Η Μαίρη Λίντα για τα «60 χρόνια» της στο Bluck Duck

(PHOTOS) Η Μαίρη Λίντα για μια ακόμη φορά, στη μεστή ωριμότητά της, μας χάρισε μοναδικές στιγμές από την «χρυσή ιστορία» του ελληνικού τραγουδιού.
Η Μαίρη Λίντα για τα «60 χρόνια» της στο Bluck Duck Φωτογραφία: Μανώλης Χιώτης
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Αφορμή η παρουσίαση του διπλού cd «60 Χρόνια Μαίρη Λίντα», η ζωντανή δηλαδή ηχογράφηση της παράστασης που δόθηκε πέρσι στις 25 Ιουνίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Σε αυτήν, τη Μαίρη Λίντα που είχε την τιμητική της, πλαισίωναν οι Apurimac, oι Gadjo Dilo και οι Imam Baildi.

60 Χρόνια Μαίρη Λίντα


Στο ατμοσφαιρικό Bluck Duck της πλατείας Καρύτση, η Μαίρη Λίντα συνοδευόμενη από δύο σολίστες, τον Γιώργο Παγιάτη στο πιάνο και το Θανάση Βασιλά στο μπουζούκι, απέδειξε περίτρανα πως κυριολεκτικά έχει κάνει «υπηρέτη» της το χρόνο. Αέρινη, επικοινωνιακή, κελαριστή, τραγουδά στους ίδιους παντοτινούς τόνους…

Μιλώντας με τους δύο φίλους μουσικούς, μετά το τέλος της εκδήλωσης, μου είπαν πως ήταν προετοιμασμένοι για 5-6 τραγούδια. Τελικά όμως φτάσαμε στα 20 και βάλε. Κάπως έτσι συμβαίνει πάντα με την κυρία Λίντα αφού οι «επιθυμίες» του κοινού είναι γι’ αυτήν και «διαταγές». Τι να πρωτοδιαλέξεις απ’ το ανεπανάληπτο ρεπερτόριό της; Τα λατρεμένα του Χιώτη, τα διαμάντια του Μίκη, τα ιδιαίτερα του Μάνου…

Ευτυχώς τόσο οι δυο δεξιοτέχνες μουσικοί, που συμμετέχουν και στο cd, όπως και ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κριμιζάκης που τη συνόδευσε στο πιάνο στο δικό του «Και τώρα διάλλειμα» σε στίχους Σώτιας Τσώτου, είναι γνώριμοι συνεργάτες της και κατέχουν σε βάθος τα «χούγια» της.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Minos Emi Μαργαρίτα Μάτσα δικαίως αποθέωσε στην έναρξη της βραδιάς και τη λαμπρή πορεία της ερμηνεύτριας και τα αθάνατα τραγούδια που σφράγισε με την ερμηνεία της. Ξεχωριστές ευχαριστίες απέδωσε στον πρέσβη του Καναδά Robert Peck που όπως μάθαμε ήταν και η κινητήριος δύναμη για την πραγματοποίηση της συναυλίας την προηγούμενη χρονιά…

Απ’ όσο μπόρεσα να διακρίνω, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη οι «μουσικοί» δημοσιογράφοι Γιάνης Σκουλετάκης, Γιώργος Τσάμπρας, Δημήτρης Ν. Μανιάτης, Αντώνης Μποσκοΐτης, οι τραγουδιστές Πέτρος Ίμβριος και Κωνσταντίνος Χανιάς, ο συνθέτης Ανδρέας Λάμπρου και μέλη από τις συμμετέχοντες μπάντες στο cd.

Παρεμπιπτόντως, όπως συζητούσαμε με το μαέστρο Γιώργο Παγιάτη που επιμελήθηκε και τις ενορχηστρώσεις στη συναυλία, το εν λόγω cd, είναι κανονικό live, δίχως αμέτρητες εργατοώρες στο studio!

Σας συστήνω να το ακούσετε… και να χαρείτε τα «δώρα» της μοναδικής Μαίρης Λίντα!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!