«Ένα τραγούδι για την Κεφαλονιά» στο Badminton (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(VIDEO, PHOTOS & ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΕ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΠΕΖΟ) Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο κατάμεστο Θέατρο Badminton η πρώτη από τις δύο μεγάλες…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

συναυλίες αλληλεγγύης με τίτλο «Ένα τραγούδι για την Κεφαλονιά», με τη χορωδία της Μαντολινάτας & Κεφαλλονίτισσες με τοπικές ενδυμασίες να υποδέχονται τον κόσμο στο φουαγιέ του Θεάτρου. 

Η βραδιά που επιμελήθηκε καλλιτεχνικά ο Θάνος Μικρούτσικος, ξεκίνησε με την ορχήστρα του Γιάννη Παπαζαχαριάκη να παίζει το «Βαλς των χαμένων ονείρων» και τον ηθοποιό Γιάννη Μπέζο να προλογίζει την εκδήλωση, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα FM που διοργάνωσε το συναυλιακό αυτό διήμερο, έχει σαν στόχο να συμπαρασταθεί στα ίσως πιο αδύναμα θύματα του πολλαπλού σεισμού της Κεφαλονιάς, τους φιλοξενούμενους του γηροκομείου του Ληξουρίου. Το λόγο πήρε ο κ. Βασίλης Ρουχωτάς, που με την ιδιότητα του προέδρου της διοικούσας επιτροπής του γηροκομείου, εξέφρασε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του σε όλους τους συντελεστές και πρόσθεσε πως το 2014 θα είναι ένα έτος – ορόσημο για το Γηροκομείο Ληξουρίου, καθώς εφέτος συμπληρώνει 100 χρόνια παρουσίας και συνεχούς προσφοράς στα κοινωνικά δρώμενα, διαβεβαιώνοντας ότι τα έσοδα των εκδηλώσεων θα διατεθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την επαναλειτουργία του ιδρύματος. Ο Γιάννης Μπέζος συμπλήρωσε πως ο συμβολισμός της παρουσίας του κόσμου είναι ισχυρότερος από το ποσό που θα συγκεντρωθεί και κάλεσε στη σκηνή το Γιάννη Ζουγανέλη, για να ξεκινήσει το μουσικό πρόγραμμα. 

Όλοι οι καλλιτέχνες που διαδέχονταν ο ένας τον άλλο, παρουσιάζοντας τον επόμενο, ένιωσαν την ανάγκη να πει καθένας δυο λόγια πριν τραγουδήσει. Έτσι, ακούσαμε τα «Δυστυχία σου Ελλάς» και «Καφενείο η Ελλάς» από το Γιάννη Ζουγανέλη, το «Στόχο» από τον Πάνο Μουζουράκη, το «Kookobadi» από τη Μαριέττα Φαφούτη, τα «Καθρέφτης» και «Εκείνη» από το Φοίβο Δεληβοριά, το «Παλιό μου εγώ» από τη Ραλλία Χρηστίδου, τα «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια» και «Πρώτο φθινόπωρο» από το Γεράσιμο Ανδρεάτο, που ως Κεφαλλονίτης στην καταγωγή ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος, τα «Μάτια κλειστά» και «Αγάπη στις επαναλήψεις» από τη Γιώτα Νέγκα, τα «Η ζωή» και «Σπασμένο καράβι» από το Δημήτρη Μπάση, τα «Χίλιες σιωπές» και «Τα παιδιά των δρόμων» από την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τα «Εφάπαξ» και «Πάντα γελαστοί» από το Γιάννη Κότσιρα με τη συνοδεία του Θάνου Μικρούτσικου στο πιάνο, ο οποίος συνόδευσε και τη Χαρούλα Αλεξίου στην «Ελένη» και στο «Τίποτα δεν πάει χαμένο», που εκείνη ερμήνευσε μαζί με το Διονύση Σαββόπουλο. Το πρώτο μέρος έκλεισε με τα «Σαν τον καραγκιόζη» και «Ας κρατήσουν οι χοροί» από το Διονύση Σαββόπουλο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ύστερα από δεκάλεπτο διάλειμμα με το Θάνο Μικρούτσικο να παρουσιάζει τα μέλη της ορχήστρας του Γιάννη Παπαζαχαριάκη που ενορχήστρωσε και έπαιξε κιθάρα, δηλαδή τους Γιάννη Σινάνη στο μπουζούκι, Ντίνο Χατζηιορδάνου στο ακορντεόν, Αντρέα Τράπαλη στο βιολί, Άκη Κατσουπάκη στα πλήκτρα, Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο, Τζιμ Σταρίβα στο τρομπόνι, Μίμη Ντούτσουλη στο πιάνο, Χρήστο Περτσινίδη στην κιθάρα & Γρηγόρη Σιντρίδη στα τύμπανα, καθώς και τους τεχνικούς.

Στη συνέχεια, ο Μανώλης Μητσιάς τραγούδησε το «Ερωτικό» και την «Κεφαλονίτισσα», ο Μπάμπης Στόκας τα «Πούλα με» και «Συνήθεια», η Μελίνα Ασλανίδου τα «Δεν έχω διεύθυνση» και «Λάθος», ο Κώστας Μακεδόνας τα «Μόνο μια φορά» και «Κάτσε καλά», ο Παντελής Θαλασσινός τα «Σμυρνέικα τραγούδια» και «Ανάθεμά σε», ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας τα «Πεθαίνω για σένα» και «Ήτανε μια φορά» που αφιέρωσε σε όλους τους καλλιτέχνες που έφυγαν πρόσφατα και ειδικότερα στο Σάκη Μπουλά, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τα «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» και «Όμορφη πόλη», ευχόμενος να ξαναγίνει σύντομα το Ληξούρι μια όμορφη πόλη και η Μαρία Φαραντούρη τα «Κάποτε θα ‘ρθουν να σου πουν» και «Ποιος τη ζωή μου». Ο Νίκος Πορτοκάλογλου που ήταν προγραμματισμένο να παραβρεθεί, δεν τα κατάφερε τελικά, λόγω ασθενείας. 

Για φινάλε, οι εναπομείναντες καλλιτέχνες τραγούδησαν όλοι μαζί το «Ακορντεόν» των Μάνου Λοΐζου και Γιάννη Νεγρεπόντη, που μπορείτε να δείτε στο βίντεο.

Στο ηχητικό μπορείτε να ακούσετε τις δηλώσεις που μας παραχώρησε ο κ. Γιάννης Μπέζος στα καμαρίνια, πριν την έναρξη της παράστασης, καθώς και το μέρος του Γιάννη Κότσιρα με τη συμμετοχή του Θάνου Μικρούτσικου στην παρουσίαση και το πιάνο. 

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν με την παρουσία τους στην προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης του Γηροκομείου Ληξουρίου, να σημειώσουμε πως η συναυλία επαναλαμβάνεται και απόψε 19 Μαρτίου, στον ίδιο χώρο και συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι: Χάρις Αλεξίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Κωστής Μαραβέγιας, Σαββέρια Μαργιολά, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Πάνος Μουζουράκης, Γιώτα Νέγκα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Διονύσης Σαββόπουλος, Ελένη Τσαλιγοπούλου & Μαρία Φαραντούρη. 

Θέατρο Badminton | Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 8840600 & 11876 

Φωτογραφίες - video: Κίκα Α. Ρόκα

 



 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!