Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Αυτοκτόνησε ηθοποιός που τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση

Τι αναφέρει η εισαγγελία του Παρισιού
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με έναν «κινηματογραφικό» τρόπο έδωσε τέλος στη ζωή της η Γαλλίδα ηθοποιός Εμανουέλ Ντεμπεβέ, η πρώτη που κατηγόρησε τον Ζεράρ Ντεπαρτιέ για σεξουαλική επίθεση.

Η ηθοποιός αυτοκτόνησε στις 7 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 60 ετών, αφού πήδηξε στον Σηκουάνα στο Παρίσι.

Όπως ανέφερε για πρώτη φορά η γαλλική εφημερίδα Libération, ο θάνατος της Ντεμπεβέ επιβεβαιώθηκε από τις γαλλικές αρχές, οι οποίες τον χαρακτήρισαν αυτοκτονία.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται στις 29 Νοεμβρίου, όταν ένας άνδρας ανέφερε ότι η σύντροφός του, η ηθοποιός Εμανουέλ Ντεμπεβέ, 60 ετών, «είχε φύγει από το σπίτι αφήνοντας ένα ενοχλητικό σημείωμα», σύμφωνα με την εισαγγελία. Δηλώθηκε η εξαφάνισή της.

Στη συνέχεια «έγινε σύνδεση με την ανακάλυψη, από το προσωπικό του αστυνομικού τμήματος του 7ου διαμερίσματος, μιας γυναίκας που είχε πηδήξει από μια γέφυρα στον Σηκουάνα», πρόσθεσε Η γυναίκα ανασύρθηκε, έγιναν ποσπάθειες ανάνηψης και τελικά πέθανε .

Η Ντεμπεβέ πέθανε την ίδια ημέρα με την τηλεοπτική μετάδοση ενός ερευνητικού ντοκιμαντέρ σχετικά με τις διάφορες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον του Ντεπαρντιέ.

Η εκπομπή, από το ερευνητικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα Complément d'Enquête, προϊδέασε για το ρεπορτάζ την περασμένη εβδομάδα με αποσπάσματα από μια συνέντευξη με την ηθοποιό Ελέν Νταρά, η οποία έχει καταθέσει επίσημη καταγγελία κατά του Ντεπαρντιέ, υποστηρίζοντας ότι ο Γάλλος σταρ την κακοποίησε σεξουαλικά στα γυρίσματα της ταινίας Disco το 2007.

Το τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ περιελάμβανε επίσης ισχυρισμούς από την Ντεμπεβέ, η οποία κατηγόρησε τον Ντεπαρντιέ ότι της επιτέθηκε στα γυρίσματα της ταινίας Danton του 1982.

Ένα πολλά υποσχόμενο νεαρό ταλέντο του γαλλικού κινηματογράφου τη δεκαετία του 1980, η Ντεμπεβέ αποσύρθηκε αργότερα από το προσκήνιο. Οι ισχυρισμοί της εναντίον του Γάλλου ηθοποιού δεν είναι καινούργιοι. Σε μια ανάρτηση στο Facebook το 2019, η Ντεμπεβέ είπε ότι ο συμπρωταγωνιστής της προσπάθησε να την χουφτώσει καθώς επέβαιναν σε μια άμαξα στα γυρίσματα.

«Αυτό το τέρας επέτρεψε στον εαυτό του να απολαύσει πολλά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αξιοποιώντας στο έπακρο την οικειότητα μέσα σε μια άμαξα», έγραψε. «Γλίστρησε το χοντρό του πόδι κάτω από τη φούστα μου για να με κάνει, σύμφωνα με τα λόγια του, να νιώσω καλύτερα... Δεν το επέτρεψα να συμβεί».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!