Αλέξανδρος Κτιστάκης - Μια «γέννα» καλλιτεχνική

(VIDEO & PHOTOS) Αλέξανδρος Κτιστάκης, Δήμητρα Σελεμίδου & Λήδα Ρουμάνη ηχογραφούν ζωντανά & μιλούν για το νέο τους project.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου σε αυτή τη δουλειά (που ποτέ δεν αντιμετώπισα ως τέτοια), οι πιο αγαπημένες μου στιγμές ήταν εκείνες που βρισκόμουν μάρτυρας στη δημιουργική διαδικασία: στο στούντιο δηλαδή. Εκεί που τα τραγούδια μορφοποιούνται μέσα από γόνιμες ανταλλαγές απόψεων, δεξιοτεχνιών και οραματισμών. Δεν μπορούσα, λοιπόν, να μην τα παρατήσω όλα την περασμένη Κυριακή (11/2), προκειμένου να παραβρεθώ στα στούντιο της Antart Productions, στο παλιό ιστορικό κτήριο του Φίνου, κάτω στο σταθμό Λαρίσης, και να παρακολουθήσω σε αποκλειστικότητα μια ζωντανή ηχογράφηση αλά παλαιά. «Συνένοχοι στο έγκλημα» του σταθμού Λαρίσης, οι: Αλέξανδρος Κτιστάκης (μουσική), Λήδα Ρουμάνη (στίχοι) και Δήμητρα Σελεμίδου (ερμηνεία). Αλλά δεν ήταν (οι) μόνοι. Όπως θα δείτε στα αποκλειστικά βίντεο, ολόκληρη ορχήστρα με το μαέστρο της είχε «επιστρατευθεί» για μια live ηχογράφηση, όπως παλιά.

Πρόκειται για ένα δισκογραφικό -εν εξελιξει- project του Αλέξανδρου Κτιστάκη που έχει εκκινήσει μεν, αλλά χωρίς ξεκάθαρο και σαφή προορισμό προς το παρόν. Δηλαδή, προορισμός υπάρχει και είναι η δημιουργία ενός κύκλου τραγουδιών, αλλά τα ενδιάμεσα λιμάνια δεν είναι αποφασισμένα με την παραμικρή λεπτομέρεια προς το παρόν.

Ενδεικτική της όλης ατμόσφαιρας είναι και η απάντηση που δίνουν οι συνδημιουργοί του τραγουδιού στην ερώτηση για τον τίτλο του. Δεν είναι αποφασισμένος ακόμα. Και όλα προκύπτουν μετά από συζήτηση και ζύμωση. Έτσι, το εξαιρετικό (χατζιδακικοξαρχακικό) τραγούδι που θα «αχνοακούσετε» στα βίντεο, μπορεί να ονομαστεί «Φορεσιά» ή «Επιστροφή» ή (το δικό μου αγαπημένο) «Όταν γυρνάς ανθίζω».

Στα βίντεο που ακολουθούν θα παρακολουθήσετε μικρές συνεντεύξεις με τους βασικούς συντελεστές του τραγουδιού, αλλά και μικρά αποσπάσματα από τη συγκινητική ηχογράφηση.

Στις φωτογραφίες που θα δείτε φαίνεται ολόκληρη η ορχήστρα επί τω έργω, αλλά και αναμνηστικές φωτογραφίες των συνεργατών.

Προσωπικά, θα ευχηθώ καλοτάξιδο το «καράβι», καταγράφοντας την ανυπομονησία μου για την κυκλοφορία του τραγουδιού που άκουσα την περασμένη Κυριακή, όπως κι αν το «βαφτίσουν» τελικά.

Τέλος, θα ευχαριστήσω από καρδιάς τον Αλέξανδρο, τη Λήδα και τη Δήμητρα που με δέχτηκαν στη «γέννα» τους σαν καλό φίλο με παραδοσιακή φιλοξενία.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!