Athens Pride 2017 - Αποκλειστικές εικόνες από το μεγάλο Φεστιβάλ Περηφάνιας και Ζωής

Ήταν ένα Φεστιβάλ, μοναδικό. Ήταν στιγμές που ένιωθες πως είχες μπει σε χρονομηχανή και βρισκόσουν στο Woodstock.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Athens Pride 2017


Χιλιάδες νέοι με πολύχρωμα ρούχα, σημαίες ουράνιου τόξου, κρατώντας πλακάτ με κεντρικό σύνθημα «Είναι Θέμα Παιδείας», κατέκλυσαν την Πλατεία Συντάγματος, το απόγευμα του Σαββάτου, 10 Ιουνίου 2017.

Τι ζητούσαν;

Να διακηρύξουν πως η διαφορετικότητα δεν είναι αρρώστια, ούτε ντροπή. Ακόμα, ήθελαν να ντύσουν με χρώματα και χαμόγελα τους μουντούς δρόμους που ζούνε, γιατί πιστεύουνε στη Ζωή. Και σε καλούσαν, καθώς τα έβλεπες, όμορφα στεφανωμένα με λουλούδια: «Έλα, χαμογέλα κι εσύ!».
2-ATHENS-PRIDE-2017-By-Manolis--Daloukas-(16).jpg
Πανέμορφοι ζωντανοί και αθώοι, αν και χτυπημένοι χρόνια από κακόβουλες και βίαιες αντιλήψεις, διατηρούσαν το χιούμορ τους όταν φώναζαν «Όχι στη Βία, Ναι στη Λεσβία». Θα τους έλεγες σίγουρα και θαυματοποιούς, όταν διαβεβαίωναν πως «Ο Θεός έφτιαξε τον Αδάμ και την Εύα, αλλά εμείς τους κάναμε Ένα!».
3-ATHENS-PRIDE-2017-By-Manolis--Daloukas-(8).jpg
Προκάλεσαν ηθικό πανικό στα λίγα παγωμένα και φανατισμένα μυαλά, που στέκονταν οργισμένα στην άκρη, κρατώντας τα πανό με τα μαύρα γράμματα, που έγραφαν «Έξω η Ανωμαλία και η Διαστροφή!».
4-ATHENS-PRIDE-2017-By-Manolis--Daloukas-(20).jpg
Τα παιδιά γελούσαν, μέσα στο δικό τους το Όνειρο μαγεμένα και μαχητικά απαντούσαν «Είμαι Gay και σας καίει!».
5-ATHENS-PRIDE-2017-By-Manolis--Daloukas-(9).jpg
Στο κέντρο της μεγάλης Πλατείας Συντάγματος νόμιζες πως είχαν ξεχυθεί εραστές - επαναστάτες, που απαιτούσαν ένα νέο Σύνταγμα της Ελευθερίας, της Ομορφιάς και του Δικαιώματος να είσαι όπως εσύ θέλεις να είσαι.
6-ATHENS-PRIDE-2017-By-Manolis--Daloukas-(15).jpg
Το έλεγαν μάλιστα και αυτοί που τους υπoστήριζαν και μιλούσαν την αγγλική «It’s Homosapiens Not Heterosapiens!». Ήταν στιγμές, που ένιωθες πως είχες μπει σε χρονομηχανή και βρισκόσουν στο Woodstock.
7-ATHENS-PRIDE-2017-By-Manolis--Daloukas-(13).jpg
Με ενθουσιασμό χειροκρότησαν τον Ιρλανδό Πρέσβη, που βγήκε στην εξέδρα, στο κέντρο της Πλατείας Συντάγματος, έχοντας μαζί τα τέσσερα παιδιά του και την εγκυμονούσα γυναίκα του. Ο Πρεσβευτής είπε πως είναι κοντά τους και πως αν ένα από τα παιδιά του, του έλεγε πως είναι «διαφορετικό», θα το αγαπούσε το ίδιο.
8-ATHENS-PRIDE-2017-By-Manolis--Daloukas-(4).jpg
Εντύπωση προκάλεσε και κάποια αστυνομική παρουσία, που δήλωνε «Δράση Αστυνομικών Ενάντια στον Ρατσισμό». Για πρώτη φορά λάβαινε μέρο  στο Φεστιβάλ Περηφάνιας μια ελπιδοφόρα κίνηση, του αστυνομικού σώματος που δεν βλέπει τους διαφορετικούς, σαν ανώμαλους και αλήτες. Μπράβο.
9-ATHENS-PRIDE-2017-By-Manolis--Daloukas-(6).jpg
Για πάρα πολλά χρόνια κάποιοι έβλεπαν σε τέτοια παιδιά τον κακό Σατανά. Δικαίως λοιπόν, πολλές κοπέλες έλεγαν πως έλκουν την καταγωγή σε εκείνες τις μάγισσες του Σάλεμ, που κάηκαν από απάνθρωπους και ανεγκέφαλους στην φωτιά.
10-ATHENS-PRIDE-2017-By-Manolis--Daloukas-(12).jpg
Credits
Όλες οι φωτογραφίες: Μανώλης Νταλούκας

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!