Δημήτρης Μπάσης & Γιώτα Νέγκα στη Μικρή Επίδαυρο (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(PHOTOS) Με μια μουσική παράσταση ειδικά σχεδιασμένη για το Φεστιβάλ Επιδαύρου, η Γιώτα Νέγκα & ο Δημήτρης Μπάσης
Δημήτρης Μπάσης & Γιώτα Νέγκα στη Μικρή Επίδαυρο (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ) Φωτογραφία: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
βρέθηκαν για δυο βραδιές, 18 & 19 Ιουλίου 2014, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, παρουσιάζοντας το «Τραγούδι του Μετανάστη».

Δύο μεγάλοι, λαϊκοί ερμηνευτές ανέτρεξαν στον ήχο και το στίχο του ξεριζωμού & της μετανάστευσης, μέσα από μεγάλα τραγούδια Ελλήνων δημιουργών του χθες, αλλά και του σήμερα. Ο Δημήτρης Μπάσης, γεννημένος στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, παιδί μεταναστών και ο ίδιος και η Γιώτα Νέγκα, άλλοτε μαζί, άλλοτε χώρια, άλλοτε α καπέλα κι άλλοτε με τη συνοδεία της εξαιρετικής ορχήστρας του Γιάννη Παπαζαχαριάκη τραγούδησαν για μας τραγούδια που συντρόφευσαν τον ελληνισμό μέσα στα χρόνια. «Μιλώ για τα παιδιά μου», «Αχάριστη», «Ανεστάκι», «Της ξενιτιάς», «Η φάμπρικα», «Τζιβαέρι», «Φεύγω με πίκρα στα ξένα», «Σαν απόκληρος γυρίζω», «Ο μέτοικος», «Αυτοί που φεύγουν», «Στο ‘πα και στο ξαναλέω», «Ξενάκι», «Μη μου θυμώνεις μάτια μου» και άλλα πολλά, σε ένα χώρο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, του οποίου η κατασκευή τοποθετείται στον 4ο π.Χ. αιώνα και η ενέργειά του αγκαλιάζει τον επισκέπτη ήδη από τη στιγμή που αρχίζει να πλησιάζει στους πορτοκαλεώνες που τον περιβάλουν.

Έπαιξαν οι μουσικοί Γιάννης Παπαζαχαριάκης: κιθάρα, Γιάννης Σινάνης: μπουζούκι & λαούτο, Ανδρέας Τράπαλης: βιολί, Μίμης Ντούτσουλης: μπάσο, Γρηγόρης Συντρίδης: ντραμς, Ντίνος Χατζηιορδάνου: ακορντεόν & Αβραάμ Τσακαλίδης: πιάνο & πλήκτρα.

Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Παπαζαχαριάκης
Επιμέλεια ήχου: Κώστας Βακάλογλου & Δημήτρης Ρετουνιώτης
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Τέλλος

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!