"We are the world": Η "μεγαλύτερη βραδιά της ποπ" έφτασε στο Netflix

Σχεδόν 40 χρόνια από τη θρυλική ένωση των πιο διάσημων ονομάτων της μουσικής βιομηχανίας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια από τη θρυλική ένωση των πιο διάσημων ονομάτων της μουσικής βιομηχανίας για να δημιουργηθεί το "We Are the World". Τώρα έρχεται και το ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει πώς έγινε η αρχή αυτού του εγχειρήματος, με τον Λάιονελ Ρίτσι να λειτουργεί ως ο de facto ξεναγός για αυτό το ταξίδι στο παρελθόν.

Για όσους δεν θυμούνται, το τραγούδι και το βίντεο για την καταπολέμηση της πείνας στην Αφρική πήρε σάρκα και οστά το 1985, συγκεντρώνοντας με έξυπνο τρόπο σχεδόν τέσσερις ντουζίνες από αστέρια της μουσικής μετά την εμφάνισή τους στα American Music Awards. Όπως σημειώνει ο Ρίτσι, οι διοργανωτές ήξεραν ότι είχαν "μόνο μια νύχτα για να το πετύχουν", με τον παραγωγό Κουίνσι Τζόουνς να αναρτά την περίφημη πινακίδα έξω από το στούντιο ηχογράφησης που έλεγε: "Έλεγξε τον εγωισμό σου στην πόρτα".

Ενώ οι εγωισμοί παρέμειναν υπό έλεγχο, τα logistics αποδείχθηκαν μια σημαντική πρόκληση, με διάφορους παράγοντες, όπως ο ανταγωνισμός του Michael Jackson με τον Prince, να περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα.

Το ντοκιμαντέρ προβάλει πλάνα που τραβήχτηκαν εκείνη τη νύχτα.

Εκτός από τους Richie και Loggins, οι καλλιτέχνες που αφηγούνται τις αναμνήσεις τους από εκείνη τη νύχτα περιλαμβάνουν τη Cindi Lauper (που αποκαλεί την εμπειρία «άλλοκοσμη»), τον Huey Lewis, τον Smokey Robinson, τον Bruce Springsteen και την Dionne Warwick.

*Το "The Greatest Night in Pop" έκανε πρεμιέρα στις 29 Ιανουαρίου στο Netflix.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!