Αφιέρωμα στο Στέλιο Καζαντζίδη στον Κορυδαλλό (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Γρηγόρης Βαλτινός, Πασχάλης Τόνιος, Νάντια Καραγιάννη, Πένυ Ξενάκη & Παναγιώτης Στεργίου τα κεντρικά πρόσωπα του…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

αφιερώματος στο σπουδαίο ερμηνευτή Στέλιο Καζαντζίδη, που έγινε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου σε μια από τις λαϊκές γειτονιές που συνήθιζε να συχνάζει ο ίδιος. Το Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» του Κορυδαλλού γνώρισε μεγάλες στιγμές ασφυκτικά γεμίζοντας από περίπου 1500 κατοίκους, που συγκεντρώθηκαν από νωρίς για να απολαύσουν τραγούδια και μουσικές.

Την εκδήλωση προλόγισαν εκπρόσωποι του Δήμου, καθώς πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2013 και αμέσως μετά, τη σκυτάλη πήρε ο Γρηγόρης Βαλτινός, με αφηγήσεις βιογραφικών στοιχείων του Στέλιου Καζαντζίδη, ως ευχάριστες κι ενδιαφέρουσες παρενθέσεις ανάμεσα στα τραγούδια, που ερμήνευσαν εξαιρετικά οι Πασχάλης Τόνιος, Νάντια Καραγιάννη & Πένυ Ξενάκη, με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του δεξιοτέχνη Παναγιώτη Στεργίου.

Ακούστηκαν τραγούδια που ο Στέλιος Καζαντζίδης σφράγισε με τη φωνή και τη μοναδική του δεξιοτεχνία. «Σαββατόβραδο», «Μετάνιωσες», «Γυάλινος κόσμος», «Αγριολούλουδο», «Νυχτερίδες κι αράχνες», «Άσπρο πουκάμισο» και πολλά άλλα, όλα βγαλμένα μέσα από την τεράστια ρεπερτοριακή γκάμα που άφησε παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές ο ερμηνευτής. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στις αποδόσεις και των τριών καλλιτεχνών, αλλά και στα σπουδαία παιξίματα του Παναγιώτη Στεργίου και της ορχήστρας. Όλοι τους έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους στα καλλιτεχνικά δρώμενα, μετρώντας χρόνια «πορείας» σε πάλκα και σκηνές. Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, πως ακούστηκαν τρία ανέκδοτα τραγούδια με τη φωνή του Πασχάλη Τόνιου, τα οποία σύμφωνα με τις διηγήσεις του, επρόκειτο να δισκογραφήσει μαζί με το Στέλιο Καζαντζίδη, μετά από παρότρυνση της κ. Γεσθημανής που «σύστησε» τον Πασχάλη Τόνιο στο Στέλιο. Τα τραγούδια αυτά αναμένεται να βγουν στον «αέρα» σύντομα.

Παρ’ όλα τα όποια, μικρά τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, ήταν μια όμορφη βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στις μνήμες των κατοίκων του Κορυδαλλού που δε δίστασαν να επιδείξουν τις χορευτικές και τραγουδιστικές ικανότητές τους, συμβάλλοντας στη δημιουργία ατμόσφαιρας λαϊκού γλεντιού.

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Δήμου συνεχίζονται όλο το Σεπτέμβρη, μέχρι και τις αρχές του Οκτώβρη σε διάφορα θέατρα της περιοχής με ελεύθερη είσοδο.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Παναγιώτης Στεργίου & Χρήστος Βότσης – μπουζούκι, Σπύρος Γεωργίου – πιάνο, Τάσος Κάντας – ακορντεόν, Χρήστος Αλεξόπουλος – ντραμς, Χρήστος Ζούμπος – κιθάρα & Χρήστος Κεχρής – μπάσο. 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!