«Η αληθινή απολογία του Σωκράτη» με το Σ. Κραουνάκη – Γενική Πρόβα (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(PHOTOS) Με το πρόσχημα της σωκρατικής καταδίκης στην αρχαία Ελλάδα, ο Κώστας Βάρναλης σατιρίζει ήδη από το 1931 που έγραψε την «Αληθινή απολογία του Σωκράτη»
«Η αληθινή απολογία του Σωκράτη» με το Σ. Κραουνάκη – Γενική Πρόβα (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ) photo: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
την αντιδραστική Ελλάδα και την «κοινή γνώμη» του κοπαδιού, των «προδομένων ελλήνων», που η κυρίαρχη τάξη τυφλώνει τόσο επιτήδεια, ώστε δε μπορούν να δουν, πόσο μάλλον να κατανοήσουν την πραγματικότητα.

Η νέα παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη και της ομάδας Σπείρα Σπείρα που ανεβαίνει στο ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη από τις 10 Ιουλίου (διαβάστε ΕΔΩ) είναι βασισμένη σε αυτό ακριβώς το έργο, που με τα σημερινά δεδομένα είναι εξίσου επίκαιρο, όσο και τον καιρό που γράφτηκε.

Το βράδυ της Παρασκευής παρακολουθήσαμε την πρώτη γενική πρόβα της παράστασης που σκηνοθετεί ο νεαρός Ένκε Φεζολλάρι, πρωταγωνιστεί ο Σταμάτης Κραουνάκης στον απαιτητικό ρόλο του Σωκράτη και συμπράττει η Σπείρα Σπείρα, άλλοτε σε ρόλο κατήγορου, άλλοτε σε ρόλο μαθητή, τραγουδώντας πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Άρη Βλάχου, ο οποίος βρίσκεται στο πιάνο του επί σκηνής καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Όλοι μαζί καταφέρνουν μαεστρικά να περάσουν μηνύματα, να συγκινήσουν, αλλά και να προκαλέσουν το γέλιο σε στιγμές, ενώ ο Σταμάτης Κραουνάκης πάνω στον οποίο στηρίζεται το έργο κατά 80%, είναι καθηλωτικός στην ερμηνεία του, με ατάκες δυνατές, που χαράσσονται στις μνήμες. Η Σπείρα Σπείρα, μέσα από τον καίριο λόγο του Κώστα Βάρναλη, ενσαρκώνει το μυθικό κόσμο της Απολογίας και αυτή αποκαλύπτει στο θεατή όλα τα νοήματα και τους παραλληλισμούς της, προβληματίζοντας όπως κάθε παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη.

Η «Αληθινή απολογία του Σωκράτη» είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μπάμπη Γούσια, μέλους της Σπείρας, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. 

Η Σπείρα Σπείρα είναι οι: Αθηνά Αφαλίδου, Χρήστος Γεροντίδης, Αναστασία Έδεν, Τζέρομ Καλούτα, Σάκης Καραθανάσης, Χρήστος Μουστάκας, Κώστας Μπουγιώτης, Ελευθερία Σικινιώτη & Γιώργος Στιβανάκης

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!