Η Μαρία Σουλτάτου στο «Αγγέλων Βήμα», έτσι απλά και υπέροχα! (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Ο τίτλος της παράστασης της Μαρίας Σουλτάτου που ξεκίνησε εχθές και που θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα στο Αγγέλων Βήμα έχει τίτλο «Έτσι απλά». Κι όμως…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα… Δε μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει αυτή την παράσταση «απλή», μια και με την επίσημη έναρξή της στις 14 Οκτωβρίου, φάνηκε πεντακάθαρα ότι η αγαπημένη τραγουδίστρια και οι δυο μουσικοί που την πλαισιώνουν (ο Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο και ο Στράτος Σαμιώτης στα κρουστά) έχουν ετοιμάσει πάρα πολύ προσεκτικά ένα πρόγραμμα που τα περιέχει όλα. Ήχοι και τραγούδια που δεν ακούγονται συχνά, αλλά και μελωδίες ξακουστές με διαφορετικό ύφος. Ολοκαίνουρια κομμάτια από τον καινούριο δίσκο της Σουλτάτου με τίτλο «Στον άνεμο», αλλά και παλαιότερα μεγάλων καλλιτεχνών, όπως τα «Εγώ δεν είμαι ποιητής», «Όμορφη
πόλη»
και «Το πρακτορείο». Κομβικό σημείο του «Έτσι απλά» είναι οι αναφορές σε ανατολίτικα τραγούδια, στα οποία η πληθωρική ερμηνεύτρια κυριολεκτικά βγάζει όλη της την ψυχή.
Ο Νεοφυτίδης και ο Σαμιώτης είναι ένα μουσικό δίδυμο που, με την τέχνη του και την αγάπη του για αυτό που κάνουν, δημιουργεί ένα πρωτόγνωρο αποτέλεσμα, το οποίο ακουμπάει χωρίς πολλή προσπάθεια τις ψυχές των ακροατών.

Στη χθεσινή πρεμιέρα βρέθηκαν και δυο πολύ καλές τραγουδίστριες της νέας γενιάς, η Ηρώ
Σαΐα
και η Λυδία Σέρβου, οι οποίες, μετά από πρόσκληση της Σουλτάτου βρέθηκαν στη σκηνή του φουαγιέ του θεάτρου «Αγγέλων βήμα» για να πουν από ένα τραγούδι. Η Σαΐα ερμήνευσε το «Λευκό χαρτί» σε μουσική Νεοκλή Νεοφυτίδη και η Σέρβου το «Νανούρισμα» του Χρήστου Λεοντή. Τα δύο αυτά τραγούδια θα βρίσκονται στις ολοκαίνουριες δισκογραφικές δουλειές των δύο καλλιτεχνών που θα κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα. Επίσης, παραβρέθηκαν δύο σταθεροί συνεργάτες της Σουλτάτου, οι συνθέτες Νίκος Παπακώστας και Βαγγέλης Σίμος.
«Έτσι απλά», λοιπόν, η Μαρία Σουλτάτου παρουσιάζει ένα πρόγραμμα διαφορετικό. Μια παράσταση που μπορεί να θεωρηθεί ως «γιατρικό» στα αφτιά όλων όσοι αγαπούν πραγματικά την καλή μουσική σε όλες της τις διαστάσεις.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!