Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού – «Την εικόνα της σεβάστηκαν…» (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Με σύμμαχο τον φθινοπωρινό καιρό, την τελευταία νύχτα του Σεπτέμβρη, ο Νίκος Αβαγιανός…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

παρουσίασε στο Χυτήριο το δεύτερο αφιέρωμα στη μεγάλη Βίκυ Μοσχολιού, παρέα με τους Γιώργο Ζαμπέτα, Μαρία Κανελλοπούλου, Νάντια Καραγιάννη, Νίκο Καρακαλπάκη, Ελένη Νταράλα, Πένυ Ξενάκη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Λυδία Σέρβου, Κώστα Σμοκοβίτη και Μαρία Σουλτάτου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για να τιμήσουν, με τον τρόπο τους, τη μνήμη της ερμηνεύτριας, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη, συγκινησιακά, βραδιά η οποία συνέπεσε με τον τελευταίο αποχαιρετισμό στη σπουδαία Πόλυ Πάνου, που είχαν όλοι τους αποδώσει λίγες ώρες νωρίτερα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Ο κόσμος είχε γεμίσει τον όμορφο κήπο του θεάτρου πριν ακόμα το ρολόι δείξει εννιά, που ήταν η επίσημη έναρξη της παράστασης, ενώ μεταξύ των παραβρισκόμενων διακρίναμε την Ευαγγελία Δομάζου, κόρη της Βίκυς Μοσχολιού, την κ. Γιώτα Γιάννα και τον Θοδωρή Κοτονιά (Μακρινά Ξαδέρφια). Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, άρχισαν να προβάλλονται στο πίσω μέρος της σκηνής βίντεο με την αείμνηστη Βίκυ, αλλά και ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου που είχαν μιλήσει για αυτήν, όπως το Λευτέρη Παπαδόπουλο και τον Ανδρέα Βουτσινά. Στη συνέχεια, η σκηνοθέτιδα Κατερίνα Μαντέλη πήρε το λόγο από το Νίκο Αβαγιανό για να διαβάσει ένα κείμενο που είχε γράψει ένας νεαρός θαυμαστής της Μοσχολιού, συγκινώντας πολύ κόσμο.

Το τραγουδιστικό μέρος της βραδιάς κράτησε συνολικά τέσσερις ώρες – αυτό σημαίνει ότι φτιάχτηκε με μεράκι -, και κατά τη διάρκειά του οι καλλιτέχνες εναλλάσσονταν επί σκηνής, ενώ προβάλλονταν φωτογραφίες των δημιουργών των τραγουδιών που ακούγονταν. Αυτά ανήκαν, κυρίως, στο λιγότερο γνωστό στο ευρύ κοινό ρεπερτόριο της τιμώμενης ερμηνεύτριας («Στους μπαξέδες», «Αν είναι να χαθώ», «Καλαματιανά», «Κόκκινο κουμπί» κ.α.), χωρίς ωστόσο να λείπουν πασίγνωστες επιτυχίες της («Βάλε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι», «Μην τα φιλάς τα μάτια μου», «Δεν ξέρω πόσο σ’ αγαπώ» κ.α.). Χαρακτηριστικές στιγμές, η ερμηνεία του «Άνθρωποι μονάχοι» χωρίς μικρόφωνο από την εξαιρετική Πένυ Ξενάκη, η ξεσηκωτική κι όμως, ταυτόχρονα, καθηλωτική εμφάνιση της κ. Πίτσας Παπαδοπούλου και προς το τέλος, η υπέροχη απόδοση του «Νυν & Αεί» από τη Μαρία Σουλτάτου, χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι ερμηνείες των υπόλοιπων συμμετεχόντων υπολείπονταν στο ελάχιστο. Άλλη μια από τις αξέχαστες στιγμές ήταν το τελευταίο τραγούδι, το «Χάθηκε το φεγγάρι», που ακούστηκε από όλους σχεδόν τους τραγουδιστές μαζί, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα αφιέρωμα που είχε στόχο να προσεγγίσει με σεβασμό και αγάπη την ανεξάντλητη -όπως αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά- δισκογραφική πορεία της Βίκυς Μοσχολιού, σε μια παράσταση που αφιερώθηκε στη μνήμη της Πόλυς Πάνου.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Τσοκάνης – πιάνο & πλήκτρα, Παναγιώτης Μπουζέας & Πάρης Καρακανάς – μπουζούκι.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!