Η Μαρία Παπαγεωργίου στο Σταυρό του Νότου (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(PHOTOS) Στο Club του Σταυρού του Νότου εμφανίστηκε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, 24 Νοεμβρίου, σε μία από τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της, η Μαρία Παπαγεωργίου.
Η Μαρία Παπαγεωργίου στο Σταυρό του Νότου (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ) Φωτογραφία: Μαρία Φιλιππάκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η ερμηνεύτρια, έχοντας στο πλευρό της το Νίκο Παπαβρανούση στα τύμπανα, τον Άγγελο Παπαδάτο στο κοντραμπάσο, το Σταύρο Ρουμελιώτη στις κιθάρες και το Χρήστο Τόλη στο πιάνο και το harmonium, ψυχαγώγησε τους παρευρισκόμενους που, αν και Δευτέρα – δύσκολη μέρα, γέμισαν το χώρο.

Το θαυμαστά δεμένο, μουσικό πρόγραμμα, αποτελούμενο από ετερόκλιτες δημιουργίες – κρίνοντας επιδερμικά, φάνηκε ήδη από τα πέντε πρώτα τραγούδια του - το «Βαλς», σε πρώτη ερμηνεία του Ορφέα Περίδη, με το «Βαλς» του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, η «Ιαχή» του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, η «Denise» της Μαρίας Παπαγεωργίου, το «Postcards from Italy» των Beirut και το «Μια πόλη μαγική» του Μάνου Χατζιδάκι. Αναλόγως κύλησε η βραδιά με διασκευασμένα, παραδοσιακά τραγούδια, όπως η «Μηλιά» και το «Τσαμπασίν», να εμπλουτίζουν το πρόγραμμα, ενώ δεν έλειψαν τα χαρακτηριστικά της Μαρίας Παπαγεωργίου, πειραγμένα «Ξημερώνει», σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και στίχους του Κώστα Τριπολίτη, και «Νεράιδα», σε μουσική και στίχους του Γιώργου Κωνσταντινίδη. Συμμετείχε δε και ο Κοσμάς Λαμπίδης, μέλος του συγκροτήματος Usurum, όπως και ο Σταύρος Ρουμελιώτης, τραγουδώντας και παίζοντας νέι.

Μεταξύ των τραγουδιών, η ερμηνεύτρια μίλησε για τον επικείμενο, πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο «3 Μοίρες», που θα περιέχει τρία τραγούδια σε δικούς της στίχους και μουσική και θα κυκλοφορήσει σε συλλεκτική έκδοση βινυλίου με χειροποίητο εξώφυλλο – ζωγραφισμένο από τη Φαίδρα Χάρδα, και για την ανάγκη προ-παραγγελίας του από όσους ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν λόγω περιορισμένων αντιτύπων. Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί πως μέρος των εσόδων θα διατεθούν στην Ομάδα ατόμων με μυϊκή δυστροφία, M.D.A. HELLAS.

Συνολικά, ο δυναμισμός και το πάθος χαρακτήρισαν τη βραδιά, από πλευράς τόσο της ερμηνεύτριας όσο και των μουσικών που τη συνόδευσαν, αλλά και του ίδιου του κοινού. Υπήρξαν στιγμές απόλυτης σιωπής που σχεδόν ιεροτελεστικά η Μαρία Παπαγεωργίου ερμήνευσε δημιουργίες και άλλες που αυτή και οι μουσικοί κουνιόντουσαν εκστατικά στο ρυθμό θυμίζοντας metal συγκρότημα και παρασύροντας το κοινό μαζί τους.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!