Γιώργος Μιχαήλ & Δημήτρης Βαβλιάρας στο Holy Wood Stage (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(VIDEOS & PHOTOS) Σημαντική στιγμή - έκπληξη της βραδιάς η παρουσία του Θανάση Παπακωνσταντίνου!
Γιώργος Μιχαήλ & Δημήτρης Βαβλιάρας στο Holy Wood Stage (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ) Φωτογραφία: Μαρία Φιλιππάκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με αφορμή τη νέα δισκογραφική δουλειά των Δημήτρη Βαβλιάρα & Γιώργου Μιχαήλ (διαβάστε σχετική συνέντευξή εδώ), το βράδυ της Παρασκευής 14 Νοεμβρίου 2014, στο Holy Wood Stage, πραγματοποίήθηκε μια κοινή εμφάνιση – μουσική σύμπραξή του Δημήτρη με το Γιώργο, τον τραγουδιστή που γνωρίσαμε το 1993, όταν τραγούδησε έξι από τα κομμάτια του πρώτου δίσκου του Θανάση Παπακωνσταντίνου που είχε τίτλο «Αγία Νοσταλγία». Επρόκειτο για μια μουσική παράσταση ίσως ιστορικής σημασίας για τους θαυμαστές του Γιώργου Μιχαήλ, αφού έχουν μεσολαβήσει περίπου δέκα χρόνια από την τελευταία του εμφάνιση στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Μιχαήλ, ίδιος και απαράλλαχτος, με το καθιερωμένο, καθημερινό του ντύσιμο κι ένα καπέλο jokey, εμφανίστηκε στη σκηνή του - γεμάτου από κόσμο όλων των ηλικιών - Holy Wood Stage λίγο μετά τις έντεκα, έχοντας στο πλευρό του το νεαρό Δημήτρη Βαβλιάρα και μία ομάδα μουσικών – το Ζήση Φτάκα στο λαούτο και την κιθάρα, το Φώτη Κακαβέλη στο μπάσο και το Γιάννη Βακουφτσή στα πλήκτρα.

Οι δύο καλλιτέχνες ερμήνευσαν κομμάτια από την προσωπική τους δισκογραφία και άλλα αγαπημένα. Ακούστηκαν και πάλι από τη φωνή του Γιώργου Μιχαήλ τα «Στις χαραυγές ξεχνιέμαι» και «Τρία ρουμπαγιάτ» του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Δεν έλειψε το ομότιτλο του δίσκου του Γιώργου Μιχαήλ «Της γης ο μουσαφίρης» - δίσκου που κυκλοφόρησε «χέρι με χέρι» και όχι από εταιρεία, αλλά και τα «Του καπετάνιου» και «Σωπαίνω δεν μιλώ» από το δίσκο «Πάλι βρέχει» του Δημήτρη Βαβλιάρα. Με τη φωνή της αιθέριας Αντιγόνης Μπασακάρου – η οποία καταχειροκροτήθηκε - τραγουδήθηκαν μεταξύ άλλων τα «Έρημα κορμιά» και «Ανάθεμα τον αίτιο», ενώ παραδοσιακά τραγούδια, σαν το «Κόκκινα χείλη φίλησα», και άλλα όπως «Το γράμμα» του Σωκράτη Μάλαμα και «Ο ακροβάτης» των Χαΐνηδων εμπλούτισαν το άρτιο αυτό πρόγραμμα.

Σημαντικότερη μάλλον στιγμή - έκπληξη της βραδιάς ήταν όταν κλήθηκε επί σκηνής ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, που βρισκόταν ανάμεσα στο κοινό. Ο ίδιος, καθισμένος δίπλα στο Γιώργο Μιχαήλ και το Δημήτρη Βαβλιάρα, άκουσε τον Γιώργο Μιχαήλ να τραγουδά τον «Μπαγάσα» του Νικόλα Άσιμου – αφού σημείωσε πως ο Γιώργος Μιχαήλ τραγουδά Άσιμο καλύτερα κι από τον Άσιμο, τραγούδησε μαζί του το «Πεχλιβανής» και όλοι μαζί είπαν το «Όταν χαράζει».

Εν κατακλείδι, αξίζει να αναφερθεί ο παράγοντας του κοινού, το οποίο όσο ένθερμο υποδέχτηκε τους καλλιτέχνες με την έναρξη του προγράμματος, τόσο ένθερμο παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκειά του, ανταμείβοντάς τους με το πιο δυνατό χειροκρότημα του και τραγουδώντας παθιασμένα μαζί τους. Οι καλλιτέχνες με τη σειρά τους του υποσχέθηκαν πως ορισμένες, ανεκπλήρωτες «παραγγελιές», όπως ο «Μονόλυκος», θα εκτελεστούν την επόμενη φορά, επομένως έπεται συνέχεια…

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!