Γιάννης Χαρούλης: «Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!»

(VIDEO & PHOTOS) Ήμασταν στην πρώτη από τις τρεις συναυλίες του Γιάννη Χαρούλη στην Τεχνόπολη.
Γιάννης Χαρούλης: «Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!» Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το βράδυ της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Χαρούλης πραγματοποίησε την πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες εμφανίσεις του στην Τεχνόπολη, που ξεκίνησε πολύ δυναμικά με το νέο «Ω Νυχτέρια, Ω Πανηγύρια» από το έργο «Ο Δωδεκάλογος Του Γύφτου» του Κωστή Παλαμά σε μελοποίηση Λουκά Θάνου, που θα συμπεριλαμβάνεται στην επόμενη δισκογραφική του δουλειά

Εν συντομία, ο Γιάννης Χαρούλης «τα ‘σπασε» και πάλι για σχεδόν τρεις ώρες, μπροστά σ’ ένα εκστασιασμένο κοινό που χόρεψε και τραγούδησε μαζί του, απ’ την αρχή ως το τέλος, δίνοντας τον ορισμό της πετυχημένης συναυλίας, που τουλάχιστον ως προς την προσέλευση και τη συμμετοχή δε μπορεί να αμφισβητηθεί, όσο κι αν ψάχνουμε να βρούμε τα «γιατί» και τα «πώς» το κοπέλι από την Κρήτη καταφέρνει μόνο του τόσα απανωτά sold out.

Ο Γιάννης Χαρούλης ήταν εκεί απλά για να μας πει τραγούδια απ’ τη ψυχή του, δικά του, των φίλων του κι αγαπημένα του, με τον τρόπο που εκείνος ξέρει, παρέα με μια εξαμελή, δεμένη ορχήστρα που «μετράει» και συμβάλει εξίσου στην επιτυχία. Χωρίς «εφέ», χωρίς κόλπα και χωρίς επικοινωνιακά τεχνάσματα, παρά μόνο με φλόγα, ψυχή κι ανάγκη έκφρασης, μέσω της μουσικής.

Αυτό έκανε και χθες, κι όπως μας είπε στην αρχή, «όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!». Φαίνεται πως κατάλαβαν πολλοί και θα καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι.

Ξεχωριστή στιγμή της συναυλίας, η παρουσία και συμμετοχή του Έλληνα παραγωγού Roni Iron (ή αλλιώς Παναγιώτη Μιχαλέα) με το πρωτότυπο DubTrip Mix του στο τραγούδι «Ο τρελός» της Δανάης Παναγιωτοπούλου κι όπως πάντα στα highlights, o Κωσταντής Πιστιόλης με την αστείρευτη ενέργειά του και την ερμηνεία του στο παραδοσιακό ηπειρώτικο «Ξενιτεμένα μου πουλιά».

Έπαιξαν (εκπληκτικά):


Γιάννης Χαρούλης: Λαούτο - τραγούδι
Λευτέρης Ανδριώτης: λύρα
Μιχάλης Καλκάνης: κοντραμπάσο
Βασίλης Μπαχαρίδης: κρουστά
Κωνσταντής Πιστιόλης: πνευστά
Θανάσης Τζίνγκοβιτς: κιθάρα
Πάνος Τόλιος: τύμπανα
Παντελής Στόικος: τρομπέτα

Πάνος Ριζόπουλος - Νίκος Κωνσταντάκης: Ήχος
Μαρία Βενετάκη: Σχεδιασμός και εκτέλεση φωτισμών

Ολόκληρη τη συναυλία μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην Playlist που ακολουθεί.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!