«7 Ιστορίες, 7 Φωνές & 7 Τραγούδια» - Μια μουσική παρουσίαση βιβλίου

(VIDEO & PHOTOS) Μια παρουσίαση βιβλίου, μετά μουσικής!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μια μουσική παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «7 Ιστορίες, 7 Φωνές & 7 Τραγούδια θα σου πω» έκανε ο Θεσσαλονικιός συγγραφέας Μάκης Ρουσομάνης, στο χώρο εκδηλώσεων Όστρια, για την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου με τίτλο «Άστρο Φωτεινό, θα βγει γιορτινό;».

Πρόκειται για μια σειρά με 7 μικρές ιστορίες, 7 διηγήματα, που όλα ξεκινούν παραμονή Χριστουγέννων και τελειώνουν ανήμερα. Είναι ιστορίες όμως θλιβερές κι όχι φωτεινές και χαρούμενες, όπως είπε και στην παρουσίαση ο ίδιος ο συγγραφέας: «θέλω να φωτίσω την άλλη όψη της πιο φωτεινής γιορτής. Τη σκοτεινή πλευρά. Να πω ιστορίες που τις σκεπάζει η σκιά».

Η παρουσίαση έγινε στις 9 Ιανουαρίου, στον κατάμεστο χώρο του εκδοτικού οίκου, παρουσία πολλών φίλων και θαυμαστών του συγγραφέα. Ο ίδιος ο Μάκης Ρουσομάνης τραγούδησε παρέα με τον τραγουδοποιό Χρήστο Λούφη τραγούδια που είχαν άμεση σχέση με τα κείμενα που διάβασαν οι εφτά καλεσμένοι.

Τη βραδιά συντόνισε ο Τάσος Κράλης και παρουσίασαν η Μαίρη Γκαζιάνη και ο Νίκος Πατεράκης. Αποσπάσματα διάβασαν οι Χρήστος Λουκάκης, Πέλα Κελάρη, Κάλυ Παπαχρήστου, Τζάνη Κουκίδου, Μάριος Καρακατσάνης, Όλγα Μουργελά και Δημήτρης Θανασούλας.
{youtube}eVm8dH3H20c{/youtube}

Έπαιξαν οι μουσικοί:


Δημήτρης Δαμάσκος: Πιάνο
Χλόη Λάμπρου: Φλάουτο, Κρουστά
Αποστόλης Μαλλιάς: Κλαρίνο, Νέι
Χρήστος Λούφης: Κιθάρα, Φωνή

Ο συγγραφέας στο τέλος της βραδιάς δήλωσε: «Να πω σε όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσίαση στην κατάμεστη αίθουσα των εκδόσεων Όστρια. Σας ευχαριστώ που με τιμάτε για άλλη μια φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από την προηγούμενη παρουσίαση. Σήμερα ζήσαμε δυο ώρες αγάπης μέσα από 7 φωνές, 7 ιστορίες και 7 τραγούδια… Ήταν η πιο όμορφη παρουσίαση. Όλο το πάνελ ήταν εξαιρετικό, δίνοντας έναν πολύ όμορφο τόνο στην όλη παρουσίαση. Μουσική και μουσικοί, τραγούδια και φωνές όλα μαγικά και φωτεινά».

Μάκης Ρουσομάνης

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Σαρρή

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!