντελής Θαλασσινός (ακυκλοφόρητο)
8) Το πέταγμά σου (Γιώργος Καζαντζής) Βασίλης Λέκκας
9) Η Αλεξάνδρεια που χάνεις (Χρίστος Παπαδόπουλος) Βασίλης Λέκκας
10) Ήταν μια στιγμή (Σοφία Κατζούρη) Κώστας Πρατσινάκης
11) Χειμωνανθός (Ελένη Φωτάκη) Κώστας Πρατσινάκης
12) Σεντόνια δίχτυα (Θοδωρής Μπεμπέκης) Κώστας Πρατσινάκης
13) Τρένο παλιό (Ναντίνα Κυριαζή) Γιώργος Νταλάρας
14) Σ’ αγαπώ και γι’ αυτό (Ελένη Φωτάκη) Γιώργος Νταλάρας
15) Στα μισά του έρωτα βγαίνει ο δολοφόνος (Ελένη Φωτάκη) Γιώργος Νταλάρας
16) Ερωτικός χορός (Λίλυ Βαρίνου) Λιζέτα Καλημέρη
17) Φωτιά κι αρμύρα (Λίλυ Βαρίνου) Λιζέτα Καλημέρη
18) Ήτανε αέρας (Γιώργος Χρονάς) Λιζέτα Καλημέρη
19) Οι πρίγκηπες του τραγουδιού (Μάνος Ελευθερίου) Φωτεινή Βελεσιώτου
20) Μυστικό (Γιάννης Τσατσόπουλος) Φωτεινή Βελεσιώτου
21) Μέλισσες (Ελένη Φωτάκη) Φωτεινή Βελεσιώτου
22) Τα αινίγματα (Κώστας Φασουλάς) Παντελής Θαλασσινός (ακυκλοφόρητο)
23) Οι δείκτες (Κώστας Φασουλάς) Παντελής Θαλασσινός (ακυκλοφόρητο)
24) Στο παζάρι του έρωτα (Γιώργος Αθανασόπουλος) Παντελής Θαλασσινός
25) Εσπερινό (Ναντίνα Κυριαζή) Βασίλης Λέκκας
26) Είπες φως (Θοδωρής Γκόνης) Βασίλης Λέκκας
27) Κατάρτι κι ατμός (Γιώργος Καζαντζής) Βασίλης Λέκκας
28) Περίοπτοι (Μάνος Ελευθερίου) Γιώργος Νταλάρας
29) Δίχως φόδρα (Ιωάννης Πανουτσόπουλος) Γιώργος Νταλάρας
30) Από την αρχή (Γιώργος Ανδρέου) Γιώργος Νταλάρας
Encore
31) Μέλισσες (Ελένη Φωτάκη) Όλοι

-Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους φίλους Άγγελο Κανλή και Κώστα Σιαχπαζίδη για τις φωτογραφίες και το video από το φινάλε της συναυλίας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!