«Βίκυ Μοσχολιού - Την εικόνα σου σεβάστηκα» - Πρόβες στο Χυτήριο (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΜΙΝΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΙΤΣΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ) Οι Γιώργος Ζαμπέτας, Μαρία Κανελλοπούλου, Νάντια Καραγιάννη, Νίκος…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Καρακαλπάκης, Ελένη Νταράλα, Πένυ Ξενάκη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Λυδία Σέρβου, Κώστας Σμοκοβίτης, Μαρία Σουλτάτου και ο Νίκος Αβαγιανός, λίγες μόνο μέρες πριν την πραγματοποίηση της δεύτερης μεγάλης συναυλίας – αφιέρωμα στην αείμνηστη Βίκυ Μοσχολιού στο Θέατρο Χυτήριο, συναντήθηκαν προκειμένου να προετοιμαστούν για την παράσταση «Την εικόνα σου σεβάστηκα» που θα γίνει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013. Το Όγδοο βρέθηκε στις πρόβες των καλλιτεχνών που θα τιμήσουν τη μεγάλη καλλιτέχνιδα ερμηνεύοντας κάποια από τα τραγούδια της. Για μία ακόμα φορά, ο Νίκος Αβαγιανός, ένας άνθρωπος που βρισκόταν πραγματικά δίπλα στη Βίκυ, επιμελήθηκε τη βραδιά, επιλέγοντας κομμάτια – έκπληξη από τη δισκογραφία της, φροντίζοντας όπως πάντα να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η Πίτσα Παπαδοπούλου, η οποία ήταν παρούσα και στο πρώτο αφιέρωμα που είχε τίτλο «Νυν και Αεί» μίλησε στο Όγδοο για αυτή την της τη συμμετοχή.

Για ποιο λόγο συμμετέχετε ξανά σε αυτή τη συναυλία;
Ο λόγος που συμμετέχω ξανά στη συναυλία – και όχι μόνο εγώ, αλλά και αξιόλογοι τραγουδιστές-, είναι γιατί, όταν βγήκα στο τραγούδι με τον Ζαμπέτα, έπιασα μικρόφωνο για πρώτη φορά δίπλα στη Βίκυ Μοσχολιού. Η Βίκυ Μοσχολιού δεν ήταν και δεν είναι για μένα μια σπουδαία τραγουδίστρια που έχει πει τα ωραιότερα τραγούδια της δισκογραφίας. Είναι και αδελφή και όταν χάθηκε – το ‘χω ξαναπεί αυτό – ένιωσα ότι έχασα ένα δικό μου, πολύ οικογενειακό πρόσωπο. Αυτή η εκδήλωση γίνεται ξανά χάρη στο Νίκο Αβαγιανό και τον ευχαριστώ πάρα πολύ, γιατί τη θυμάται, γιατί την αγαπάει - όπως θα πρέπει κι άλλοι να την θυμούνται και να την αγαπούν και να γίνονται αφιερώματα σε αυτή την μεγάλη τραγουδίστρια, αλλά και σε άλλους σπουδαίους τραγουδιστές που πρέπει να τους θυμόμαστε-. Είμαι εδώ, όπως και οι συνάδελφοί μου, για να κάνουμε το λιγότερο, να θυμηθούμε κάποια ωραία τραγούδια της αγαπημένης μας Βίκυς Μοσχολιού. Εύχομαι πάντα ο Νίκος να ‘ναι καλά και να κάνει πάντα αφιερώματα σε αυτήν την σπουδαία και μεγάλη τραγουδίστρια.

Ποια τραγούδια θα πείτε; Θα είναι διαφορετικά από την πρώτη φορά;
Θα είναι άλλα τώρα, αλλά επειδή είναι κάμποσα, ας μην τα αναφέρουμε. Είναι πιο πολλά. Πάντως, ό,τι και να πεις από τη Μοσχολιού, είναι αγαπημένα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι της Βίκυς Μοσχολιού;
Το «Ένα αστέρι πέφτει πέφτει».

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, στο Θέατρο Χυτήριο τα τραγούδια που ακούστηκαν από τη φωνή τις Βίκυς Μοσχολιού θα ακουστούν ξανά από μια πλειάδα καλλιτεχνών που γνωρίζουν και σέβονται εκείνη και το έργο της. Τραγούδια σιγοτραγουδημένα και κυρίως, πολύ αγαπημένα σε όλους.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!