Ευρυδίκη & Ραλλία στην Αρχιτεκτονική (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(VIDEO & PHOTOS) «Αφούτις εβρεθήκαμεν έσιει πολλά να πούμε τζιαι στην Αρχιτεκτονικήν έννα ξημερωθούμεν, τζιαι πόψε σιέρουμαι…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 


πολλά που είσαστεν μητά μας, μαζί με τούτην την μιτσιάν τραούθκια μέσα απ' την καρκιάν θα πούμε στην υγειά σας». Μ’ αυτή την αυτοσχέδια, «κυπριακή μαντινάδα» καλωσορίζει η Ευρυδίκη τον κόσμο στην Αρχιτεκτονική, όπου εμφανίζεται μαζί με τη Ραλλία Χρηστίδου κάθε Παρασκευή. 

Τραγούδια μέσα από την καρδιά, λοιπόν, που «λένε πάντα την αλήθεια» όπως είναι ο τίτλος της παράστασης. Τα δυο κορίτσια σε πολύ καλή φόρμα, εναλλάσσονται στη σκηνή και συνευρίσκονται σε πολλά ντουέτα, σε ένα πρόγραμμα με δυναμικές μπαλάντες από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, αλλά και «πειραγμένα» λαϊκά και παραδοσιακά, με το βιολί της Μιγκέν Σελμάνι σε πρώτο ρόλο. Τραγούδια από διαφορετικά είδη μουσικής, με κοινή συντεταγμένη τον ροκ ήχο. Επιτυχίες από το προσωπικό τους ρεπερτόριο, όμως, όπως τα «Πυξίδα», «Το μόνο που θυμάμαι», «Πόσο λίγο με ξέρεις» κ.α. που παραπέμπουν στα… νιάτα μας από την Ευρυδίκη κι άλλα, όπως «Είσαι μακριά», «Εγώ για σένα» από τη Ραλλία Χρηστίδου, που αν και νεότερη από την Ευρυδίκη, έχει στο ενεργητικό της επιτυχημένες καταγραφές στη δισκογραφία. 

Δεν έλειψαν δείγματα από τον τελευταίο δίσκο της Ραλλίας, που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «Με όπλο την αγάπη», όπως το «Tango Soledad» και το εκπληκτικό «Πόση αλήθεια αντέχεις» σε στίχους Διονύση Κοτσάκη και μουσική Γιάννη Κότσιρα, που θεωρώ ένα από τα δυνατότερα χαρτιά του δίσκου. Πολύ ενδιαφέρον το κομμάτι του δεύτερου προγράμματος, όπου τα κορίτσια «μπερδεύουν» όμορφα κρητικές μαντινάδες, νησιώτικα σαν τον «Ικαριώτικο», κυπριακά παραδοσιακά, όπως «Τηλλυρκώτισσα» και τα «Ριάλια» και παραδοσιακά. Χαρακτηριστικά δυνατές ερμηνείες από την Ευρυδίκη στο «Καίγομαι – καίγομαι» και από τη Ραλλία στο «Ederlezi» & «Θεός αν είναι» του Goran Bregovic, που μπορείτε να δείτε στο βίντεο. 

Τη βραδιά παρακολούθησε η ηθοποιός Σοφία Βογιατζάκη, που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τη Ραλλία Χρηστίδου, συμβάλλοντας με το χαρακτηριστικό της γέλιο και τις παραγγελίες της στην πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα, αλλά και στη δημιουργία του encore, όπου ακούσαμε το ολοκαίνουριο «Δικιά σου» από τη Ραλλία, το «Ονειρεύομαι ακόμα μαμά» από την Ευρυδίκη και το «Τραγούδι γενεθλίων» σε ντουέτο, απ’ όπου και οι στίχοι της Μαριανίνας Κριεζή που «βάφτισαν» την παράσταση.

Ακούστε τες, λοιπόν, την ερχόμενη Παρασκευή, αν σας δοθεί η ευκαιρία. Ευρυδίκη & Ραλλία μαζί, σε συνδυασμό με τον πραγματικά όμορφο χώρο της Αρχιτεκτονικής και τον πολύ καλό ήχο, κατατάσσουν την παράσταση στα «must see». 

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Λιβαδάς: τύμπανα, Λευτέρης Πουλιού: πλήκτρα, Μιγκέν Σελμάνι: βιολί, Στράτος Σπηλιωτόπουλος: κιθάρα & Βαγγέλης Τζάτσος: μπάσο. 




ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!