Αγγελάκας – Παυλίδης στο Release: Το ελληνικό Rock έδειξε τη δύναμή του

H μεγαλύτερη συναυλία της εγχώριας ροκ σκηνής φέτος το καλοκαίρι
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
To Ελληνικό Rock πήρε τη θέση που του αξίζει και μπορεί να εκφράζεται και να λειτουργεί ελεύθερα. Αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια, αλλά σπάνια συγκεντρώνεται τόσος πολύς κόσμος σε μια συναυλία και μάλιστα όταν την ίδια ώρα παίζει η Patti Smith στην πόλη. Ήταν η μεγαλύτερη για φέτος το καλοκαίρι ροκ συναυλία της εγχώριας σκηνής.

Αυτό ήταν ίσως το μήνυμα της συναυλίας του Σαββάτου στην Πλατεία Νερού, στην 5η μερα του Release Athens 2022, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 12.000 κόσμος να δει δύο κορυφαία ονόματα της σκηνής τον Γιάννη Αγγελάκα και τον Παύλο Παυλίδη – 4 χρόνια μετά μαζί στο ίδιο φεστιβάλ - κι ένα ανερχόμενο Το Παιδί Τραύμα. Είναι ακριβώς αυτό που τραγουδάει ο Αγγελάκας..Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα.
20220625 181039029 iOS
«Καταπληκτική αυτή η βραδιά και η εικόνα η δική σας είναι εξωπραγματική», είπε ο Παύλος Παυλίδης όταν είδε όλο αυτό τον κόσμο συγκεντρωμένο στο Δέλτα Φαλήρου κι έβαλε τη δική του «Φωτιά στο Λιμάνι» παρουσιάζοντας για πρώτη φορά σε ένα τόσο μεγάλο φεστιβάλ και κόσμο το νέο του σχήμα, τους Hotel Alaska, με τους οποίους ήδη κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα άλμπουμ.

Το σετ τους ξεκίνησε στις 8.30 μ.μ. πριν νυχτώσει ακόμη καλά καλά και περιλάμβανε τα πιο πρόσφατα τραγούδια από το άλμπουμ αυτό και άλλα παλιότερα από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών και της σόλο πορείας του με σχήματα όπως οι B-Movies.


Έξι άτομα επί σκηνής με δύο κιθάρες (η μία του Παυλίδη), πλήκτρα, βιολί, μπάσο και τύμπανα. Ο ήχος του πια είναι πιο φευγάτος με το γκρουπ αυτό και ο ίδιος σε κάθε συναυλία του δείχνει πόσο εξελίξιμος μουσικός είναι, πώς ξέρει να ανανεώνεται μέσα από τις μουσικές του, αλλά και πως τον γεμίζει όλο αυτό που βγαίνει στην σκηνή.
20220625 180928225 iOS
«Αυτή είναι η δική σας εποχή» είπε σε κάποια στιγμή στο μικρόφωνο και έπιασε το «Φωτιά στο λιμάνι» και τα πρώτα καπνογόνα της βραδιάς άναψαν στον πυρήνα του κοινού. Ακολούθησε «Ο Βασιλιάς της Σκόνης», σάουντρακ μιας ολόκληρης γενιάς που έγιναν ένα με την «Άνοιξη», ένα πιο πρόσφατο κομμάτι του, που άνοιξε ένα νέο κύκλο σε μια όμορφη διαδρομή, τη δική του. Τι είναι αυτό που ενώνει τους ανθρώπους και τι είναι αυτό που τους απομακρύνει και τι είναι αυτό που μπορεί να τους σώσει από το «Μάτι του Κυκλώνα».

Το σετ των Παύλου Παυλίδη & Hotel Alaska κράτησε 100 λεπτά με κι έκλεισε με το τραγούδι «Η Νύχτα» από τις «Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί.

Γιάννης Αγγελάκας και 100 °C

Στις 10.35 το βράδυ, δέκα λεπτά νωρίτερα του προγράμματος, ανέβηκε ο Γ. Αγγελάκας στην σκηνή με το γκρουπ του 100 °C που αποτελούσαν 7 άτομα συνολικά μαζί με τον ίδιο. Η δική τους ιστορία είναι πιο παλιά, από το νεοσύστατο γκρουπ του Παυλίδη, καθώς χρονολογείται από το 2016 με την κυκλοφορία του άλμπουμ «Ήσυχα Τραγούδια για Ανέμελα Λιβάδια».
20220625 201124304 iOS
Με τα δύο πνευστά που είχε μαζί του θύμισε το παλιότερο σχήμα του, Επισκέπτες, της εποχής του «Σιγά Μην Κλάψω» για πολλούς το πιο ανεβαστικό στην σόλο πορεία του.

Είναι κάτι το μοναδικό που ο Γ.Αγγελάκας έχει το ίδιο φωτεινό βλέμμα όταν στέκεται απέναντι στο κοινό του και φωτίζεται το πρόσωπό του σε ένα αντικατοπτρισμό με τον κόσμο, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει.

«Επιτέλους», αναφώνησε μόλις ανέβηκε στην σκηνή βλέποντας όλο αυτό τον κόσμο που τον υποδέχθηκε θερμά.
20220625 201105667 iOS
Μπροστά μου καθόταν ένα ζευγάρι που τους έκανες με μια πρώτη ματιά περισσότερο για θαυμαστές των Idols και των Charms λόγω της ηλικίας τους, παρά του Γ. Αγγελάκα, αλλά και του Παυλίδη νωρίτερα. Δίπλα μου ένας τύπος μόλις βγήκε στην σκηνή το γκρουπ φώναξε δυνατά : «Αγγελάκα πες μας για τον Λυκαβηττό το 1990 να γουστάρουμε!» και από την άλλη πλευρά μια κοπελίτσα – αναρωτήθηκα πότε πρόλαβε να τα κάνει - είχε δυο-τρία κουτσούβελα και χόρευε μαζί τους από το πρώτο τραγούδι χέρι-χέρι». Να αμέσως τρεις γενιές που μεγάλωσαν με τον Αγγελάκα από τα μέσα του ’80 που ξεκίνησε η πορεία του με τις Τρύπες.

Δεν πέρασε ούτε μια ώρα όταν ο κόσμος άρχισε το γνωστό: «Α, τι ωραία που είναι στο παράδεισο» το οποίο όσο περνούσε η ώρα και άναβαν όλο και πιο πολλά καπνογόνα, τόσο δυνάμωνε.

Σίγουρα ο Γ. Αγγελάκας δεν είναι μόνο ένας καλός περφόρμερ, αλλά ξέρει καλά πώς να απογειώνει τον κόσμο μέσα στη γιορτή που στήνει κάθε φορά.


Με καινούργια τραγούδια από τον πρόσφατο εξαιρετικό δίσκο του με τους 100 °C «Έχω Κέφια»…θα σας πω κι άλλα τέτοια, όπως είπε ο ίδιος στο μικρόφωνο, τραγούδια που αγκάλιασε το κοινό του και φυσικά παλιότερα σε ένα προσεγμένο σετ που περιείχε μεταξύ άλλων τα: «Σαράβαλο», «Σιγά Μην Κλάψω» και «Άγρια των Άστρων Μουσική» (από τους Επισκέπτες) «Είναι η Αγάπη ένα Ταξίδι» και «Γιορτή» (από Τρύπες), ο «Χαμένος Τα Παίρνει Όλα», «Αιρετικό» και πολλά άλλα σε μια ροκ τελετή.


Το encore του ήταν χορταστικό με συνολικά πέντε τραγούδια κλείνοντας ένα δίωρο συνολικά live με το «Από εδώ και πάνω» από το πρώτο άλμπουμ με το τελευταίο αυτό σχήμα και φυσικά την μόνιμη παραγγελιά του κόσμου «Ταξιδιάρα Ψυχή» σε ένα εορταστικό φινάλε!



Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!