Γλυκερία & Βασίλης Σαλέας ερμηνεύουν Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας

(VIDEO & PHOTOS) Με τη μοναδική της ικανότητα να καθηλώνει, η Γλυκερία, μια από τις ιδανικότερες ερμηνεύτριες για αυτού του είδους το ρεπερτόριο, δημιούργησε ατμόσφαιρα κατάνυξης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Το πατρικό σπίτι στο Άγιο Πνεύμα Σερρών βρισκόταν απέναντι από την εκκλησία. Οι αναμνήσεις, οι μυρωδιές της Άνοιξης, οι βυζαντινοί ύμνοι που συνοδεύουν τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι πάντα στο μυαλό μου. Τα πιο οικεία μουσικά μου ακούσματα είναι τα δημοτικά τραγούδια και οι βυζαντινοί ύμνοι» σημειώνει η Γλυκερία στο ένθετο του δίσκου με Ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής που κυκλοφόρησε το 1999.

Με τη μοναδική της ικανότητα να καθηλώνει, η Γλυκερία, μια από τις ιδανικότερες ερμηνεύτριες για αυτού του είδους το ρεπερτόριο, δημιούργησε χθες βράδυ ατμόσφαιρα κατάνυξης στο Half Note, ερμηνεύοντας, με τη συνοδεία του σολίστα Βασίλη Σαλέα, ένα απάνθισμα από Ύμνους της Εβδομάδας των Παθών, αλλά και κοσμικά τραγούδια εμπνευσμένα από τους ύμνους αυτούς, όπως κάποια του Σταμάτη Σπανουδάκη.

Στο δεύτερο πρόγραμμα ακούστηκαν τραγούδια από το ευρύ φάσμα της παράδοσής μας, που η Γλυκερία έχει στιγματίσει με τις ερμηνείες της & το κλαρίνο του Βασίλη Σαλέα κυριολεκτικά απογείωσε. Μαζί τους έπαιξαν εξαιρετικά & συνόδευσαν με τα φωνητικά τους οι μουσικοί: Αλέξανδρος Καψοκαβάδης: Ούτι, Έφη Ζαïτίδου: Κανονάκι, Κώστας Φωτιάδης: Κιθάρα, Ζήσης Σκλαβουνάκης: Βιολί, Δημήτρης Καπηλίδης: Πλήκτρα, Πέτρος Πελέλης: Κρουστά & Πόλυς Πελέλης: Μπάσο.

Η μουσική επιμέλεια του προγράμματος ήταν του Στέλιου Φωτιάδη.

Δείτε στο βίντεο κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη βραδιά.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!