Hxos Eikona Show 2023: Μεγάλη η επιτυχία σημείωσε η γιορτή της τεχνολογίας

Γιόρτασε τα 10 χρόνια του με τον καλύτερο τρόπο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε τα 10 χρόνια του το Hxos Eikona Show που διοργανώνει το περιοδικό hxos+ του Φώτη Φωτιάδη, εκδότη και διοργανωτή της έκθεσης, καθώς τόσο η μεγαλύτερη από ποτέ προσέλευση του κόσμου – περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες μέσα στο Σαββατοκύριακο - όσο και τα τελευταία μοντέλα των μεγαλύτερων εταιριών σε live επίδειξη με την συμμετοχή πάνω από 30 εκθετών με πλήθος προϊόντων και λύσεων, αλλά και η άρτια οργάνωση έβαλε την έκθεση σε ένα άλλο επίπεδο.

IMG_4862.JPG
Χαμόγελα στην υποδοχή του Hxos Eikona Show

Η γιορτή αυτή της τεχνολογίας με την συμμετοχή όλων των brand names εκτέθηκε σε 6 ορόφους του σύγχρονου ξενοδοχείου Civitel Olympic στο Μαρούσι που φιλοξένησε την έκθεση για 2η συνεχή χρονιά – συμπεριλαμβανομένου και του -1 που φέτος ήταν ένας νέος χώρος. Ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά όλα τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων, μηχανημάτων, πικάπ, ενισχυτών, ηχείων, αξεσουάρ ενώ πολλές εταιρίες παρουσίασαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα διάφορα μοντέλα. Ένα εξ αυτών ήταν το πικάπ της Denon DP-3000ΝΕ, το πρώτο μετά από χρόνια, τα θρυλικά Dual ή τα νέα θεματικά πικάπ της Pro-Ject μοντέλα Metallica ενώ έρχεται σύντομα και το Pink Floyd «The Dark Side of The Moon».

IMG_4858.JPG
O Φώτης Φωτιάδης, έκδοτης του hxos+ και διοργανωτής της έκθεσης Hxos Eikona Show

Η ηχητική εμπειρία κυριολεκτικά απογειώθηκε ξεκινώντας από τον όμορφο χώρο της Ακουστικής Κρήτης στο -1 όπου σε μια εξαιρετικά σχεδιασμένη αίθουσα με θέσεις όπου ο επισκέπτης μπορούσε να απολαύσει με ησυχία τις ηχητικές προτάσεις, να δει μια σειρά πικάπ Dual και βινύλια audiophile. Ομολογουμένως η αίθουσα αυτή ήταν σαν μια περίληψη όλων των άλλων ορόφων, καθώς είχε όλα συγκεντρωμένα όσα ενδιέφεραν ένα high-end μουσικόφιλο και δύσκολα εγκατέλειπες αυτόν τον υπόγειο μουσικό παράδεισο.

IMG_4870.JPG

Κάτι ανάλογο συνέβαινε και στον τελευταίο όροφο, τον 5ο, όπου η Orpheus Audio είχε αξιοποιήσει τρεις αίθουσες με τον καλύτερο τρόπο. Εκεί είδαμε και το Pro-Ject Metallica που στοιχίζει περίπου 800 ευρώ, ενώ αναμένεται αυτό τον καιρό και το μοντέλο Pink Floyd που η τιμή του θα αγγίζει τα 2000. Τα πικάπ αυτά που έχουν την έγκριση των συγκροτημάτων όχι μόνο αυτών των δύο που έδωσαν άδεια για κατασκευή πικάπ με το όνομά τους, αλλά και όσων άλλων επώνυμων προηγήθηκαν, κυκλοφορούν σε limited αριθμό και διατίθενται παγκοσμίως.

IMG_4956.JPG

Στην έκθεση ήταν σύσσωμη όλη η ελληνική audio βιομηχανία, ενώ ακούσαμε επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα νέα ηχεία υψηλών αποδόσεων. Ήταν αδύνατον να περάσεις από μια αίθουσα που ακουγόταν οικεία μουσική σε υψηλής πιστότητας ήχο και να μην κοντοσταθείς ή να κάτσεις αναπαυτικά σε ένα κάθισμα να γευτείς τον ήχο. Η καλύτερη στιγμή της περιήγησης στην δαιδαλώδη αυτή έκθεση ήταν η στιγμή που άκουσα το Radioactive Toy των Porcupine Tree, από το τριπλό βινύλιο του live τους στη Ρώμη το 1991. Ο μουσικός πλούτος του συγκροτήματος αναδυόταν από τα ηχεία σε ένα επιλεγμένο τραγούδι ώστε να ακούσει κανείς πώς ακούγεται στην τελειότερη ηχητική του στιγμή. Πολλά τέτοια επιλεγμένα τραγούδια από τους ειδικούς ακούστηκαν σε διάφορες αίθουσα όπου ο high end ήχος τους σε ταξίδευε. Ένα από αυτά ήταν το Red Right Hand του Nick Cave που προσφέρετε επίσης για τέτοιου είδους ακροάσεις, όπως από το ελληνικό ηχείο της Geometric Harmony Magno.

IMG_4875.JPG
Τα μηχανήματα που παρουσίασε η Ηχοακουστική Κρήτης

Lives και χάπενινγκ

Στο 5o όροφο της έκθεσης ήταν προσκαλεσμένος ο Γερμανός μπλουζίτας Wolfgang Bernreuther (Βόλφγκανγκ Μπερνρέιτερ), από το Neumarkt, Oberpfalz, γνωστός και για τις audiophile ηχογραφήσεις βινυλίων του, που ήρθε από το εξωτερικό για μια σειρά 6 έκτακτων live εμφανίσεων, μισής ώρας - τρεις διαδοχικές ανά ημέρα - έχοντας μαζί το πρόσφατο βινύλιό του «Still A Fool» σε δίσκο 180 γραμμαρίων που περιέχει επίσης ένα maxi single δίσκο 45 στροφών. Γνωστός επίσης ως ιδρυτικό μέλος των United Blues Experience (2009-15) στους οποίους ήταν ντράμερ ο Paul Whaley των θρυλικών Blue Cheer (1968-71) από τα psychedelic χρόνια των 60s. Όσο για το εξαιρετικό εξώφυλλο του δίσκου έχει την υπογραφή του Klaus Voorman, του Γερμανού καλλιτέχνη που έχει φιλοτεχνήσει διάσημα εξώφυλλα δίσκων των Beatles, όπως το βραβευμένο Revolver, John Lennon, Bee Gees κ.α. ενώ ήταν επίσης ο μπασίστας των Manfred Mann (1966-69), Plastic Ono Band και session μουσικός μεγάλων ονομάτων και των σόλο άλμπουμ των μελών των Beatles.

IMG_4961.JPG
Wolfgang Bernreuther (Βόλφγκανγκ Μπερνρέιτερ)

Ο Μπερνρέιτερ είναι ένας εκφραστικός, ζεστός και επικοινωνιακός μουσικός που έκανε μόνο φίλους στην Ελλάδα με τις εμφανίσεις του αυτές. Στα live του είχε γκεστ τον Mr. Orpheus Audio, Μάκη (Ασημάκη) Ρεμπούτσικα που ανέλαβε τα φωνητικά κάποιων τραγουδιών. Το ίδιο έκανε ένας άλλος σπέσιαλ γκεστ την Κυριακή ο Δημήτρης Ιωάννου, η ψυχή των Blues Cargo -γιορτάζουν 35 χρόνια- που τραγούδησε με την συνοδεία του κιθαρίστα Μπερνρέιτερ το Hoochie Cootchie Man και έκανε φωνητικά μαζί με τον Γερμανό μουσικό σε κάποια άλλα τραγούδια στο μεσημεριανό χάπενινγκ της Κυριακής μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα. Οι δύο μπλουζίστες αντάλλαξαν άλμπουμ, συζήτησα για το blues και ελπίζουμε να δούμε κάτι στο μέλλον από τους δύο μαζί.

IMG_4953.JPG
Βόλφγκανγκ Μπερνρέιτερ – Δημήτρης Ιωάννου

Το «δισκάδικο»

Όμως ο Δ. Ιωάννου δεν ήταν ο μόνος μουσικός που πέρασε από το Hxos Eikona Show το Σαββατοκύριακο, εκεί βρέθηκαν οι Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα) φίλος του high-end audio, Ηλίας Ασλάνογλου (ex Magic de Spell, ιδρυτής Rockarolla Records), Γιώργος Πολυχρονάκος με το νέο του άλμπουμ Tender Gravity (σύντομα και σε 2πλό βινύλιο), ο d.j. Γιώργος Φακίνος, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ξενοφών Ραράκος (Μελωδία 99.2), ο σκηνοθέτης Θανάσης Τσαουσόπουλος (Gus G.: Life Through Fire, Στούντιο 4 στην ΕΡΤ1) και πολλοί άλλοι που επισκέφτηκαν την έκθεση και πέρασαν από το «δισκάδικο» στον 4ο όροφο της έκθεσης.

IMG_4941.JPG
Ο Ηλίας Ασλάνογλου στο “δισκάδικο” του Hxos Eikona Show

Εκεί που ο Λουκάς Δημητρέλος ιδιοκτήτης του «BeBop Records+more» (Πανεπιστημίου 34, εντός στοάς) με τους συνεργάτες του έστησαν ένα δισκοπωλείο σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο με ιδιαίτερες μουσικές προτάσεις βινυλίων από όλα τα μουσικά είδη, με έμφασή στην jazz. Στο ζεστό αυτό χώρο οι μουσικοί συνομίλησαν με μουσικόφιλους και διάλεξαν δίσκους που ανακάλυψαν σε κάθε γωνιά του χώρου. Ναι, ήταν πολλοί οι φίλοι του βινυλίου που πέρασαν από το χώρο αυτό που ήταν γεμάτος από παλιές και νέες κυκλοφορίες βινυλίων.

IMG_4972.JPG
Ο μουσικός Γιώργος Πολυχρονάκος με τον Λουκά Δημητρέλο “BeBop Records+more”

Σίγουρα το Hxos Eikona Show 2023 παρουσίασε τις καλύτερες τεχνολογικά προηγμένες λύσεις για καλύτερη διαβίωση στο σπίτι με μουσική, home cinema και μεγάλη εικόνα που θα αναβαθμίσουν την ακρόαση μουσικής και θέασης σινεμά/σειρών και gaming στο σπίτι τους.
*Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Αλεξίου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!